Büyük Torbalı

2018 müjdelerle geliyor

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında taşeron işçilerden iş adamlarına, çiftçilerden engellilere toplumun tüm kesimlerini sevindirecek müjdeler verdi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
2018 müjdelerle geliyor
124 Görüntüleme
01 Kasım 2017 - 17:45
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan müjdeleri art arda sıraladı. “Türkiye 15 Temmuz’a rağmen, terörle mücadeleye rağmen bu yılın ilk yarısında yüzde 5’in üzerinde büyüdü” diyen Başbakan Yıldırım, gelecek 10 yılda Türkiye’nin en büyük gücünün yatırım, üretim ve ihracatta büyüme olacağına işaret etti.
Yıldırım’ın açıkladığı müjdeler şöyle:

KOBİ’LERE DESTEK

KOBİ’lere yeni kredi imkanı getiriliyor. Toplam destek imkanı her bir KOBİ için 5 milyar TL olacak. Özel bir ürün olursa bu rakam iki katına çıkabilecek. Başbakan Binali Yıldırım “KOBİ’ler teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara yönelirse yüzde 70’i ödemesiz, yüzde 30’u geri ödemeli olmak üzere destek sağlayacağız. Stratejik ürün desteği planladık. Yerli ve milli ürünler ayrıca desteklenecek” dedi.

5 BİN ENGELLİYE İŞ

Başbakan Yıldırım, “Engelli vatandaşlara hakkını teslim eden onlara öncelik sağlayan tek parti AK Parti. 2002’de 5 bin 777 memur vardı. Şimdi 52 bin 236. 365 binin üzerinde engelli vatandaşımıza iş, aş sağladık. 2018’de 5 bin engelli kardeşimize iş vereceğiz. E-KPSS sınavının geçerlilik süresi 2 yıl.
Hakları yanmasın diye bunu 4 yıla çıkarıyoruz” dedi.

İHRACATTA YENİ HEDEF

Gelecek 10 yılda Türkiye’nin en büyük gücünün yatırım, üretim ve ihracatta büyüme olacağını kaydeden Başbakan Yıldırım “2017 yılını ihracatta, istihdamda seferberlik yılı ilan etmiştik. Hedefi ihracatta 153 milyar koymuştuk. Şimdi yeni hedefimiz 156.5 milyar dolar. Arkadaşlarımızın ortaya koydukları büyük gayret için şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

TARIMA DESTEK ARTIYOR

Tarım desteklerinin 2018 bütçesinde çok önemli miktarda arttığını vurgulayan Başbakan Yıldırım “Yatırım ve destek olarak 25 milyar lira tarım sektörüne yer ayırdık. Eğer biz 2002’deki şekilde 15 yıl boyunca faiz ödeseydik, yaklaşık olarak 1.9 katrilyon faiz ödeyecektik. Bugün ödediğimiz faiz miktarı 3’te 1’in altına düştü. Cebimizde 1.4 katrilyon para kaldı. Bu para ile de köprüler, yollar, hastaneler, okullar yaptık. Türkiye’yi 3 kat büyüttük” dedi.

GÜMRÜK KAPILARINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Gümrük kapılarının ülkelerin vitrini olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım “Kara gümrük kapılarımıza gelen ve giden bütün araçlar artık otomatik plaka okuma ve kaydetme sistemi ile çalışacak. Bugün itibariyle 17 sınır kapımızda kurulan sistem faaliyete geçecek. Kapıköy, Sarp ve Türközü sınır kapılarında da, sistem çalışmalar biter bitmez faal hale gelmiş olacak. Kaçakçılıkla mücadelede önemli bir adım atmış olacağız” ifadelerini kullandı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web