Büyük Torbalı

Şehidimizin kardeşi memur oluyor

Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak adına teröristler ile girdiği çatışma sonrası 24 Ağustos 2016 tarihinde şehit düşen Torbalılı Uzman Onbaşı Mustafa Eser’in kardeşi devlet memuru oluyor. Annesine bir ev alabilmek için uzman çavuş olan ve göreve başlayalı 1 yıl gibi kısa bir süre geçen Mustafa Eser şehit düşmüştü.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Şehidimizin kardeşi memur oluyor
Serkan Günbay( serkan-gunbay@buyuktorbali.com )
248 Görüntüleme
19 Ocak 2017 - 8:53
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Tek hayali annesine bir ev almak olan şehidimizin bu hayalini öğrenen Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de işadamları ile görüşüp şehidin ailesine bir ev bağışlanmasını sağladı. Şehidimizin annesine Türkan Kalka’ya evin anahtarı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından teslim edilmişti. Şehidimizin isminin yaşatılması için İmam Hatip Ortaokuluna da verildi. Devlet bu kez Mustafa Eser’in kız kardeşine yardım elini uzattı. Şehidimizin 3 kız kardeşinden birisi devlet memuru olacak. Şehit yakınlarına tanınan bu imkandanyararlanan şehidimizin kız kardeşi kısa süre sonra bir devlet dairesinde göreve başlayacak. Oğlunu vatan için toprağa veren acılı ailenin yaraları bu şekilde sarılmaya çalışılıyor. Devletimiz şehidimizin annesi ve kız kardeşine sahip çıktı. Bundan sonraki süreçte onlar Torbalı halkına emanet. Her zaman başımızın üzerinde taşımaya devam edeceğiz.

KAYMAKAM OTCU HIZLI ÇIKTI

Kısa süre önce Kaymakamlık görevine atanan Kadir Sertel Otcu çalışmalarına hızlı başladı. Geçtiğimiz gün ilçedeki basın mensupları olarak kendisini ziyaret ettik. Bize yapacağı çalışmaların bir bölümünden bahsetti. Vatandaşın sorunlarını çözülmesi için çalışma yapılması gerektiğini bu nedenle de bazı komisyonlar kurulması gerektiğini söyledi. Öncelikli olarak Torbalı’da İnsan hakları Komisyonu kurulacakmış. İnsan haklarının ihlalini önlemek için bu komisyon çalışmalar yapacak. Sanayi, tarım, turizmde önemli bir merkez olan Torbalı’da bugüne kadar kurumların yaptığı çalışmaların kopuk bir şekilde işlediğini tespit eden Kaymakam Otcu, yapacakları ile adından sıkça söz ettirecek. İlçeyi tanımak için ziyaretlerini sürdüren Otcu kurum ve kuruluşları da ziyaret ediyor. Aydın Vali Yardımcılığı görevi sırasında uygulamaya koyduğu ve başarılı sonuçlar elde ettiği projeleri Torbalı’da hayata geçirmeyi hedefliyor. Vatandaş odaklı hizmet yapacaklarını söyleyen Otcu’nun kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yaptığı şu konuşma da çok hoşuma gitti .‘Vatandaşa her zaman güler yüzlü davranıp kısa sürede işini çözüp göndermelisiniz. Vatandaşa kötü davrandığınızda kimlik işlemlerini, tapu işlemlerini gidip bir başka yerden halletmesi mümkün değil. Esnaf olsanız kötü muamele yüzünden bir daha size gelmez başka bir yerden alışveriş yapabilir. Ancak resmi işlemleri için başka bir yere gitme lüksü yok. Bu nedenle güler yüz ve tatlı dil ile hizmet vermek zorundasınız’

ÜNLÜLERİN KÖYÜ BOZKÖY MEZBELELİK

Torbalı’nın en gözde köylerinden olan ünlülerin köyü olarak bilinen Bozköy’de son günlerde büyük problemler yaşanıyor. Ünlü sanatçı Emel Müftüoğlu, İzmir’den üst düzey yöneticiler, NATO çalışanlarının evlerinin bulunduğu Bozköy’de yollar çamurdan geçit vermiyor. Önceki gün Bozköy’den aldığım bir telefon ile köyün durumunu öğrendim. Köyde 13 yıldır yaşayan Nejat Oral köyün durumunu özetledi. Su şebekesi yenileme çalışmaları nedeniyle her taraf yıkılmış. Bozköy’de kanalizasyon olmadığı için fosseptik çukurları dolmuş. Kazı çalışmaları nedeniyle bozulan yollar çamur deryasına dönmüş. Yollar bozulmuş. Bozköy’de yaşayan Nejat Oral “Bozköy bütünşehir yasası ile birlikte köyden mahalleye dönüştü. İlçe merkezindeki mahallede ne hizmet yapılıyorsa buraya da yapılmalı. Ancak Bozköy’de bırakın ilçedeki hizmetlerin yapılması. Taş taş üstüne konulmuyor. Bu konuda yerel yönetimlerin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini düşünmüyorum” diyor.

İlçe merkezine uzak mahalleler ne yazık ki bekledikleri hizmeti alamıyor. Muhtarlık döneminde topladıkları su paraları ve gelen bir miktar ödenekleri ile muhtarlar bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Tabi bu muhtarlar da gözü açık olup iş yapanlardı. Elindeki parası alınan muhtarlar şimdi belediye yetkilileri ile ikili ilişkisi varsa bir şeyler talep ediyor. Eğer siyasi düşüncesi farklı ise belediyenin kapısını çalmayan muhtarlar var. Muhtarın mahallesi için elinden geleni yapması lazım. İlçenin en güzel köylerinden birisi olan Bozköy’ün mezbelelikten kurtulması için çalışma yapılmalı.

TORBALI’DAN TÜRKİYEYE…

Farklı projeleri ile dikkat çeken Bayram Yıldırım, müthiş bir projeye daha imza attı. Yıldırım Viatori adı altında, Türk yazılım firması Proaegean girişimiyle yüzde 100 yerli bir sosyal medya platformu kurdu. Viatori ile hislerinizi aktarabilir, fotoğraf / video paylaşabilir, check-in yapabilir, sipariş verebilir ve çok daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Viatori ile paylaştıkça sosyalleşiyor, sosyalleştikçe de para kazanıyorsunuz. Türk halkı olarak sosyal medyayı çok yoğun bir şekilde kullanıyoruz. Facebook, İnstagram, Twitter gibi birçok sosyal medyada sohbet edip eski dostlarımız ile görüşüyoruz. Bu bağlamda yüzde 100 yerli sermaye tarafından kurulan sosyal medya hesabının da oldukça yoğun kullanıcı tarafından takip edileceğini düşünüyorum. Torbalı’dan başlayan akım kısa sürede yurt genelinde yayılacaktır. Viatori’yi Torbalı’da kullanan çok sayıda kişi var.

KOÇ AİLESİNİN BAŞI SAĞOLSUN

Torbalı Belediyesi’nde görevli Koray Koç’un babaannesi hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet, başta Koray Koç olmak üzere Koç ailesine de başsağlığı diliyorum.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web