Büyük Torbalı

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

1000 öğrenci yüzmeyi Aquapolis’te öğrenecek

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
1000 öğrenci yüzmeyi Aquapolis’te öğrenecek
957 Görüntüleme
21 Temmuz 2015 - 8:47
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

2008’den bu yana her yıl yaz aylarında kapılarını hizmete açan Aquapolis Yüzme Havuzu, her hafta binlerce kişiyi ağırlamaya devam ediyor. İlçe dışından da birçok kişinin serinlediği Aquapolis’te yüzme kursu kayıtları da sürüyor.

TORBALI Belediyesi’ne bağlı Aquapolis Yüzme Havuzu, 7. sezonunun kapılarını açalı tam 50 gün oldu. Bu süre zarfında havuza gelenlerin sayısı bir hayli fazla. 1,5 aylık süre zarfında 10 binden fazla vatandaşın serinlemek için geldiği havuzda yüzlerce öğrenciye de yüzme eğitimi veriliyor. Güvenliğinde üst düzeyde olduğu havuz güvenlik kameralarıyla korunuyor. Eğitimli cankurtaranlar da olası tehlikelerin önüne geçmek için büyük bir dikkatle çalışıyor. Çevre ilçelerden de birçok vatandaşın geldiği havuzda ilk etap yüzme kursu tamamlandı. İkinci etap yüzme kursu da önümüzdeki günlerde başlayacak. Aquapolis’te sezon boyunca bine yakın öğrenciye yüzme öğretilmesi hedefleniyor.

50 GÜNDÜR HİZMETTE

Torbalı Belediyesi tarafından Özbey Mahallesi yolu üzerinde 2006 yılında inşa edilen ve 2008 yılında kapılarını hizmete açan Aquapolis Yüzme Havuzu, her yıl büyük ilgi görüyor. Yaz aylarında Torbalılıların büyük ilgisini toplayan ve adeta akınına uğrayan havuz, bu yılda vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Düzenli olarak temizlik ve çevre düzenlemesinin yapıldığı havuz mikroplardan arındırılıyor. İçerisinde Olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, su kaydıraklı eğlence havuzları ve 1000 kişilik çok amaçlı salonu bulunan havuz, 1 Haziran’da kapılarını hizmete açtı. 7. sezonuna ‘Merhaba’ diyen yüzme havuzu, tam 50 gündür ilçe halkının hizmetinde.

HAFTA SONU 700 KİŞİYİ AĞIRLIYOR

50 gündür hizmette olan havuza günlük ortalama 250 kişi girerken, hafta sonları bu rakam 700’e kadar yükseliyor. Bugüne kadar 10 bin kişiden fazlasının yüzdüğü havuz, Çarşamba günü sadece bayanlara hizmet veriyor. Pazar günü sadece ailelerin girebildiği havuz, diğer günler ise herkese açık. Tesise, Foça, Konak, Karşıyaka, Tire, Bayındır, Kemalpaşa gibi bölgelerden de birçok vatandaş yüzmeye geliyor. Aquapolis Yüzme Havuzu’nda öğrenciler de eğitimde görüyor. Her yaş grubundan öğrencilerin yer aldığı kursun ilk etabı bitti. 268 öğrenci yüzmeyi öğrendi. İkinci etap kursu da önümüzdeki günlerde başlayacak. Toplamda 3 etap kursun yapılacağı havuzda yaklaşık 1000 öğrenciye yüzme öğretilmesi hedefleniyor.

HİJYENİK HAVUZ

Olimpik, bebek ve eğlence havuzlarının yer aldığı Aquapolis Yüzme Havuzu’nda ayrıca cankurtaranlar da bulunuyor. Yüzmeye gelen vatandaşlara olası bir kazada ilk müdahale edecek olan cankurtaranların tamamı eğitimli. Bir ambulansında yer aldığı havuzda, her türlü yiyecek ve içecek çeşidi de bulmak mümkün. Torbalılıların en iyi şekilde eğlenebilmesi için bütün ayrıntıları göz önünde bulundurduklarını ifade eden TORBEL Müdürü Ali Duman: “Halkımızın belki de yaz aylarındaki en önemli eğlencesidir havuz. Bu nedenle belediye olarak havuz hizmetine ayrı bir önem veriyoruz. Her türlü detayı en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz. Havuz sık sık temizleniyor. Sağlık personelimiz ve cankurtaranlarımız aktif bir şekilde çalışıyor. Torbalılılar gönül rahatlığıyla burada serinleyip eğlenebilir” diye konuştu.

KAFELER CIVIL CIVIL

TORBEL’e bağlı olan kafeler de, yaz aylarının gelmesiyle birlikte dolup taşmaya başladı. Beyaz Kafe, Hipodrom Kafe, Kır Kahvesi, Suyun Başı Mesire Alanı ve Üçpınarlar Rekreasyon Alanı, akşamları ve özellikle de hafta sonları full çekiyor. Yediden yetmişe herkesin akın ettiği mekanlar, güvenlik kameralarıyla 24 saat boyunca korunuyor. Hemen hemen her mekanda tadilat çalışmaları yaptıklarını ifade eden TORBEL Müdürü Ali Duman: “Vatandaşımızın memnuniyeti adıma her türlü adımı atıyoruz. Hedefimiz daha sosyal bir hizmet sunabilmek. Tesislerimizdeki personel sayısını da arttırarak, hizmet kalitemizi yukarı çektik” dedi.

GÖKHAN YALKALK

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web