Büyük Torbalı

Tur kapsamına alınması şart

Dünyanın en önemli tarih ve kültü miraslarından Metropolis, bir türlü hak ettiği ilgiyi görmüyor. Metropolis’e ilçe halkı dışından gelen ziyaretçi sayısı bin’i bile bulmuyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Tur kapsamına alınması şart
248 Görüntüleme
10 Haziran 2017 - 9:51
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

UZUN yıllar ören yeri ilan edilmesi için kamuoyu oluşturulan fakat ören yeri ilan edildikten sonra da hedeflenen ziyaretçi sayısına ulaşamayan Metropolis’e deyim yerindeyse ‘ne gelen var ne giden.’ 4 yıl önce ören yeri ilan edilmesine rağmen bir türlü açılışı yapılmadığı için büyük bir tanıtım atağının olmadığı Metropolis’te en büyük sıkıntı TURSAB gibi büyük kurumlarca tur kapsamına alınmaması. Bir türlü tur kapsamında alınmayan Metropolis’i ziyaret etmek için il dışından gelmek isteyen çıkmıyor. Tur kapsamında alınmasında en büyük sıkıntı da bölgeye ulaşımın sadece kent merkezinden olması. Otoban bağlantısı olmadığı için seyahat araçları şehir merkezindeki keşmekeşin içerisine girmek istemiyor.

4 YILDIR TÖREN BEKLENİYOR
2013 yılında Ören Yeri kapsamına alınan 1 milyon liralık ödenek ile ziyarete hazır hale getirilen tarihi alanda yapılan kazı çalışmaları sonrasında birçok önemli eser gün yüzüne çıkarıldı. Çalışmaların devam ettiği100 dönümlük alan geniş güvenlik önlemleri altında korunuyor. Kültür Bakanının da katılması beklenen açılış için sürekli ileri tarihler verilirken, törenin ertelenmesi antik kentin tanıtımını da aksatıyor. Açılışın ardından Metropolis tur kapsamına alınıp ilçeye yüzlerce turistin gelmesi sağlanacaktı. Metropolis’e ilçe halkı dışından gelen ziyaretçi sayısı bin’i bile bulmazken, bu rakam antik kenti İzmir genelinde en az ziyaret edilen tarihi bölgeler sınıfına sokuyor. İlçeyi marka kent haline getirebilecek olan Metropolis Antik Kentinin ören yeri haline getirilmesi için yapılan birçok çalışma ve bölgenin tarihsel zenginliği tanıtım eksikliğinden dolayı bir türlü hak ettiği değeri bulmuyor. HABER MERKEZİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web