Büyük Torbalı

Azmin zaferi!

800 kadar ilkokulun olduğu İzmir’in küçük bir köy okulu olan Özbey İlkokulu bakanlığın şiir yarışmasında il birincisi oldu. Türkiye finallerine 4.sınıf öğrencisi Şüheda Gültekin ile kalan okul, göğsümüzü kabarttı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Azmin zaferi!
285 Görüntüleme
20 Nisan 2017 - 11:30
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın ülke genelinde çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz etkilenmemeleri için düzenlediği yarışmada Torbalı’da büyük gurur yaşandı. 9 Yaşındaki Özbeyli Şüheda Gültekin yazdığı ‘Sağlığımız Önemli’ şiiri ile önce ilçe birincisi ardından ise İzmir birincisi oldu. Yaklaşık 800 okul arasında şiir kategorisinde birinciliğe ulaşan Özbey İlkokulu ve 4.sınıf öğrencisi Şüheda ilçenin göğsünü kabarttı. Bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştireceği dev törenle ödülünü alacak olan Şüheda, yarın ise ilçe protokolünce ağırlanacak.

AZMİN ZAFERİ
‘İçki sigara bitirir seni, Kanser eder bedenini, Kötülükten koru kendini, Mutsuz etme aileni” gibi 5 ayrı dörtlükten oluşan şiiri ile oluşturulan jürilerden tam not alan Gültekin 500 liralık da ödülün sahibi oldu. Ayrıca il birincisi olduğu için İstanbul’da gerçekleşecek olan Türkiye finallerine ailesi ve öğretmeni Pınar Baydur ile katılacak olan Şüheda, Türkiye birincisi olması halinde ise 5 bin liralık ödüle kavuşacak. Yaklaşık 800 okul arasından bu kategoride birinci olduğu için mutlu olduğunu belirten Gültekin, “Böyle bir beklentim yoktu. Birinci olacağım aklımın ucundan geçmezdi” derken, Okul Müdürü Nuri Gökgöz ise “Bu birincilik bize büyük gurur yaşattı” ifadelerini kullandı. Köy okulu olmasına ve fırsat eşitliğinden yeterince yararlanamamasına rağmen Özbey İlkokulu’nun bu başarısı ‘Azmin zaferi’ olarak yorumlandı. İbrahim DANIŞ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web