Büyük Torbalı

TMSF Alfemo’ya el koydu

Torbalı’da 240 bin metre kare alan üzerinde, 600 çalışanı ile faaliyet gösteren Alfemo’ya TMSF el koydu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
TMSF Alfemo’ya el koydu
532 Görüntüleme
01 Ekim 2016 - 22:12
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sahiplerinin Mısır’a kaçmasından sonra hesaplarına bloke konulan Alfemo dar boğaza girmişti. TMSF çalışanları işten çıkartmayacak

FETÖ soruşturması kapsamında aranan ve Mısır’a kaçtıkları iddia edilen Ramazan Davulcuoğlu ve kardeşlerinin sahip olduğu Alfemo’ya Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) el koydu. Önceki gün Alfemo’nun Torbalı’da bulunan fabrikasına sabah saatlerinde İzmir İl Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir baskın düzenledi. Fabrikada yapılan geniş çaplı incelemenin ardından bazı evraklara el konuldu. Polis baskının ardından ise TMSF yetkilileri fabrikaya gelerek personel ile toplantı yaptı. TMSF yetkilileri fabrika çalışanlarının içini rahatlayacak bir açıklama yaparak çalışanların işlerine devam edeceğini aktardı. Sadece fabrika yönetiminin değişeceğini belirten yetkililer fabrikanın aynı şekilde işlemeye devam edeceğini belirttiler. Alfemo’ya el koyan TMSF ilk icraat olarak ise Cumartesi günleri yarım gün çalışan işyerinde artık cumartesi günlerini de tatil ilan etti.

ÇALIŞANLAR DEVAM EDECEK

Davulcuoğlu kardeşler 1997 yılında kurdukları Alfemo firmasını yaklaşık 10 yıl önce Torbalı’ya taşımıştı. Torbalı’da yaklaşık 600 çalışanı ile faaliyet gösteren Alfemo’da 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimin ardından sıkıntılı günler yaşanmaya başlamıştı. Firma sahiplerinin Mısır’a kaçtığı bilgisine ulaşılırken 600’e yakın çalışan ve tedarikçi firmaları Alfemo’nun hesaplarına bloke konulduğu için sıkıntılı bir dönem geçirecekti. TMSF çalışanların ve tedarikçi firmaların mağdur olmaması için fabrika yönetimine el koydu. Şirketin dar boğaza girmesi nedeniyle TMSF’nin el koyduğu Alfemo’da firma çalışanları işsiz kalmaktan kurtulmuş oldu. Yeni yönetim hafta sonu itibari ile çalışmalarına başladı.

MUHASEBE MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

Alfemo’da mali polisin yaptığı baskın sırasında muhasebe defterinin arsından 1 dolarlık banknot çıkması üzerine muhasebe müdürü polis tarafından gözaltına alındı. Fabrika ile ilgili birçok evrağa el konulurken muhasebe kayıtları geniş kapsamlı bir şekilde incelenecek.

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web