Büyük Torbalı

Mantar gibi çogaliyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Mantar gibi çogaliyor
Gökhan YALKALK( g.yalkalk@buyuktorbali.com )
216 Görüntüleme
27 Ağustos 2010 - 22:03
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TORBALI’NIN sikintilarini köse ya-zimda dile getirdigim günden bu yana çok zaman geçti. Haftalar ilerledikçe ilçenin ve vatandaslarin yasadigi onlar-ca sikintiyi dile getirmeye çalistim. An-cak isin içinden gerçekten çikamadim. Sorunlari, ihtiyaçlari yazdikça çogali-yor. Mantar gibi sanki. Bugün iki soru-nu ele alacagim. Tepeköy Mahallesi’nde yasanan su patlagini ve Muratbey Ma-hallesi’ndeki eski SSK arsasina dökülen harfiyat çöplerini dile getirecegim.

ONARILDIKÇA PATLIYOR

TORBALI’NIN en büyük sorunlarindan bir tanesi belki de su patlagidir. Ilçenin eskiyen alt yapi sebekesi yillardan beri yenilenmedigi için, her gün onlarca noktada su patlagi meydana geliyor. Ilçe âdeta süzgeç hâline geldi. Tepeköy Ma-hallesi Gümüspala Caddesi’ndeki su patlagi esnafi ve mahalle sakinlerini çi-leden çikardi. Yaz mevsiminin normal-lerin üzerinde oldugu su günlerde sula-rin bosa akmasina oldukça tepki göste-ren vatandaslar su patlaginin onarilmasi için imza kampanyasi baslatmaya hazir-laniyor. Haftalardir bosa akan su cadde-yi âdeta göle çevirdi. IZSU ekipleri da-ha önce 4 defa gelip su patlagini onardi. Ancak her defasinda, sebeke yeniden pat-ladi. Yetkililerin bu sorunu bir türlü çözemedigini dile getiren cadde esnaf-larindan Ramazan Karabas: “Haftalardir caddemizdeki en büyük sikinti olan su patlagi 4 defa onarildi. Ama bir türlü bu soruna çözüm bulunamadi. IZSU ekip-leri gelip patlagi onariyor, fakat 4 gün sonunda yeniden patlak veriyor.” diye-rek sitemini dile getirdi. Valla su patlagi artik ilçemizle özdeslesen bir durum. Ben burada IZSU çalisanlarini kötü-lemiyorum. Sorumlularin biran önce ha-rekete geçerek ilçenin su sebekesini bastan asagi yenilemesi gerekir.

SAGLIK BÖLGESI ÇÖPLUK YUVASI

GELELIM bugün yazacagimiz ikinci soruna. Muratbey Mahallesi’nde bulu-nan Yedi Eylül Stadyumu yanindaki eski SSK binasi yanindaki bos arazi be-lediyenin harfiyat dökme alani oldu. Bölge aslinda tam bir saglik alani. Çün-kü 112 Acil hizmet binasi, Aile Hekim-ligi binasi, Saglik Meslek Lisesi, göz ve çocuk poliklinikleri bu bölgede bulunu-yor. Ayrica ilerleyen yillarda Saglik Grup Baskanligi’nin hizmet binasi da bu alana insa edilecek. Saglikla bu ka-dar hasir nesir olan bir alan neden çöp-lük olarak kullanilir anlamak mümkün degil. Insaat harfiyatlarini dökecek bas-ka bir alan bulamadiniz mi? Bu kadar vurdum duymazlik olmaz. Civardaki vatandaslarda bu durumdan sikâyetçi. Özellikle dökülen harfiyatlardan mey-dana gelen toz mahallelileri âdeta ev-lerine hapsetti. Kimse evinin pencere-sini açamiyor. Belediye bu konuda aci-len bir adim atmali ve harfiyatlarini va-tandaslari rahatsiz etmeyecek bir böl-geye dökmeli.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web