Büyük Torbalı

Çok tehlikeli!

Torbalı-Bayındır Karayolu cephesini kullanarak Devlet Hastanesi’ne ulaşmak isteyen hasta ve hasta yakınlarının üst geçidin altından karşıdan karşıya geçmesi, şaşkınlık yaratıyor. Kullanıma açık olmasına rağmen üst geçidi kullanmayı tercih etmeyen yayaların akan trafiğe aldırış etmemesi tepki topluyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Çok tehlikeli!
308 Görüntüleme
22 Kasım 2018 - 12:27
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İZMİR’İN en hızlı büyüyen ve gelişen ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alan 172 bin 359 nüfusa sahip olan Torbalı’da, açıklanan resmi verilere göre, toplamda 42 bin 454 araç bulunuyor. Araç sayısının 2018 yılının ilk 9 ayıyla birlikte 48 bine ulaştığı Torbalı’da, yıllardır kavşak düzenlemeleri, yan yollar ve üst geçitlerle yola konmaya çalışılan trafik, özellikle son dönemde yayaların vurdum duymaz tavırlarıyla birlikte içinden çıkılmaz bir hale döndü. Sağlık Bakanlığınca Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığına yaptırılan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi’nin geçen yıl hizmete girmesinin ardından hasta ve hasta yakınlarının hastaneye erişim feryadını işiten Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, ulaşımı daha da kolaylaştırmak adına harekete geçti. D-550 İzmir Aydın Karayolu üzerine inşa edilen yaya üst geçidiyle birlikte bir nebze de olsun bölgeyi rahatlığa kavuşturan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, bu kez de hastane yönetiminin giriş prosedürü sonrası ibreyi bu kez de Torbalı-Bayındır Karayoluna çevirdi.

GÜVENLİK BARİYERİ ŞART

Bir anlık dikkatsizlik sonucu facianın yaşanabileceği noktada bütün önlemlerini alan ekipler, yaya üst geçidini 6 aylık bir sürede kullanıma hazır hale getirirken, yaya üst geçidini kullanmamakta direten hasta ve hasta yakınları, bölgenin en önemli geçiş güzergahı olan Torbalı-Bayındır Karayolu’nda canlarını hiçe sayarak, hastaneye erişimlerini sağlıyor. Kazaya davetiye çıkaran bu eylemin engellemesi açısından karayolunda gerekli güvenlik önlemlerinin bir an önce alınması gerektiğini ifade eden bölge esnafı, hafif ve ağır tonajlı vasıtaların deyim yerindeyse vızır vızır geçtiği güzergahta hastaneye erişimin sağlanması için yapılan üst geçitlerin halk nezdinde ‘Süs geçidi’ olarak görüldüğünü vurguladı.

ÜST GEÇİDİ KULLLANMAK ZOR

Üstgeçidin başta engelliler olmak üzere yaşlılar, hamileler, kalp hastalığı olanlar ve çocukların ulaşım haklarını ellerinden aldığını bildiren bölge esnafı, kazanın göz göre göre geliyorum dediğine dikkati çekti. Hareket kısıtlılığına sahip kişilerin üst geçidi kullanmakta bir hayli zorlandığını ve bu nedenle de karayolu üzerinden karşıya geçmeye yeltendiğini aktaran bölge esnafı, yol ayrımlarına mutlaka güvenlik bariyerlerinin çekilmesi gerektiği uyarısında bulundu. Murat CAN

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web