Büyük Torbalı

Zeytinyağı alırken dikkatli olun

Torbalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Karakaya, zeytinyağı satın alırken yağın kalitesinden emin olmak için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Karakaya, sahte zeytinyağının renginden ve kokusundan anlaşılamayacağını ifade etti.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Zeytinyağı alırken dikkatli olun
228 Görüntüleme
06 Ekim 2017 - 13:51
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

Torbalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Karakaya, son zamanlarda zeytinyağında artan fiyatlar üzerine piyasaya sürülen sahte zeytinyağı konusunda uyardı. Son yıllarda zeytinyağında sahtecilik olaylarının arttığını belirten Karakaya, zehir tacirlerinin pamuk yağının içine zeytin aroması koyup insanların sağlıklarıyla oynandığını dile getirdi. Normal bir vatandaşın sahte zeytinyağı ile gerçek zeytinyağını ayırt edemeyeceğini belirten Karakaya, rengine ve kokusuna aldanılmaması gerektiğini belirtti. Zeytinyağı satın alırken sadece güvenilir kişilerden alışveriş yapılması gerektiği konusunda uyaran Karakaya, herhangi şüpheli bir durumda Alo 174 ihbar hattının aranmasını söyledi.

ZEHİR TACİRLERİ
Sağlıklı yaşamın ve sofraların vazgeçilmezi zeytinyağı son yıllarda yüksek fiyatıyla cep yakıyor. Bunu fırsata dönüştürmek isteyen zehir tacirleri ise, daha uygun fiyata insanlara sahte zeytinyağını satıyor. Sadece rengine ve kokusuna aldanan vatandaş ise sırf daha uygun fiyatta olduğu için sofrasına ne olduğunu bilmediği bir maddeyi koyuyor. Hiçbir zeytinyağının sıkım fiyatından aşağı olamayacağını söyleyen Karakaya, “Zehir tacirleri insanları ekonomik durumlarını fırsat bilip sahte zeytinyağını piyasaya sürüyor. Normal bir vatandaş kesinlikle sahte ile gerçek zeytinyağını ayıramaz. Güzelce süslenmiş pakete koyulan sahte zeytinyağları kilosu 10-12 liradan satılıyor. Şu anda zeytinyağının kilosu 20 lira. Arada yarı yarıya fark olduğu için vatandaş kar ederim düşüncesiyle kendi kendini zehirliyor.’’ ifadelerini kullandı.
TADINA BAKIN
Çok sayıda ihbar aldıklarını ve hemen gerekeni yaptıklarını belirten Karakaya, vatandaşların da bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Karakaya, “Zeytinyağı alırken tatma şansınız varsa tadın. Tadında meyvesimsilik varsa bu doğal olduğunu gösterir. Bu tadı bilmeyenler de hemen zeytin ağacının dalı koklasınlar ve aynı tat olduğundan emin olsunlar. Zaten zeytin kokusu baskın ve güzeldir. Eğer bunun yerine bilmediğiniz bir koku alıyorsanız sahte zeytinyağıdır. Burada hemen yapılması gereken Alo 174 hattını aramak ve şikayette bulunmak. Bazı vatandaşlar kilosu 8 liradan zeytinyağı aldım bu sahteymiş diyerek yanıma geliyor. Zaten böyle değerli bir besinin o fiyata olma şansı yok. Ayrıca ne kullanıldığı bilinmeyen bu karışımlar insan sağlığı için de tehlikeli. O yüzden gerçek zeytinyağı yenmek isteniyorsa hem bilinen yer hem de ederi fiyatında olmasına dikkat edin.’’ dedi. Hamza BODUR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web