Büyük Torbalı

BÜROKRASİDE YAPRAK DÖKÜMÜ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
BÜROKRASİDE YAPRAK DÖKÜMÜ
Adem Aksakallı( adem-aksakalli@buyuktorbali.com )
256 Görüntüleme
13 Mayıs 2016 - 8:41
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

Sevgili okurlar size bir iyi, iki de kötü haberim var. Konu ilçemizde görev yapan 3 bürokratın tayini. İlk önce ilk kulis bilgisini vereyim.Ocak ayının ilk günlerinde yazmıştım: Kaymakam Aydın Memük bu sene tayin oluyor, demiştim. Aydın Memük’ün tayini çıkacağını yazarken ne kadar da üzüleceğimizden de bahsetmiştim. Hafta başında çok özel bir kulis bilgisi edindim. Aydın Memük bir yıl daha kalıyor. Yetim, garip ve kimsesizlerin babası, herkesin imdadına yetişir kötü gün dostudur. Tabi bir sene daha kalması çok kolay olmadı. Son bir ay içerisinde birçok kere gitti Ankara’ya. İyi ki de mesai harcamış yoksa benim gibi üzülen çok olacaktı. Toplum tarafından sevilmeyen bir adam olsaydı evi taşınırken lazım olacak karton kolileri ben toplar götürürdüm kendisine. Gelelim diğer kulis bilgisine. Torbalı Müftüsü Semih Keskin tayin oluyor. Kendisiyle biraz dargınız, açıklamalarını eleştirmiştim. Aslında gidişi yerinde bir karar. Çünkü Torbalı’yı bir türlü sevemedi. Talihsiz açıklamalarının yanı sıra müezzin ile sürtüşme olayının büyümesi tayinine sebep olmuş olabilir. Bir diğer kulis bilgisi ise Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Minnet tayin oluyor. Aldığım bilgilere göre Erdal Minnet’in emekli olacağını duymuştum. Yakın zamanda edindiğim bilgilere göre tayin oluyormuş. Vatanını seven bir polis memuru için tayin önemli değildir. Hayırlı uğurlu olsun.

TORKOS YİNE BAL LİGİ’NDE OLACAK

Geçtiğimiz haftalarda Torbalıspor BAL liginden talihsiz bir olay neticesinde düştü. Olabilir futbol bu, her şey olabilir. Önemli olan düştüğün yerden kalkmaktır. Hatırlarsanız çıkmak için bir alt ligde mücadele etmeyelim, gerekirse bir takım satın alalım demiştim. Aklın yolu bir.Başkan Özgür Çağlar yönetime danışmış. Yönetim iki kişiye talimat vermiş.Sorumlu iki kişi şimdilerde AR-GE çalışması yapıyor. Yoğun bir mesai harcayan komisyon Alaçatı ile bugün yarın görüşmeye gidecek. Şartlar oluşur, Alaçatı niyetinden sapmaz ise önümüzdeki sezon yeniden BAL liginde mücadele ederiz. Bir yandan takım arayışları içerisinde olan TORKOS diğer yandan ise BAL liginde aynı sürpriz ile karşılaşmamak için transfer çalışmaları da yapıyor. Transfer komitesinde Ege Bölgesi’nin yetenek avcısı Sebahattin Yılmaz, Genel Kaptan Kemal Uzun ve Ceyhun Köse gün boyu görüşmeler yapıyorlar. Profesyonel anlamda çalışmalar yapan transfer komitesi sabahlara kadar araştırma yapıyor. Ceyhun Köse tereddüt ederse futbolcunun maçlarını sabaha kadar izliyor. FetiOkuroğluise Torbalıspor’a flaş bir isim getirmek için İstanbul ve Bursa bağlantıları kurmaya başladı. Torbalıspor da bir dönem oynadıktan sonra müthiş bir transfer ücretiyle takıma katkıda bulunması bekleniyor. Kamuoyunun merak ettiği bir konu var Sebahattin Yılmaz, Kemal Uzun, Ceyhun Köse’nin olduğu komisyonda neden Kazaz Mehmet Aktaş yok. İzleyip setretmekte fayda var.

BAŞBAKAN SEÇMEYE GEREK KALMAYABİLİR

Türkiye siyaseti bir yol ayrımına mı giriyor? Vatandaşın siyasetten yorulduğu ve uzak durduğu bugünlerde nedense seçimler daha fazla yapılır oldu. AK Parti demokrasi adına birçok adım attı. Eskiden Cumhurbaşkanı’nı lobi belirlerdi.Şimdilerde ise seçme hakkımız var. Son birkaç yılda iki kere referandum seçimi yaptık. Yakında başkanlık seçimine gideceğiz gibi. Şimdi herkesin merakla beklediği Başbakan kim olacak sorusu? Herkes farklı bir yorum yapıyor Binali Yıldırım ismini ise çok duyuyoruz.

Eğer seçime gidilecekse kitlelere hitap edecek birisi olur. Yarın mitingler yapılacak.Recep Tayyip Erdoğan gibi halka hitap edecek aynı ayarda biri, parti içinde değil ülke de yok.

İşte bu yüzden aday olacak kişi sisteme göre belli olur. Bu yıl içerisinde eğer ki seçim olacaksa başbakan olacak kişinin mitingler etkili konuşmalar yapacak düzeyde olması gerekir. Çıkacak, konuşacak, kitlelere hitap edecek hatip profili olan kişiler aranacaktır. Seçim olursa Yalçın Akdoğan, Mehmet Ali Şahin ve hatta Mahir Ünal bile olabilir. Nedense kimse donanımlı Numan Kurtulmuş ile Süleyman Soylu’yu hesaba katmıyor. Başkanlık sistemi için MHP’nin tavrı çok önemli Bahçeli onaylarsa başkanlık sistemine geçiş olur. Başbakan seçme derdinden de kurtulmuş oluruz. Başkanlık sistemine geçildiğinde ise düşük profil eleştirileri son bulacaktır.

NOT: Belediye yetkililerine şikayetleri artık böyle kısa notlarla aktarmak istiyorum. Neden diyecek olursanız açıklama yapayım. Yapılan veya yapılmayan bir çalışmaya kendi yorumumu katınca sıkıntı yaşanıyor. Bu yüzden gelişmelere ve şikayetlere yorum katmadan yazacağım. Üslup ise şu şekilde: “Sevgili belediye yetkilileri Ayrancılar Suyunbaşı tesislerinde hizmet olarak sunduğunuz 18 TL mangal parasına vatandaş isyan ediyor.” Bu kadar.Yorum yok, sadece bildiriyorum. Sonra bizi günah keçisi ilan ediyorlar. Ama bana gelen şikayetleri yazmadığım zaman da ekmek yediğim mesleğime de ihanet etmiş sayıyorum kendimi…

 

 

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web