Büyük Torbalı

2000 yil önceki gençlik daha sansliymis

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
2000 yil önceki gençlik daha sansliymis
273 Görüntüleme
28 Eylül 2010 - 21:39
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

650 ögrenciye burs saglayan, 750 gencin sosyal çalismalarda bulunmasini saglayan ÇYDD’nin Baskani Tanzer Bogan’dan sitem: 2000 yil önce Metropolis’te amfi tiyatrosu olan ilçede, bugün ne sinema ne de tiyatro var

1997 yilindan bu yana ilçede faaliyet gösteren Çagdas Yasami Destekleme Dernegi’nin 168 üyesi bulunuyor. Dernek, ilçede birçok gence burs vermesinin yani sira ve sosyal etkinlik düzenliyor. Dernek, kuruldugu tarihten bugüne kadar 650 ögrenciye egitimleri için burs sagladi. Bunun yani sira gençlik grubu içerisinde 750 yakin genç çalismalara katildi. 2010-2011 egitim ögretim yilinin baslamasiyla birlikte suanda 67 genç çalismalara katiliyor. Yeni egitim yilina birçok yeni çalisma ile basladiklarini dile getiren dernegin 6 yillik baskani Tanzer Bogan: “Çagdas Yasami Destekleme Dernegi egitim yoluyla toplum çagdaslastirmaya çalisir. Dernegimiz kuruldugundan bu yana burslarimiz devam ediyor. Torbalili olup da baska okullarda okuyan gençlere de burs destegi veriyoruz. Burs verirken aradigimiz tek özellik, basari. Gençlik grubumuz var. Bu grup 13 yildir çalisiyor. Geçlerin bos zamanlarinda sosyal sorumluluk projeleri içerisinde hem kendilerine hem de topluma yararli bireyler olarak yetismeleri için çalisiyorlar”

MECLIS TOPLANTILARINA KATILACAKLAR

BU yil çok hummali bir çalisma içerisinde olduklarini dile getiren Bogan, gençlik grubunun yeni egitim yilina 22 proje ile girecegini ve birçok alanda boy gösterecegini söyledi. Bogan: “Gençlik grubumuzdakilerden görüsler alinip bu görüsler yine kendi aralarinda konusulup oylama sonucu kararlastiriliyor. Bu yil engelli çocuklarla zaman geçirme, Belediye Meclis Toplantilarina katilim, haftada bir kütüphane ziyareti, gençlere yönelik psikolojik destek, hafta içerisinde yayimlanan gazetelerin incelenmesi ve degerlendirilmesi, okullara yardim etme, siir dinletisi ve bununlar gibi bir çok etkinlikler düzenledik” dedi.

KULTUR VE SANATA AGIRLIK VERILMELI

SON dönemlerde gençlerin küçük konserler düzenlemek gibi olumlu çalismalar yaptigini söyleyen Bogan: “Suskun bir gençlik yetisiyor. Bilgi ve birikimleri kendilerini üniversiteye hazirlamaya yetmeyecek düzeyde. Sosyal sorumluluklari üstlenmek istemiyorlar. Gençler dershane, ev, okul üçgeninde kalmalarindan çok sosyal etkinliklere katilmalari gerekli. Son zamanlarda gençlik grupla-rinin yaptigi konserler ve çalismalar son derece olumlu. Kendilerini ispat etme gayreti içerisindeler. Kültür, sanat, çalismalarina agirlik vermeleri gerekiyor” dedi.

BIR ÇOK ÇALISMA VAR

BU yil içerisinde 3 tane panel çalismasi hazirladiklarini, bu programi önümüzdeki aylarda uygulayacaklarini söyleyen Bogan. “Belirli konularda öne çikmis isimleri ilçemiz halkiyla bulusturmayi hedefliyoruz. Biz bu etkinlige ‘Aydinlanma toplantilari’ adini verdik. Bunun yani sira 16 ögretmen ve gençlik grubumuzun gözetiminde 9-13 yas arasi 65 çocugun katildigi çesitli etkinliklerin yapildigi bir çalismamiz var. Bunu eglenögren temelinde sürdürüyoruz. Yüzmeden sagliga, satrançtan okumaya, yaratici dramadan bir çok çalismaya varincaya kadar genis bir yelpazede sürdürülüyor” dedi.

BELEDIYE YETERSIZ KALIYOR

YEREL yönetimin gençlere yöne-lik çalismalarini da degerlendiren Bogan, faaliyetlerin yetersiz oldu-gunu söyledi. Bogan, “Belediye-nin kültür çalismalari yetersiz. 2000 yil önce bir tiyatroya sahip olan o zamanin Torbalilari ile günümüzü kiyaslandigimizda söylenecek söze gerek kalmiyor. Kültür Sarayi’nin acilen bitirilip aktif hale geçmesi lazim” dedi. Hayirseverler ve üyelerden gelen destek sayesinde ögrencilerine burs verdiklerini söyleyen Bogan: “Aldigimiz destekler sayesinde 34 üniversite ögrencisini okuttuk. Bunun yani sira 30 kardesimiz var. Bu yil bu sayiyi 100 çikarmayi istiyoruz. Geçen yil bu sayede 64 ögrencimize burs verdik”dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web