Büyük Torbalı

2011 yilinda neleri konustuk?

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
2011 yilinda neleri konustuk?
249 Görüntüleme
30 Aralık 2011 - 22:47
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

2011 yilini geride biraktik. 124 bin nüfuslu Torbali her dönem oldukça hareketli. 2011 yili da ilçe için oldukça hareketli geçti. Torbali 2011 yilinda en çok neyi konustu, neyi tartisti, neye sevindi, neye üzüldü hangi vaatlerle umutlandi. Sizin için bunlari arastirdik. 365 günü mercek altina aldigimizda Torbali’da bir yil boyunca en çok siyasi polemiklerin konusuldugunu görüyoruz. Belediye Baskani Uygur’un geçen hafta Ayrancilar’da bürokratik baski görüyorum” demesi, MHP eski Ilçe Baskani Musa Serbest’in “Yüzde 25 oy alamazsam ilçe baskanligini birakirim” iddiasi, Kaymakam Zeki Arslan’in olayli tayini, ayakkabi boyacinin yerinin degistirilmesi MHP’deki Fethullah Gülen krizi, Belediye çalisanlarinin agir cezalik olmasi en çok konusulan siyasi olaylar. Bunlarin yanisira Anadolu Lisesinde yasanan türban krizi”, sik sik yasanan üzücü kazalar, ani vefatlar çok konusuldu. Su sebekesinin temel atma töreni, Suyunbasi’nin açilisi, Metro hattinin temel atma töreni, köylere Eshot seferlerinin baslamasi ise sevindirici olaylar olarak 2011 yili kayitlarina geçti. En sevindirici olay ise Izmir’in tüm çöpünün Taskesik’e getirilmesinin iptali oldu.

5 Ocak: EML’de yönetimi, sigara yasaginda Türkiye’de bir ilki gerçeklestirdi ve ögrencilerine sigara içme cezasi kesti. 5 ögrenciyi disiplin ve para cezasina çarptirdi.

17 Ocak: 20 yili askin süre Torbali’da avukatlik yapan ve geçtigimiz yil Noter olarak Ordu’ya giden Dicle Turan, tatil için geldigi ilçede kansere yenilerek yasamini yitirdi.

27 Ocak: Ayrancilar’da 2 kisinin ölümüyle sonuçlanan kazanin araç sürücüsü Gökhan Kahraman (26), serbest kaldi. Kahraman daha önce de ayni suçu islemisti.

27 Ocak: Pamukyazi’da ikâmet eden 12 yasindaki Nuray Tazefidan, karsidan karsiya geçerken çarpildi

4 Subat: 3 ay önce kaybolan avukat Mümtaz Baytekin’in, öldürüldügü ortaya çikti. Olayla ilgili eski sekreteri C.Y ve esi E.Y gözaltina alinirken Baytekin’i basina sert bir cisimle vurup öldürdügü belirlenen zanlinin Azerbaycan’a kaçtigi tespit edildi.

6 Subat: Ziraat Odasi, 52 delegenin katilimiyla yeni yönetimini seçti. Mevcut Baskan Murat Uslu tek liste ile genel kurula girerek güven tazeledi.

25 Subat: 22 yilda 17 kisinin öldügü IzmirAydin karayolu Pamukyazi Mahallesi’nde yasanan kaza bardagi tasirdi. CHP’li eski vekilin 23 yasindaki Onur’a çarpmasi ile vatandaslar yolu trafige kapatti.

6 Mart: 63 esnaf ortakliginda 20 bin TL’lik yatirimla kurulan EgeKoop AVM, Dünyaevi konsepti Ayrancilar’da görkemli bir törenle açildi.

6 Mart: Anadolu Alevileri Kültür Dayanisma ve Yardimlasma Dernegi, faaliyete girdi.

14 Mart: Torbali’nin taninmis is adamlarindan Tolga Eleman, AK Parti’den Milletvekili aday adayligini açikladi.

16 Mart: Komsusunun kizinin bogazini keserek öldürdügü iddiasiyla yargilanan Sedat Çakiltas, “Kasten Adam Öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbede çarptirildi.

