Büyük Torbalı

İki yıllık bölümler kıymete bindi

Dört yıllık üniversite mezunlarının iş bulma konusunda sıkıntı çektiği yıllarda iki yıllık eğitim veren meslek yüksekokulları kıymete bindi. Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Celalettin Şimşek de konu hakkında açıklamalar yapak okuldaki bölümün avantajlarına değindi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
İki yıllık bölümler kıymete bindi
255 Görüntüleme
18 Şubat 2020 - 13:09
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan işsizliğin en çok etkilediği kesim genç nüfus olarak tabir ediliyor. Bunların içerisinde ise yeni mezun olanlar daha çok etkileniyor. Eğitim alan nüfusun sayısının artmasına paralel olarak artan ve her kentte açılan üniversiteler de yükseköğretim görenlerin sayısı da arttı. Bu artış ile birlikte yükseköğretim görmüş, genç nüfusumuzda işsizlik oranındaki yükseliş devam ediyor. Sevdiği işi yapma hayali ile dört yıllık eğitimini tamamlayanların iş bulma sorunu giderek arttı. Fakültelerden mezun oldukların iş bulamama sorunu yaşamak istemeyenlerin tercihleri değişmeye başladı.
TEKNİK ELEMAN OLARAK İŞ BULUYORLAR
Öğrenciler dört yıllık fakültelerden mezun olarak işsiz kalma sıkıntısını yaşamamak için iki yıl eğitim verilen meslek yüksekokullarını tercih etmeye başladı. Meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler, işletmelerde ara eleman ve teknisyen olarak asgari ücretin üzerinde maaşlarda istihdam ediliyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokul müdür vekili Prof. Dr. Celalettin Şimşek, yüksekokula asistan olarak göreve başlayıp ve şuan müdürlüğünü yaptığı yüksekokulun, yerbilimleri ağırlıklı eğitim yapan bir TEMA yüksekokul olduğunu ifade ederek “Özellikle, nitelikli ve kaliteli eğitimin en önemli gereksinimlerinden biri TEMA, yani benzer alanlarda eğitim vermek olduğunu belirtmektedir. TEMA, yüksekokul demek aynı alanlarda eğitim yapan ve teknik ve akademik yapıyı ortak kullanan programlar anlamına gelmektedir. TMYO olarak eğitimini yaptığımız programlar aynı akademik ve teknik yapıyı kullanabilmektedir. Bu eğitim modeli güçlü akademik ve teknik alt yapıyı kurma, genişletme ve daha az maliyet ile yenileme imkânı sağlamaktadır. Türkiye’de teknik eleman ihtiyacının karşılanmasında yaşanan güçlükleri yenmemiz gerekmektedir. Teknik elaman ihtiyacını ve sorununu çözmek için sektörel danışma kurulları oluşturularak sektörle bağlantılı bir yüksekokuluz. Biz yüksekokul olarak eğitimini yaptığımız alanda Türk iş gücünün kalitesini arttırdığımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web