Büyük Torbalı

BİRİ ATATÜRK MAHALLESİ’NDEKİ OKULLARI DURDURSUN

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
BİRİ ATATÜRK MAHALLESİ’NDEKİ OKULLARI DURDURSUN
414 Görüntüleme
13 Nisan 2016 - 8:29
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

Bilenler bilir bundan iki yıl öncesine kadar okul kayıtları döneminde Atatürk Mahallesi’nde yüzlerce aile ikametgahlarını farklı mahallelerde gösterip, çocuklarını ilçe merkezindeki okullara kaydettirmek isterdi. Son zamanlarda Atatürk Mahallesi eğitim anlamında uçuşa geçti. Sürekli projeler, eğitimler, faaliyetler yürütülmeye başlandı mahallede. Okuma yazma ve okullaşma oranının en düşük olduğu mahallelerden biri olan Atatürk Mahallesi’nde 4 okul eğitim veriyor. Fatih İlkokulu, Ortaokulu, Şehit Çavuş Haydar Arda Erertingi İlkokulu ve Ortaokulu son zamanlarda ilçe merkezini bile şaşırtıyor. Fatih Ortaokulu yürüttüğü projelerle belki de İzmir’in en aktif okullarından biri. Teşekgüller Türkiye, TEOG Ağacı, Engelleri Aşalım, Her Sınıf Bir Değer gibi projeler yürüten Fatih Ortaokulu’nda iki mahallenin öğrencileri eğitim görüyor. Çoğu gelir düzeyi düşük olan bireylerin mensubu olan öğrenciler sportif ve kültürel başarılarıyla da parmak ısırtıyor. Hafta sonu kurslarına da yoğun ilgi var.  Bunda Okul Müdürü Seyfullah Subaşı’nın da katkısı çok büyük. Mezun olduğu okulda müdürlük yapıyor. Doğal olarak hevesli bir şeyler yapmaya. Onun ve diğer okul müdürlerinin hedefleri nedeniyle artık aileler hem mahallelerine hem de okullarına güvenmeye başladı. Öyle ki bu yıl Fatih İlkokulu önceki yıllara nazaran rekor başvuru aldı.

ATATÜRK MAHALLESİ AVRUPA’YA AÇILIYOR

Fatih İlkokulu en sık uğradığım okullardan. Onlar da özellikle Değerler ve Misafirim Ol projesiyle ilçede sesini duyurdu. Makam amirlerini okula davet ederek onlarla öğrencilerini buluşturdu. Şimdi sınırları aşacaklar. Geliştirdiği projelerle farkını hissettiren okul, üç ayrı projede toplamda 7 farklı ülke ile ortak yer alıyor. İlk proje için geçtiğimiz haftalarda start verilirken, diğer projeler de ardı ardına gerçekleşecek. Projeler kapsamında öğrenci değişimleri de yapılacak. İspanya, İtalya, Romanya, Polonya, Ukrayna, Estonya ve Slovakya’ya gidecek olan Atatürk Mahallesi’ndeki öğrenciler şimdiden çok heyecanlı. Birçoğu şehir dışında çıkmayan öğrenciler okulun geliştirdiği proje ile Avrupa’ya gidecek. Aynı ülkelerden de çocukları ağırlayacak olan okulda projeler için her gün yoğun mesai harcanıyor. Öncelikle Ortak Değerler konulu projesini Slovakya ile paylaşan okul, “Ortak Masal Kahramanları” projesiyle İtalya ve İspanya, “Matematik Etkinliği” projesiyle Polonya, İspanya ve Romanya, “Ortak Haberleşme, İletişim Becerileri Geliştirme” konulu proje ile de Ukrayna, İspanya ve Estonya ile birlikte hareket ediyor. İlk değişim programı şubat ve mart aylarında “Ortak Haberleşme, İletişim Becerileri Geliştirme” konulu proje ile gerçekleşecek. Bu projelerde Okul Müdürü Ahmet Yeşilay ve okul müdür yardımcılarının payı çok büyük. Onları da bir atanamamış(!) öğretmen olarak tebrik etmek istiyorum.

ADINI ŞEHİT ADINDAN ALAN OKUL UÇUŞTA

Atatürk Mahallesi’nde eğitim veren bir diğer okul olan Şehit Çavuş Haydar Arda Erertingi Ortaokulu da adından söz etmeye başladı. Okulda bu yıl öğrenci sayısı hayli arttı. Sadece Atatürk Mahallesi’nden değil Karşıyaka Mahallesi’nden de öğrenci alan okulda öğretmenler büyük fedakarlık örneği gösteriyor. Hafta sonu yetiştirme kurslarından ek derslere kadar her şey öğrenci başarısına göre ayarlandı. Sık sık veli toplantıları alınmaya başlandı okulda. Okul aile birliği de işi sıkı tutuyor. Bünyesinde sessiz sedasız faaliyetler yürütüyor. Dar imkanlar, kısıtlı bütçeye rağmen işini iyi yapan idare, takdire layık. Şehit Çavuş Haydar Arda Erertingi İlkokulu’nda ise öğretmenler çok güzel bir projeyi hayata soktu. Genelde dar gelirli ailelere mensup çocukların eğitim gördüğü okulda okulu güzelleştirme kararı alan öğretmenler, işe koridorlardan başladı. Tedarik ettikleri boyalarla koridorlara resimler çizen öğretmenler, hafta sonlarını bile okula adadı. Diğer meslektaşları gibi tatil yapmak yerine okula gelip koridorları boyayan öğretmenler, öğrencileri için büyük fedakarlık örneği gösterdi. Okul öğretmenlerinin neredeyse tamamı bu projede yer aldı. Biri çiziyor, diğeri boyuyor, öteki onlar için şarkı söylüyor. Hepsinin ortak gayesi var. Yıllar boyunca dışlanan, ikinci planda tutulan, ailelerin bile burada eğitim vermek istemediği okullarını daha ileriye taşımak. Hz. Ali “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” demiş, peygamberimiz “İlim Çin’de bile olsa gidin alınız” demiş. İlime, eğitime önem veren bir dinimiz var. Bunlara en çok ihtiyaç duyduğumuz bu anlarda okulların güzelleştiren, okullarına emek veren, öğrencilerini çocuklarından ayırmayan tüm öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum.

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web