1 Nisan: 1 ay önce 50 kisilik AK Partili Izmir Il Yönetimine seçilen Atilla Kaya, Il Baskan Yardimciligina getirildi.

1 Nisan: Esnaf Odasi Baskani Sezai Tamer’in babasi Cevat Tamer hayata gözlerini yumdu

3 Nisan: Çöpe Karsi Sivil Inisiyatif Hareketi’ni dinleyen Çevre Bakani: Taskesik çöp tesisi için uygun degil. Buradan bürokratlarima talimat verip alternatif yer arastirmalarini isteyecegim

13 Nisan: Belediye Meclisinde 2010 yili faaliyet raporu okunarak oy çoklugu ile kabul edildi.

18 Nisan: Geleneksel Rahvan At Yarislari’nin 6.si yapildi.

19 Nisan: Hirvatistan ve Bosna Hersek’i kapsayan Balkanlar turuna çikan TTO heyeti temaslarina basladi.

22 Nisan: CHP’li Torbali Belediyesi ilçeye Kutlu Dogum Gül Bahçesi kazandirdi.

25 Nisan: MHP Ilçe Baskani Musa Serbest: Torbali’da yüzde 25 oy almazsam ilçe baskanligini birakirimç

2 Mayis: Kültür ve Turizm Bakani Ertugrul Günay seçim çalismalari kapsaminda Atatürk Mahallesinde geldi.

6 Mayis: Kibariye Hidirillez Senlikleri kapsaminda ilçede konser verdi.

10 Mayis: Torbali Belediye Baskani Ismail Uygur, eski yardimcisi ve baskan vekillerinin de aralarinda oldugu 34’ü belediye çalisani 39 kisi hakkinda ihaleye fesat karistirmak suçundan Izmir 11. Agir Ceza Mahkemesi’nde dava açildi

17 Mayis: Kemalpasa Kavsagi, Atatürk Sanayi Sitesi’nin ana girisinin kapanmasina neden oldu.

28 Mayis: TCDD ve Büyüksehir Belediyesinin ortak projesi ile yapilan hat ile ilgili Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin bilbordlara “Banliyö Torbali’ya gidiyor” seklinde reklam asmasi Binali Yildirim’i kizdirdi

2 Haziran: Vergi Affi kapsaminda Torbali’da rekor bir tahsilat yapildi. Torbali’da devletin kasasina 160 milyon liranin üstünde bir para girdi.

5 Haziran: Torbali Tepeköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi faaliyetlerine basladi.

9 Haziran: Anadolu’nun mezuniyet gecesinde okul birincisi Sükran, havuz basinda yapilan törende “kamusal alanda türban yasak” gerekçesi ile diplomasini alamadi. Müdür kamusal alan disinda da türbani yasaklayarak tarihe geçti. Olay, ulusal basina da tasindi.

12 Haziran: AK Parti Torbali’da yüzde 39, CHP yüzde 37, MHP yüzde 12, Bagimsiz Blok ise yüzde 8 oy aldi. AK Parti, yerel seçimde yüzde 50’ye yakin oy alan CHP’yi geride birakti.

16 Haziran: Imarin olmadigi Özbey Mahallesinde kaçak yapilar mühürlendi. Mühür olayi Kaymakam Zeki Arslan’in tayinine kadar uzandi.

21 Haziran: Özbey’de evlerin mühürlenmesi olayindan sonra AK Parti Ilçe Baskani ve beraberindekiler Kaymakamlik kapisindan geri dönmesi ile ilgili Kaymakam Zeki Arslan:  Elestirileri hak etmedim.

22 Haziran: Balikesir’de esi tarafindan 2 gün boyunca kerpeten, makas ve boru ile iskence edilen, tecavüze ugrayan Nurgül Özkan Torbali’daki baba evine sigindi.

