Büyük Torbalı

3 kurum ortak hareket edecek

Çocuklarını okutmak istedikleri okula kaydettirebilmek için adres değişikliği yapan, ancak gösterdikleri adreste oturmayanlarla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü düğmeye bastı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
3 kurum ortak hareket edecek
165 Görüntüleme
02 Ağustos 2018 - 10:08
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

2017-2018 eğitim öğretim döneminde 33 bin 736 öğrencinin ders başı yaptığı Torbalı’da, yeni dönem hazırlıkları hız kazandı. 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemine kısa bir süre kala, velileri kayıt telaşı sardı. Adrese dayalı sisteme göre çocuklar bölgelerindeki en yakın okula otomatik olarak kayıt olurken, çocuğunu sistemde belirtilen okula göndermek istemeyen bazı veliler, istedikleri okula kayıt yaptırmak için çeşitli yollara başvuruyor. Sahte kira kontratının yanı sıra elektrik, su ya da telefon faturasından herhangi birisini üzerine alan veliler, o bölgede oturmasa bile çocuğunu istediği okula yazdırmak istiyor. Bazı veliler yasalara uygun olması açısından gerçek anlamda seçtikleri okulun bulunduğu bölgeye taşınırken, bazı veliler ise taşınıyormuş gibi yapmayı tercih ediyor. Aldıkları elektrik ya da su faturaları ile birlikte soluğu muhtarda alan veliler, ikametgah alarak çocuğunu kayıt yaptırabiliyor.

HEM ÖĞRENCİ HEM DE VELİ ZARAR GÖRECEK

Sahte kayıtların önüne geçilmesini sağlamak amacıyla denetimler sıklaştırılırken, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, velileri uyardı. Çocuklarını okutmak istedikleri okula kaydettirebilmek için adres değişikliği yapan, ancak gösterdikleri adreste oturmayanlarla ilgili olarak harekete geçtiklerini ifade eden Tosun, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Nüfus Müdürlüğü ile ortak hareket edeceklerini söyledi. Yalan beyanda bulunanların cezalandırılacağını ifade eden Tosun, denetimlere takılanların kayıtlarının silindiğini ifade etti. Kısa bir süre öncesine kadar farklı bir adreste ikamet ettiği tespit edilen ancak kayıttan önce farklı bir adrese taşındığı kira kontratı ile beyan edilenlerin tespit edilmesi durumunda emniyet güçleri tarafından adreslerin tek tek kontrol edileceğini bildiren Tosun, “Sahte beyanda bulunanlar hakkında yasal işlemler yapılacak ve ceza kesilecek. Bütün okullarımız kaliteli. Bu gibi oyunlara başvurulması hem çocuğa hem de veliye zarar verir.” diye konuştu.  Murat CAN

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web