Büyük Torbalı

Milli duygular kabardı

Cuma akşamı gerçekleşen darbe girişimi nedeniyle Torbalılılar sokakları terk etmedi. Demokrasiye sahip çıkan ilçe sakinleri meydanları önceki akşam da doldurdu. Kitle mehter takımının marşlarıyla coşup, darbeyi lanetledi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Milli duygular kabardı
191 Görüntüleme
20 Temmuz 2016 - 9:39
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

CUMA akşamı Ankara ve İstanbul‘daki darbe girişimleri sonrasında ülke genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara daveti üzerine memleketi Torbalı’da halk Belediye Meydanı’na akın etti. Belediye Meydanı’na gelenler telefona sarılarak tanıdıklarını davet edince meydan binlere ev sahibi oldu. Her akşam bayrağını kapıp meydana gelen vatandaşlar sık sık, “Asker kışlaya”, “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları attı. Başta AK Partililer olmak üzere CHP, MHP gibi birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları mensuplarının bireysel olarak katıldığı halk buluşması, önceki akşam mehter takımın çaldığı parçalar ile coştu. Torbalı Belediyesi Mehter Takımı’nın coşturduğu kitle uzun dakikalar boyunca dillerden marşları düşürmedi. Parti bayraklarını bırakan vatandaşlar sadece Türk bayrağı dalgalandırarak birlik mesajı verdi.

BEŞİR DERNEĞİNDEN İKRAMLAR

Ülke genelinde yaşanan darbe girişimine karşı tüm ülkemizde olduğu gibi Torbalı’da da halk tepkisini göstermek için sokaklara döküldü. Demokrasiye sahip çıkan binlerce Torbalı halkı Torbalı Meydanı’nda sabaha kadar tekbirler getirip sloganlar atarak ülkesine ve demokrasiye sahip çıktı. Saatler boyunca ellerinden bayrakları an olsun indirmeyen Torbalılılar mehter takımının marşlarıyla coştu. Saatler boyunca meydandan ayrılmayan ilçe halkına Beşir Derneği çay, kar helvası su ve kek ikramında bulundu.

HERKES MEYDANDA

Torbalılılar darbe girişiminin 4.gününde de sokakları ve meydanları boş bırakmadı. Belediye meydanında buluşan yüzlerce vatandaş hep birlikte bağırarak darbeye meydan okudu. Her akşam meydanı dolduran kalabalık bu kez mehter takımıyla coştu. Çoluk, çocuk, yaşlı demeden yüzlerce kişinin doldurduğu meydan da sık sık darbe karşıtı sloganlar atılıp, demokrasiye sahip çıkıldı. Her akşam meydana çıkıp, demokrasiye olan inançlarını ve bağlılıklarını haykıracaklarını belirten ilçe sakinleri, darbelere karşı olduklarını bir kez daha dile getirdi.İbrahim DANIŞ

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web