11 Temmuz: Torbali Emniyet Müdürlügüne Ergün Gediz atandi. Yalçin Orhan merkezde görev yapiyor.

13 Temmuz: Belediye Baskani Ismail Uygur: 3. dönem Belediye Baskanligini istiyorum

13 Temmuz: Ticaret Odasi Meclisi, yeni TBMM’de AK Parti, CHP ve MHP’li yeni vekillere
“Hayirli olsun” ziyaretinde bulunup ilçenin; saglik, ulasim, egitim, turizm, sanayi, tarim alaninda çözüm bekleyen 14 sorununu rapor halinde sundu.

14 Temmuz:  Torbali Belediye Baskani Ismail Uygur ile belediye çalisanlarinin da aralarinda bulundugu 39 sanigin, ihaleye fesat karistirma iddiasiyla yargilanmasina baslandi. Savunma yapan Baskan Ramazan Ismail Uygur, davanin mülkiye basmüfettisinin raporu dogrultusunda açildigini belirterek, hakkindaki suçlamalari reddetti

18 Temmuz: 85 yil önce insa edilen tarihi Kâzimpasa Ilkögretim Okulu’nun restorasyon sirasinda kaynak makinesinden siçrayan kivilcim tüm okulu yakti.

20 Temmuz: Beyaz Kafe görkemli bir tören ile açildi.

22 Temmuz: Yeni Bassavci Atilla Ulupinar göreve basladi

15 Agustos: Torbali Ticaret Odasi lüks iftar yerine Somali’ye yardim yapacagini açikladi

22 Agustos: Atatürk Mahallesinde yasayan Deniz Yasin, 6 yerinden kursunlandi.

1 Eylül: 3 yildir Torbali’da görev yapan Kaymakam Zeki Arslan’in tayini Mersin ilinin Akdeniz ilçesine çikti. Torbali’ya Alapli’da görev yapan Aydin Memük atandi.

16 Eylül: Tayini ilçede tartismalara neden olan Kaymakam düzenlenen yemekle veda etti. Arslan, helallik isterken bogazi dügümlendi, duygusal anlar yasadi.

19 Eylül: Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan 60 orman köyüne ESHOT seferleri baslatilmasi ile Torbali’nin en uzak köyü olan Dagtekke köyünde tören düzenlendi.

28 Eylül: 23 yasindaki 2 yillik evli Yadigâr Esedoglu, Ocak ayindan bu yana tehdit, kötü muamele ve kaçirma suçlamasi hakkinda 4 kez sikâyetçi oldugu esi O.E.tarafindan 6 yerinden biçaklandi.

7 Ekim: Torbali’nin en büyük rüyalarindan “Hizli Tren”de ilk kazma vuruldu. Bakanlar Binali Yildirim ve Ertugrul Günay ile Büyüksehir Baskani Aziz Kocaoglu’nun katilimi ile dev bir açilis töreni yapildi.

13 Ekim: Ticaret Odasi Meclis Baskani Abdulvahap Olgun: 13 milyar vergi ödedik ama ne hastalarimizin bakilacagi hastane ne gençlerimizin okuyacagi lise ne de ölülerimizin gömülecegi bir mezarligimiz var” dedi.

22 Ekim: Mecliste Torbali’daki hane ve is yerlerinden metrekare büyüklügüne göre evsel atik bedeli alinmasina karar verildi. 200 M2 konutlardan  9 Lira, 200 m2 üstü konutlardan 10 Lira, 1. Grup isyerleri için 245 Lira, 2. grup isyerleri 144 Lira, 3. grup isyerleri 92 Lira, alinmasi onaylandi.

25 Ekim: 6 trilyona satacaklari arsa ile birlikte 20 trilyona varan bir mirasa sahip olan 4 kardesin para kavgasi kanli bitti. Adnan Özkaplan, agabeyini biçaklayarak öldürdü. Diger kardesini yaraladi

5 Kasim:  AKUT Izmir Baskani Karaca: Torbali’da en az 6,5 büyüklügünde deprem yasanacak. Faydaki 83 yillik sessizlik ürkütücü.

