Büyük Torbalı

EMG ne işe yarar?

Daha önce Balıkesir, Isparta ve İzmir’deki çeşitli hastanelerde görev yapan 27 yıllık Nöroloji Uzmanı Senem Altınbağ, Tınaztepe’de göreve başladı. Altınbağ, önemli uyarılarda bulundu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EMG ne işe yarar?
329 Görüntüleme
16 Şubat 2019 - 15:37
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

27 YILLIK hekim olan Nöroloji Uzmanı Senem Altınbağ, Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı. Ödemiş doğumlu olan Altınbağ, daha önce Balıkesir, Isparta ve İzmir’deki çeşitli hastanelerde görev yaptıktan sonra Tınaztepe’de göreve başladı. Tecrübeli doktor, felçler, sara hastalığı, Parkinson, bunama, boyun-bel fıtığı, kas hastalıkları, sinir sıkışmaları, baş ağrıları gibi nöroloji kapsamına giren tüm hastalıkların teşhis ve tedavisini yapacak. Tınaztepe Torbalı Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Senem Altınbağ, ayrıca EMG ölçümü de yapacak. Altınbağ, elektronöromiyografi (ENMG) veya daha yerleşmiş adı ile Elektromiyografi (EMG), elektro (elektriksel), nöro (sinir), miyo (kas) ve grafi (yazı) sözcüklerinden oluşan yöntem olduğunu söyledi.

EMG NE İŞE YARAR?

TINAZTEPE’Lİ nöroloji uzmanı, sözlerini şöyle sürdürdü; “EMG, sıklıkla bel ve boyun fıtıklarının, uç sinirlerin belli noktalarda sıkışmasının neden olduğu ağrılı durumlarda ve his kusurlarında, kol ve bacak güçsüzlüklerinin görüldüğü bazı durumlarda, el ve ayak uyuşmalarında, sınırlı veya yaygın kas erimelerinde sinir ve kasların ne kadar zarar gördüğünü ölçmek amacıyla kullanılır. Her zaman için bir vücut bölgesinde birden fazla sayıda sinir ve kasın incelenmesi gerekmektedir. Bazen de sınırlı gibi görünen ve kısa sürmesi planlanan incelemeler, uygulama sırasında elde edilen verilere göre genişletilebilir. EMG’de her hasta için hastalığına uygun ayrı inceleme planları uygulandığından standart bir inceleme süresinden bahsetmek güç olmakla birlikte, bu süre 10 dakikadan 1,5 saate kadar uzayabilmektedir. EMG’de sinir ileti çalışmaları hastalarda iğne batma hissi yaratmakta, ancak hastalar tarafından rahatlıkla tolere edilebilmektedir. İğne EMG çalışmalarında ise kaslara çok ince iğne vasıtası ile giriş yapıldığından, işlem bir miktar ağrı-sızı oluşturmaktadır” diye konuştu.

EEG HANGİ DURUMLARDA GEREKLİDİR?

“AYRICA Sara (epilepsi) hastalığının tanı-tedavi takibi için EEG çekimi de yapılmaktadır” diye sözlerini sürdüren Nöroloji Uzmanı Senem Altınbağ, “EEG beyindeki sinirlerin çalışma bozukluklarını tespit eden bir yöntemdir. Peki, EEG hangi durumlarda gereklidir? Beynin normal elektriksel faaliyeti başta epilepsi (sara hastalığı) olmak üzere pek çok durumda bozulur. EEG’yi oluşturan beyin dalgalarının değerlendirilmesi ile bu bozukluğun yeri ve şekli hakkında bilgi edinilir. Epilepsi dışında birçok sinir hastalıklarında, baş ağrılarının nedenlerinin araştırılmasında, beyin fonksiyonlarının değerlendirilmesinde EEG tetkikine başvurulur” şeklinde açıklamalarda bulundu. CEMİL ZEYBEKER

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web