Büyük Torbalı

1700 metrelik boru hattı döşeniyor

İZSU, Torbalı ve 7 Eylül Mahallesi arasında boru hattı döşüyor. 1700 metrelik boru hattı ile gömme su deposuna su basılacağı öğrenildi. Çalışmanın tamamlanmasının ardından çevredeki mahallelerdeki su basıncının artması bekleniyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
1700 metrelik boru hattı döşeniyor
122 Görüntüleme
02 Temmuz 2019 - 0:39
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TORBALI’DA 60 mahallede ortaya çıkan alt yapı sorunları bölgede yaşayanları zaman zaman isyan ettiriyor. Kanalizasyon, su boruları ve diğer alt yapı koşullarındaki sıkıntılar ekipler tarafından düzeltilerek sıkıntı ortadan kaldırılıyor. Altyapının hiç oluşturulmadığı bölgeler için de proje hazırlanarak çözüm aranıyor. Mahalle sakinlerinin şikayetlerine rağmen alt yapı sıkıntıları konusunda herhangi bir çalışmanın yapılmadığı yerlerde vatandaşlar büyük sorun yaşıyor. İZSU ekipleri basınç düşüklüğünün yaşandığı mahallelere yönelik başlattığı çalışmasına aralıksız devam ediyor.

1700 METRELİK BORU HATTI DÖŞENİYOR

Hava sıcaklıklarının 40 dereceye kadar yükseldiği Torbalı’da su kesintilere tepkilere neden oluyor. Su kullanımının en fazla arttığı günlerde musluklarından su akmadığı görenler İZSU ve mahalle muhtarlarını arayarak şikayetlerini iletiyor. Devam eden çalışmalar nedeniyle İlçenin en yoğun nüfusuna sahip olan Cumhuriyet Mahallesi Barış Yapı Sitesinde ve 7 Eylül Mahallesinde aylardır su problemi yaşanıyor. Barış Yapı sitesindeki  binaların üçüncü katından itibaren diğer dairelere su çıkmazken, 7 Eylül Mahallesinde ise sıklıkla kesintiler yaşanıyor. İZSU personeli gelen şikayetleri en aza indirmek amacıyla yeni boru hattı döşemeye başladı. 1700 metre uzunluğundaki boru hattı ile Torbalı Mahallesinde yer alan ana su vanalarından 7 Eylül Mahallesindeki gömme depoya su gönderilecek.

SORUN ÇÖZÜLÜYOR

Su kesintileriyle mücadele eden ve 2019 yılında evlerinde susuz kalan 7 Eylül Mahallesi sakinlerinin imdadına muhtar Ömer Yadık koştu. Yadık tankerle mahalleye su getirerek vatandaşların sıkıntısına geçici bir çözüm getirdi. Yeni boru hattının kullanılmaya başlanmasıyla depoya daha hızlı su gönderileceği öğrenildi. Hızlı bir şekilde dolan depodaki suyun daha geç boşalacağı ve basıncın artacağı bilgisine ulaşıldı. İZSU çalışanların yoğun mesai harcayarak devam ettiği çalışmaların ne zaman biteceği bilinmezken su sıkıntıyla uğraşan mahalle sakinlerinin mağduriyeti devam ediyor.

YASİN GÜLCÜ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web