14 Kasim: MHP Ilçe Baskani Musa Serbest, yeniden ilçe baskanligina aday oldugunu açikladi.

15 Kasim: Torbali Ticaret Odasi Makedonya ve Kosova’ya 25 kisilik heyetin katildigi bir gezi düzenledi.

25 Kasim: AK Parti Torbali Ilçe Teskilati kongresi, yogun bir katilimla gerçeklestirildi. Baskan Adnan Yasar Görmez, görevine yeniden seçildi. Kongrede, aralarinda Torbali Ticaret Odasi ve MHP Ilçe eski Baskani Behçet Çinar’in da bulundugu 120 kisiye rozet takildi.

28 Kasim: 13,5 milyon liraya mal olacak 146 kilometrelik kanalizasyon sebekesinin temeli atildi.

5 Aralik: Anavatan Partisi’nin Eski Ilçe Baskani Aydin Mimaroglu, AK Parti’ye üye oldu.

5 Aralik: Ticaret Odasi, uzun zamandir gündemde olan yeni hizmet binasinin yapimi için harekete geçti. Projesi Mimar Fatih Yilmaz tarafindan çizilen Kongre Gösteri Merkezi ve TTO Hizmet Binasinda ilk kazma vuruldu.

7 Aralik: EML bünyesinde mobilya dekorasyon bölümü açilmasi için somut adim atildi. Kaymakam ve TTO yöneticileri Merinos yetkilileri ile bulustu. Proje, Merinos Mobilya tarafindan hayata geçirilecek

9 Aralik: Subasi’da yasayan ve 14 kisilik minibüse 22 kisi binerek Diyarbakir’daki dügüne giden aileler kaza geçirdi. 1’i çocuk 4 kisi yasamini yitirdi. 1’i agir olmak üzere 18 kisi de yaralandi.

10 Aralik: MHP Ilçe Baskani olarak atanan Yurdadog Mutlu makamina oturdu.

12 Aralik: Belediye Baskani Ismail Uygur, Torbali Mahallesine yapilacak Cemevinin tapusunu Anadolu Alevileri Derneginin Baskani Nurettin Tepe’ye verdi.

SASIRTANLAR

11 Ocak: Eski Belediye Baskani Ertan Unver ilginç bir çikis yaparak vasiyetini yayinladi. Ölümünden sonra adinin bir yere verilmesine vasiyet kanaliyla karsi çikan Unver’in diger istegi ise Belediye binasinda Baskanlik makaminda yer alan eski Belediye Baskanlarinin fotograflarinin yer aldigi panodan fotografinin çikarilmasi.

2 Mayis: Torbali Belediyesi’nin giris katinda bulunan vezneyi, ögle yemegi molasinda soyan hirsiz, 27 bin TL civarindaki para ile sirra kadem basti

6 Mayis: Isadami Cumali’nin sikâyetçi oldugu 1. Icra Müdürlügünde görevli memur Hasan Balta’yi 25 avukat destekledi. Avukat ordusunun katildigi davada hem hakim hem de davali Cumali büyük sok yasadi

3 Haziran: PTT Müdürü Mehmet Ercan’i kendisine tokat attigi gerekçesi ile mahkemeye veren Volkan Demirayak hakli bulundu. Mahkeme, PTT Müdürünü 2 bin lira ödemeye mahkûm etti.

16 Haziran: HEPAR Izmir Milletvekili Adayi Osman Ergin’den ilginç bir itiraz geldi. Ergin, anne ve babasinin oy kullandigi sandiktan kendisine oy çikmamasi ile ilgili YSK’ya itirazda bulunacagini açikladi.

