Büyük Torbalı

Torbalı’nın zeytinyağı tescillenecek

20 zeytinyağı fabrikasının bulunduğu Torbalı’da sektör temsilcileri önceki gün TTO’da buluştu. Oda binasının bahçesindeki zeytin ağacında ilk hasadı yapan üreticiler, sezonun startını verdi. Ovada üretilen zeytinin kalitesinin masaya yatırıldığı toplantıda ilçenin zeytinyağının tescillenmesi kararı alındı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Torbalı’nın zeytinyağı tescillenecek
174 Görüntüleme
31 Ekim 2017 - 14:19
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

TORBALI’DA tarıma dayalı sanayinin gelişmesinde en önemli rol oynayan ürünlerden olan zeytinde hasat için gün sayılırken, sektör temsilcileri önceki gün Torbalı Ticaret Odası ev sahipliğinde buluştu. 20’yi aşkın zeytinyağı fabrikası ve buna bağlı olarak yan kollarda çok sayıda işletmenin faaliyet gösterdiği ilçede zeytin ve zeytincilik oldukça önemli bir yere sahip. Önceki yıllarda Torbalı Zeytin Kolonyası’nı ürettirip ilçenin simgesi haline getiren Torbalı Ticaret Odası’nda zeytinyağı üreticilerine yönelik bir toplantı yapıldı. TTO üyesi zeytinyağı işletmecilerinin bir araya geldiği toplantıda, yeni sezondaki üretime dair önemli konular ele alındı. Toplantıda, Torbalı zeytinin kalitesine işaret eden Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Ticaret Odası olarak ilçemizin vitrin ürünlerinden zeytinin daha iyi tanıtılması, markalaşması ve bu yönde yatırımların geliştirilmesi için zeytinyağımızı tescilleyeceğiz” dedi.
ZEYTİNYAĞI VİTRİNE ÇIKACAK
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, önceki gün zeytinyağı üreticileri ile bir araya geldi. Zeytinin hasadına başlanması ile sezon öncesi büyük önem taşıyan toplantıda Torbalı zeytinyağının markalaşması, rekabet azaltılması ve kalitenin artması için yapılması gerekenler masaya yatırıldı. Torbalı’nın Menderes Havzası’nda en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden biri olduğuna işaret edilen toplantıda ‘ayvalık zeytini’ ile aynı kalitede olan ürünlerin daha iyi tanıtılması ile ‘markalaşma’ hedefine ulaşılabileceğine vurgu yapıldı. TTO Başkanı Olgun, “Torbalı’nın zeytini ve zeytinyağı markalaşmayı hak edecek kalitede. Ticaret Odası olarak üreticilerimizin yeni pazarlara açılmasını, ürünlerini daha iyi tanıtmaları için üzerimize düşeni yapacağız. Birçok alanda kendini kanıtlayan ve öncü olan ilçemizin ‘zeytin’ potansiyelini kanıtlaması için Ticaret Odası olarak işletmelerle birlikte hareket ediyoruz. Eğer zeytinimizin kalitesini vitrine çıkarmayı başarırsak Türkiye’de bir numara oluruz” dedi.
2 MİLYON ZEYTİN AĞACI
Torbalı genelinde 1200 üretici ve 2 milyon zeytin ağacı bulunuyor. 80 bin dönüm arazi üzerinde yetiştirilen ağaçlardan 50 bin ton zeytin, 10 bin ton da zeytinyağı elde ediliyor. Saipler, Ahmetli, Yeniköy, Karakuyu, Ormanköy, Helvacı, Dağkızılca, Karaot, Karakızlar başta olmak üzere Torbalı’da yaklaşık 80 bin dönümlük bir alanda zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Verde, Çınarlar, Gönenç, Nifdağı, Gülcü Yağ, Verlıker, Litus, Hayber, Artukoğlu, Karaot, Efendioğulları, Günvar, Litus, Çetineller ve Tiryanda gibi işletmelerin faaliyet gösterdiği ilçede bu alanda yüzlerce kişi istihdam ediliyor.

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web