Büyük Torbalı

2019 yılında 6 yeni okul geliyor

Dün, Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldı. Arsası Belediye tarafından bağışlanan, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın girişimleriyle ilçeye kazandırılacak okulun temel atma töreninde önemli müjdeler verildi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
2019 yılında 6 yeni okul geliyor
704 Görüntüleme
15 Eylül 2018 - 11:40
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

GÜN geçtikçe büyüyen ve gelişen Torbalı’ya yeni bir okul daha yapılıyor. İlçemizin en köklü eğitim kurumları arasında gösterilen, 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde birçok dalda elde ettiği akademik başarıyla yerel basının yanı sıra ulusal basında da geniş yankı uyandıran Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından kullanılan binanın yetersiz gelmesi ve yeni hizmet binasının inşa edilmesini sağlamak adına 2016 yılında başlanan çalışmalar mutlu sonla sonuçlandı. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın girişimleriyle Torbalı Belediyesi, okulun inşa edilmesi adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne arsa tahsisinde bulundu. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’un Ankara’da önemli temaslarda bulunmasının ardından Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni hizmet binası, 2019 yılı MEB yatırım planına dahil edildi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Muratbey Mahallesi Doğan Bursalıoğlu Caddesi Özbey Yolu mevkiinde Torbalı Belediyesi’nce bağışlanan 11 dönümlük alan üzerine inşa edilecek olan yeni okul binası için dün temel atma töreni düzenlendi. Gerçekleşen törene AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, İlçe Müftüsü Metin Türe, TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, İmam Hatipler Derneği Başkanı Ali Günaydın, Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Coşkun Taşdemir katılım gösterdi. Kuran-ı kerim tilavetiyle başlayan törende açıklamalarda bulunan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 4 yıl içerisinde koyulan hedefin inşa çalışması için temel atma töreninin gerçekleştiğini ifade etti. Ankara’da İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya öncüğünde önemli temaslarda bulunulduğunun altını çizen Başkan Görmez, yeni yapılacak olan okul binasının tüm Torbalı’ya hayırlı olmasını diledi.

HİZMET GELİYORDU AMA ENGELLENİYORDU

Başkan Görmez’in açıklamalarının ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, yeni okullara ilçenin ihtiyaç duyduğunu ve bu ihtiyacın da adım adım giderildiğini söyledi. 13,6 Milyon TL’ye mal olacak dev yatırım için 2019 Aralık ayını işaret eden Kaymakam Otcu, yapılacak yeni eğitim yuvasında vatanına milletine faydalı olacak öğrencilerin yetiştirilmesini diledi. Kaymakam Otcu’nun ardından önemli tespitlerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 2014 yılından önce Torbalı’ya bu nevi hizmetlerin kazandırılabilmesi için büyük gayret sarf ettiklerini vurguladı. Dönemin yerel iktidarının yaptığı engellemelerle ilçeye bu tür yatırımların gelmediğini ifade eden Kaya, Torbalı’ya okul kazandırabilmek için 2014 yılından önce CHP’li Torbalı Belediyesi’nden ruhsat alamadıklarını bildirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle Torbalı’ya bu süreçte 4 ayrı okulun kazandırıldığını sözlerine ekleyen Kaya, 2014 yılından itibaren Torbalı’nın hak ettiği hizmeti görmeye başladığını dile getirdi.

KAYA: 4 YIL DA 500 MİLYONLUK YATIRIM

Genel iktidarın ve yerel iktidarın el ele vererek, Torbalı’ya 3 yıl içerisinde 30’un üzerinde okul kazandırdığını duyuran AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya temel atma töreninde ki konuşmasını, “Burada temel atarken aynı zamanda Torbalı’da bugün itibariyle 6 okul inşaatının daha başladığını müjdeleyelim. Yani biz bir noktada hareket ediyoruz ama bu yıl içerisinde toplamda 7 yeni okul inşaatı olacak. Bu sayı daha da yükselecek. 4 yıl içerisinde 500 Milyon yatırımı ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2019 yılındaki hedefimiz 1 Milyarlık kamu yatırımını Torbalı’ya kazandırmak. Çok üreten, sürekli gelişen, sanayisiyle ve tarımıyla artık turizmiyle de Türkiye’ye örnek ve model olan ilçemizi daha da kalkındıracağız. Bu yatırımlar el ele verildiği zaman oluyor. Genel iktidar ve yerel iktidar el ele verdikçe de yatırımların ardı arkası kesilmeyecek.” diyerek sonlandırdı. Murat CAN

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web