1 Aralik: MHP Ilçe Baskani Musa Serbest hem görevinden istifa etti hem de adayliktan çekildi.

MUJDELER

2 Mart: Pamukyazi’da 22 yilda 17 kisinin hayatini kaybettigi ölüm yolu ile ilgili Karayollari Bölge Müdürü Erol Altun, gazetemize “Bölünmüs yol olacak” müjdesini verdi.

1 Mayis: Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Aziz Kocaoglu, üç yildir çözülemeyen Cemevi sorunu ile ilgili müjde verdi: Önümüzdeki günlerde Torbali Mahallesi’nde yeni Cemevi’nin temelini atacagiz

15 Mayis: Ticaret Odasinin davetlisi olarak Torbali’ya gelen Bakan Ertugrul Günay: Çöpe ÇED vermeyiz. Metropolis Örenyeri olacak. Hastane 250 yatak kapasiteli olacak. Sanayicinin imar sorunu çözülecek. Hizli Tren 18 ay sonra ilçeye gelecek” müjdelerini verdi.

23 Aralik: Ayrancilar Suyunbasi Mesire Alani, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun da katildigi törenle açildi. Yogun katilimin oldugu açilista Belediye Baskani Ismail Uygur, ilçeyle ilgili hem bilgi hem de müjde verdi. Uygur, hazine arazisi sahiplerine tapularin dagitilacagini söyledi.

POLEMIKLER

20 Ocak: Iki yil aradan sonra AK Parti Izmir Il yönetimine girip siyasete geri dönen Atilla Kaya: Torbali Belediyesi’ne geçtigimiz günlerde Mali Sube Ekipleri baskin yapti. 7 çuval evrak götürdüler. Allah’in her günü en az 5 Belediye personeli ifade veriyor. Belki ortada suç yoktur; ama açiklama yapma ihtiyaci duyan da yok.

26 Ocak: AK Parti’li Belediye Meclis Uyesi Süleyman Ayaz: “Bence Torbali milleti pismis durumda, herkes kabuguna çekilmis, bir korku var. Mecliste de kimse düsündügünü söylemiyor.

28 Subat:28 Subat 1997’de Refah Partisi’nin Ilçe Baskani olan Hasan Ali Öztürk: Bugün darbe isteyen tek parti CHP’dir.

22 Mart: Il yöneticisi Turan’in üstü kapali bir sekilde Fethullah Gülen’e sevgisini dile getirmesi MHP’yi fena karistirdi. Il Baskani Türkaslan: Seçim arifesinde bu açiklama yapilmamaliydi” dedi. Turan ise, bu tepkiye karsilik, istifa edecegini açikladi

15 Haziran: Eski Ilçe Baskani Ertan Çelik CHP’deki oy kaybini degerlendirdi: Belediye’deki yolsuzluk iddialari CHP’nin oyunu düsürdü.

15 Eylül: MHP Ilçe Baskan Yardimcisi Mustafa Terzioglu sert bir çikis yapti:  Parti yönetmek çoluk çocuk isi degil. Partiyi çakallara birakmam.

22 Ekim: Belediye Meclisinde bütçe kavgasi yasandi. Eski Baskan Karatoklu ve mevcut Belediye Baskani Uygur’un bütçe polemigi sert geçti.

2 Aralik: AK Partili Hüseyin Söyler: Eger, bu seçimde de basarisiz olursak hepimiz bu isi birakip gidelim.

ÇOK KONUSTUK

17 Haziran: Bakan Ertugrul Günay’in tesekkür ziyaretine, ilçede AK Parti’ye destek veren ayakkabi boyacisinin cezalandirildigi yönündeki iddialar damgasini vurdu. Bakan: Vatandasin magdur edilmesine müsaade etmem.

ÇOK UZULDUK

12 Kasim: Muhabir Cemil Zeybeker’in ayaginin üzerinden otomobil geçip basini kaldirima çarpti. Genç adama Hastane’de tomografi yerine ayak filmi çekildi. Beyin kanamasi geçiren Cemil Zeybeker’in tedavisi sürüyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web