Büyük Torbalı

Bin metreküplük anlasmayla Pancar dogalgaza kavusacak

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Bin metreküplük anlasmayla Pancar dogalgaza kavusacak
175 Görüntüleme
03 Ekim 2013 - 8:34
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Yazibasi sanayi bölgesine dogalgazin gelmesinde öncülük eden Torbali Ticaret Odasi, Pancar sanayi bölgesine de dogalgazin gelmesi için IZMIRGAZ Genel Müdürü’nü agirladi. Pancar’daki sanayicilerin katildigi toplanti, dün gerçeklesti.

SANAYICILERIN sorunlarini çözmek adina sik sik toplantilar gerçeklestiren Torbali Ticaret Odasi (TTO), dünde önemli bir toplantiya ev sahipligi yapti. 2 yil önce Yazibasi sanayi bölgesindeki dogalgaz sorunun çözülmesine öncülük eden TTO, simdi de Pancar’in sorununa el atti. Pancar’daki sanayi bölgesindeki fabrikalarin dogalgaz talebi sonrasinda TTO, dün IZMIRGAZ yetkililerini agirladi. Metropolis Otel’de gerçeklestirilen ve Pancar bölgesindeki sanayicilerin katildigi toplantida konusan IZMIRGAZ Genel Müdürü Burçin Yandimata, saatlik bin metreküplük dogalgaz için anlasma yapilirsa, yatirimin hemen yapilacagini belirtti. Firmalara yardimci olmaya hazir olduklarini dile getiren Yandimata: “Fabrikalarin kapilarina kadar yatirim yapip dogalgaz getiriyoruz. Hedefimiz Pancar’daki sanayi bölgesine de dogalgazi ulastirmak” diye konustu.

ILK ADIM ATILDI
SABAH kahvaltisiyla birlikte baslayan toplantiya, IZMIRGAZ Genel Müdürü  Burçin Yandimata, Genel Koordinatör Halil Tapaç, Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Abdulvahap Olgun, Meclis Baskani Behçet Çinar, MHP Belediye Baskan Adayi Yurdadog Mutlu ve çok sayida is adami katildi. Toplantinin açilis konusmasini Behçet Çinar yapti. Pancar sanayi bölgesinin imara açilmasindan sonra alt yapi hizmetlerinin zamaninda yapilmadigini belirten Çinar: “Bu bölgelere yatirim yapan firmalar suanda sikinti yasiyor. Amacimiz bu sorunlari gidermek. Pancar’daki fabrikalarimizin dogalgaz talebini gidermek için kollari sivadik. Bu konudaki ilk adimimizi da attik. Girisimlerimiz artarak devam edecektir” dedi.

TTO, DOGALGAZ ABONE MERKEZINE YER TAHSIS EDECEK
2010 yilinda Yazibasi’daki fabrikalarin dogalgaz talebi sonrasinda IZMIRGAZ’in kapisini çaldiklarini belirten Yönetim Kurulu Baskani Abdulvahap Olgun, 2011 yilinda da bu hedeflerine ulastiklarini söyledi. O dönemde çok hevesli olan firmalarin, dogalgaz geldikten sonra abonelik için agir davrandiklarini ifade eden Olgun: “IZMIRGAZ, gerçeklestirdigi yatirimini 2 yil içerisinde almak istiyor. Daha önce Yazibasi’ya dogalgazin gelmesinde öncülük ettik, simdi de Pancar’daki fabrikalarimizin dogalgaz talebini hayata geçirmek için harekete geçtik. IZMIRGAZ’in Torbali’daki bir temsilcisi gibi olduk. Suanda Türkiye’deki 856 ilçe arasinda 60. sirada yer aliyoruz. Ama ilçemizde abone merkezi yok. Vatandaslarimiz Torbali’dan Tire veya Izmir’e gidiyor. Ilçemize abone merkezi açilmasini istiyoruz. IZMIRGAZ’a yer tahsis edecegiz ve para da almayacagiz. Yeter ki merkez açilsin. Konuyla ilgili dilekçeli basvurumuzu da yapacagiz” diye konustu.

1000 METREKUPLUK ANLASMA OLURSA, YATIRIM BASLAYACAK
20052006 yilinda Torbali’da abone merkezi açtiklarini ifade eden Burçin Yandimata, vatandaslarin genellikle otomatik ödeme yapmalari nedeniyle merkezi kapattiklarini söyledi. Yandimata, teklifi Yönetim Kurulu’na ileteceklerini belirtti. 2 yil önce Yazibasi için toplanti yaptiklarini dile getiren IZMIRGAZ Genel Müdürü Yandimata: “Ancak bu yatirimimizin karsiligini alamadik. Firma olarak gaz ticareti yapmiyoruz. Sadece yaptigimiz alt yapi nedeniyle hizmet bedeli aliyoruz. Pancar’a da yatirim yapabilmemiz için bölgedeki firmalarin, saatlik 1000 metreküp dogalgaz kullanimi için anlasma yapmasi gerekiyor. Suanda fabrikalarin saatte 1,534 metreküp dogalgaz kullanim kapasitesine sahip oldugunu belirledik. Yeni yatirimlarla birlikte bu 3 bin 600 metreküpe yükselecek” dedi.

‘2 AYDA GAZI VERIRIZ’
PANCAR’A dogalgaz yatirimini yapmak istediklerini belirten Yandimata, firmalarin 1000 metreküplük kullanim için anlasma yapmasinin sart oldugunu söyledi. Dogalgazla ‘stok var mi, yakit gelecek mi?’ derdinin olmadigini ifade eden Burçin Yandimata: “Dogalgaza geçen firmalar çok kisa bir sürede yatirimlarini amorti edecektir. Dogalgaz, diger enerjilerden çok daha ucuz. Firmalar öncelikle kendi aralarinda bir anlasmaya varirsa, biz hemen Büyüksehir Belediyesi’ne gerekli izinleri almak için basvuracagiz. Izni aldiktan sonra da 2 ayda da gazi firmalara veririz. Firmalara yardimci olmaya çalisiyoruz” seklinde konustu. Sunumun ardindan sorucevap sekline geçilirken, firmalar sorularini Yandimata’ya yöneltti.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web