Büyük Torbalı

İtalyan marka ile ilk deneme Atalan’da

16 yıldır ilçede sulama filtresi üretimi yapan Kalyon Filtre yurt dışına yaptığı ihracat ile birçok firma ile işbirliği yapıyor. Fide dikim makinesi ve sulama sistemlerinde uzman firmaların ürünlerini ilçeye getiren Kalyon Filtre bu ürünlerin tanıtımını gerçekleştirdi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
İtalyan marka ile ilk deneme Atalan’da
198 Görüntüleme
10 Nisan 2017 - 10:42
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TORBALI’DA 2001 yılından bu yana sulama filtreleri imal edip yurt dışına ihraç eden Kalyon Filtre’nin, İtalya’dan getirdiği fide dikim makineleri çiftçi tarafından çok beğenildi. İtalyan Checchi & Magli firmasının üretimini gerçekleştirdiği fide dikim makinesinin tanıtımı Atalan Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Atalan Mahallesi’nde bölgenin en büyük üreticilerinden Şen ailesinin tarlasında gerçekleşen tanıtım toplantısına çok sayıda çiftçi katıldı. Kalyon Filtre firmasının Genel Müdürü Hasan Kalyon, Satış Müdürü Şafak İşeren’in ev sahipliğinde gerçekleşen makine tanıtım toplantısında İtalyan Checchi & Magli firmasının Satış Müdürü Giuseppe Di Salvo, Teknik Servis Müdürü Jakamon Romano da hazır bulundu. Fide dikim makinesinin özellikleri üreticilere aktarılırken makine arazide dikim yaparak makinenin çalışması da bire bir gösterildi. Üreticiyi işçi maliyetinden kurtaracak olan ve 1 günde daha fazla alana dikim yapabilen makineler oldukça yoğun ilgi gördü. Checchi & Magli firması fide dikim makinelerinin Türkiye distribütörü olan Kalyon Filtre yapılan tanıtımın ardından siparişler almaya başladı.

YURT DIŞI BAĞLANTILARI DİSTRİBÜTÖRLÜK GETİRDİ

Fide dikim makinesi tanıtımının yanı sıra arazide Rivulis sulama sistemlerinin de tanıtımı yapıldı. Yurt dışından getirilen Rivulis markasının ürünlerini çiftçilere Satış Müdürü İbrahim Bardakçı aktardı. Çiftçilerin ürünleri bire bir inceleme fırsatı bulduğu toplantıda çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kalyon Filtre Yazıbaşı’da bulunan üretim tesislerinin yanı sıra İzmir Aydın Asfaltı üzerinde bulunan perakende satış mağazasında çiftçilerin işini kolaylaştıracak ürünlerinde satışını gerçekleştiriyor. Sulama filtresi imal edip yurt dışına satış gerçekleştiren firma yaptıkları bu iş birliği ve katıldıkları fuarlarda yaptıkları görüşmeler sonrası çiftçinin işini kolaylaştıracak birçok ürünü de yurt dışından getirip uygun fiyattan satışa bunuyor. Çiftçiye satış ve servis imkanı sunan Kalyon Filtrenin Satış Müdürü şafak İşeren yapılan tanıtım toplantısının oldukça verimli geçtiğini dile getirdi.

ÜRÜNE İLGİ ARTIYOR

3 atıcı, 1 traktör şoförü ve 1 yardımcı tarafından çalıştırılan fide dikim makinesinin işçilik maliyetini düşürdüğünü ve 2 yılda kendisini amorti ettiğini belirterek “50 dönüm bir araziye domates dikilmesi gerekiyor. Bunun için tutulan bir işçi 1 günde yaklaşık yarım dekar bir alana dikim gerçekleştirebiliyor. Fide dikim makinesi sayesinde günde 55-60 dekar alana dikim yapılabiliyor. Yani bu makine sayesinde üretici günde 4-5 bin TL civarında bir işçi maliyetinden kurtuluyor. Bu makine viyolde bulunan tüm yazlık ve kışlık ürünlerin dikimini gerçekleştiriyor. 4 yıldır satışını yaptığımız bu ürün her geçen sezon daha da yoğun ilgi görüyor. Ürünü kullanıp memnun kalan çiftçi sayısı arttıkça bize geri dönüşler artıyor. Checchi & Magli firması sadece fide dikim makinesi üretiyor ve firma 40. yılını geçtiğimiz aylarda kutladı. 2 yıl garanti verilen bu ürün Torbalılı çiftçiler tarafından çok beğenildi” dedi.

Serkan GÜNBAY

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web