Büyük Torbalı

HER PARTİ TORBALI’DAN ADAY GÖSTERMEK ZORUNDA

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HER PARTİ TORBALI’DAN ADAY GÖSTERMEK ZORUNDA
Adem Aksakallı( adem-aksakalli@buyuktorbali.com )
399 Görüntüleme
04 Kasım 2015 - 7:29
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İzmir 1. Bölgede AK Parti’nin birinci olduğu tek ilçe Torbalı oldu. Peki neden? Çünkü listede Torbalılı var da ondan. Artık tüm siyasi partiler şunu bilecek. Torbalı’da oyları artırmanın tek yolu, listesinde yerel adaya yer vermekten geçiyor. Aksi takdirde oylar düşer, birincilik hayal olur. Şimdi Halit Dalgıç seçilecek sırada olsaydı MHP’nin oyları bu kadar düşer miydi, elbette düşmezdi. Sen Torbalı’nın evladını 5. sıraya koy, ondan sonra hadi beni destekleyin. Olmaz öyle iş, arkadaş. Artık Torbalılar uyandı. Biz ilçenin menfaatini düşünürüz. Sen, bizden oy istiyorsan bizim adaylarımızı listene alacaksın. Öyle üç kuruşa beş köfte yok. Oktay Vural, Ertuğrul Kürkçü, SelinSayekBÖKEmeclise girecek, bizde Japon askeri gibi koşturacağız, öyle mi. Kimse kusura bakmasın, hayvan terli. Bak Kayseri bu hale nasıl geldi. Elbette Abdullah Gül sayesinde. Peki, Rize’ye ne demeli. Recep Tayyip Erdoğan ve Mesut Yılmaz olmasa Rize köy kalır köy. Elazığ denince Mehmet Ağar akla gelmiyor mu? Şimdi Atilla Kaya denince Torbalı gelecek akla Torbalı.

AK Partililer yanılmasın

Seçimde AK Parti ve Atilla Kaya büyük sıçrama yaptı. Ama CHP’de oyalarını artırdı. CHP 7 Haziran’da yüzde 34 oy oranı almış, buna karşılık da 32 bin 271 oy almıştı. Pazar günü ise yüzde 35 oy oranı ile 33 bin 830 oy alarak, oyları 1500 oy artırdı. Anlaşılan MHP’den CHP’ye bir kısım kayma olmuş. Şimdi bu noktada şu tespiti rahatlıkla yapabiliriz. AK Parti Atilla’nın aldığı oyları baz almamalı. 3,5 yıl sonra yapılacak seçimin favorisi yine CHP ve İsmail Uygur’dur. Belediye çalışmaları, oluşan küskünlükler, Adnan Korkmaz ve benzeri bürokratlar Adnan Başkana zarar veriyor. İşte görevden alınan Başkan Yardımcısı Hüseyin Söyler’in başarısı ile Belediye’de prens haline gelmiş Turgut Buluş’un Yeniköy’deki durumu ortada. Yedekte tutulan Mehmet Türkoğlu, Recep Toprak ve çalışmalara dahil edilmeyen Bayram Memiş’in Atatürk Mahallesi’nde yaptığı çalışmalar ortada. Belediye ekibinde en doğru iş yapan, hedefleri tutturan yer Ayrancılarolarak gözüküyor. Orada Başkan Görmez’in çalışmaları ve doğru ekibin çabaları sonuç verdi. Son olarak şunu söyleyebiliriz. Bu seçimi AK Parti yerel seçime kıstas olarak görürse yanılır.

Mustafa Sümer Fuat Avni’yi mahkemeye verecek

Bu seçimin en büyük bombası, twitterfenomeniFuat Avni’nin Torbalı ile ilgili kehanetiydi. Fuat Avni içinde Kaymakamlık memuru Mustafa Sümer’in de yer aldığı 3 kişinin oy çalacağını iddia etti. Durum böyle olunca tüm gözler bu üç memura çevrildi. Özellikle Mustafa Sümer ilçede sevilen, sayılan ve tanınan bir insan. Haliyle herkes Mustafa Sümer’i sorgulamaya ve şüphe ile yaklaşmaya başladılar. Tabi Fuat Avni bu. İlk zaman yazdıkları çıkıyordu. Son zamanlarda boş atıp dolu tutmaya başladı. Ama yapılan çok yanlış. 3 tane memuru zan altında bırakmak hiç hoş olmadı. Bizim Mustafa Sümer’de Fuat Avni’yi mahkemeye verecek. Ama nafile. Fuat Avni’yi MİT bulamıyor, Mustafa nasıl bulacak. Mustafa kardeşim, bulursan biz zahmet Hakan Fidan’ı da ara. O da Fuat Avni’nin peşinde, haberin olsun.

Seçimin Fenomeni Yaşar Yakuter

Her seçimde renkli işler olur. Bu seçimin en renkli partisi AK Parti idi. Başarılı bir kampanya ve seçim süreci atlatıldı. Bence seçimin en renkli ve çalışkan ismi Esnaf Odası’nın eski genel sekreteri Yaşar Yakuter’di. Atilla peşinden bir ay boyunca koşturdu.Köy, bucak, mahalle, dere, tepe demeden her yere gitti. Gittiği her yeri resimleyipFacebook sayfasında yayınladı. 40 yıllık AK Partililerden daha çok çalışıp çabaladı. İşte gerçek dava adamı böyle olur. “İnandık halka güvendik Hakka” deyip tüm eleştirilere rağmen hiç geri durmadı. 40 yıllık partiler bile ön plana çıkmaya korkarken o hiçbir şeye aldırış etmedi. Helal sana Yaşar abi. Eğer Atilla Kaya bu seçimdeki çalışmalarından ötürü birini ödüllendirilecekse, o kişide Yaşar Yakuter olmalı. Bunu bilir, bunu söylerim, gerisi teferruattır.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web