Büyük Torbalı

Doktor tatile hasta ölüme

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Doktor tatile hasta ölüme
1.510 Görüntüleme
11 Ağustos 2010 - 1:06
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

TORBALI Devlet Hastanesi gögüs hastaliklari bölümünde yatan 57 yasindaki Rusen Peskirli, dün hayatini kaybetti. Akcigerlerinden rahatsiz olan Peskirli dün sabaha dogru aniden fenalasti. 112 Acil hava ambulansiyla Tepecik Devlet Hastanesine sevk edilecek olan yasli kadin Yedi Eylül Stadyumu’na geldigi sirada solunum durmasi nedeniyle öldü. 112 Acil ekiplerinin yogun müdahalesi ise sonuç vermedi. Yasli kadinin ölümü sonrasinda açiklama yapan hasta yakinlari Gögüs Hastaliklari uzmani Didem Özbakir’in yaklasik 1 ay önce izne çiktigi zaman hastalarini eve gönderdigini iddia etti. Rusen Peskirli’nin enistesi Hulusi Yurtseven: “Eger hastamiza bakan doktor eve degil de Izmir’deki baska bir hastaneye sevk etseydi, Rusen Peskirli su anda belki yasayacakti” dedi. Iddia üzerine bir açiklama yapan Hastane Bashekimi Senol Topçu: “ Doktorlarimiz hastanin hayatta kalabilmesi için gerekli tüm müdahaleleri yapti.”

“DOKTOR IZNE AYRILDI HASTAYI EVE GÖNDERDI”

TORBALI Belediyesi Muhasebe Sefi Nurcan Memis’in teyzesi Ru-sen Peskirli, yaklasik 1 ay önce Kronik Obstrüktif Akciger Hastaligi “KOAH” yüzünden Torbali Devlet Hastanesi’ne yatti. Doktor Didem Özbakir tarafindan tedavi edilen Peskirli 2 gün sonra sevk edildi. Geçtigimiz günlerde rahatsizligi yeniden beliren yasli kadin ailesi tarafindan hastaneye yatirildi. Ancak dün sabah saatlerinde rahatsizligi giderek artan Peskirli, ileri yogun bakimi olan Tepecik Devlet Hasta-nesi’ne sevk edilmek üzere 112 Acil ambulans helikopter geldi. Ambulans içerisindeki hasta solunumu durdugu için hayatini kaybetti. Ya-sanan bu olay sonrasinda açiklama yapan hasta yakinlari, Rusen Peskirli’nin ölümünden doktoru sorumlu tuttu. Hulusi Yurtseven: “1 ay önce izne ayrilan doktor, hastamizi iyiles-meden eve gönderdi. Eger eve degil de Izmir’deki herhangi bir hastaneye sevk etseydi, hastamiz suanda yasiyor olurdu” dedi.

Bashekim: Iddialar gerçek degil

HASTA yakinlarinin bu iddialarina cevap veren Senol Topçu: “Hiçbir hekimin hastasini gerek yokken baska bir hastaneye sevk etmez veya iyilesmeden evine göndermez. Zaten bugün hayatini kaybeden has-tamiz kronik hastaligi olan bir kisi. Geldigi sirada kronik hastaligin son dönemindeydi. Rusen Peskirli’nin ölümünde ihmalkarlik veya özensizlik yoktur. Hastanin sagligina kavusmasi için her türlü sans kullanildi. Helikopter ambulans gelene kadar gerekli tüm müdahaleler yapildi. Ama hasta-mizin sansi yoktu. Biz kaybettigimiz her hasta için üzülürüz” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web