Büyük Torbalı

KUTUPHANE ALARMI!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
KUTUPHANE ALARMI!
391 Görüntüleme
31 Ağustos 2010 - 21:29
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

10.281 kitabin bulundugu ilçe merkezindeki kütüphane, 2000 kitapli Karakuyu ve 1500 kitapli Yazibasi kütüphanelerine ugrayan yok. Yeni nesil kütüphane kültüründen habersiz yetisiyor. Kütüphaneye giden kisi sayisi gün geçtikçe düsüyor.

GELISEN teknolojiyle birlikte her türlü bilimsel rapor, kitap ve bilginin internette paylasilmasi, bu bilgilere internet kafe ve cep telefonlarindan ulasilmasini kolaylasmasi kütüphanelere ilgiyi azaltti. Daha önce tasrada yasayan bir çok kisi, bulunduklari ildeki kütüphanelerde yeterince kaynak bulunmadigi için Ankara’daki kütüphanelerden günlerce bazen haftalarca arastirma yapmak zorunda kalirken, simdi internet sayesinde kisa zamanda istedikleri bilgiye kolayca ulasabiliyor. Torbali merkez, Yazibasi ve Karakuyu’daki kütüphaneler ilgisizlik ile karsi karsiya.

10.281 KITAP VAR OKUYAN YOK

ILÇEMIZDE bulunan kütüphaneler unutulmaya yüz tutuyor. Okul zamaninda bir kaç ögrencinin ugradigi kütüphaneler okullarin kapanmasiyla birlikte bombos kaldi. Torbali merkezde bulunan Halk Kütüphanesi Kültür ve Turizm Bakanliginca 1930 yilinda Halk evi olarak temeli atildi. Halki Evi olarak insa edilen kütüphane uzun yillar biçki ve dikis kursu ve toplanti salonu olarak hizmet verdi. 1956 yilindan sonra kütüphane olarak kullanilmaya baslanan kurumun çocuk ve yetiskin olmak üzere 2 ayri salonu var. Bünyesinde 10.281 kitap ve 23 ayri ünite bulunduran kütüphanenin 170 üyesi var. Okumanin her geçen gün azaldigini dile ge-tiren kütüphane sorumlusu Ibra-him Yavuz: “Teknolojinin haya-timiza hizla girmesi maalesef kü-tüphanelere olan ilgiyi azaltti. Okuyan kesim çok az. Gün geçtikçe bu sayi daha da düsüyor.”

KARAKUYU ILGISIZ

10 temmuz 1997’de yapilan ve Karakuyu’nun tek kütüphanesi olan Hakan Barbaros Ay Kütüphanesi, içerisinde 2000 kitap bulunmasina ragmen kimse tarafindan kapisi bile açilmiyor. Sadece okul döneminde bir kaç ögrencinin ugradigi kütüphane diger kütüphaneler gibi tarihe karisiyor. Hergeçen gün internet ve bilgisayar kullanimi insan hayatinda yayginlasirken bilgilerin asil kaynagi olan kitaplar hergün biraz daha unutuluyor. 2 katli ve 1 yemekhanesi bulunan içinde bilimden sanata hikayeden romana bir çok eseri barindiran kütüphanenin kapsini açan bile yok. Okul görevlisi Kerim Uncal: “Okul zamani bir kaç ögrenci geliyor. Onun disinda ugrayan yok. Bunca kitap burada okuyucu bekliyor” dedi.

YAZIBASI’NIN SEMBOLUYDU

YAZIBASI’DA bulunan Resime Recai Sehoglu kütüphanesinin kapisina geç-tigimiz ay kilit vuruldu. 50 kisi kapa-siteli ve bünyesinde ortalama 1500 kitap barindiran ve ayni zamanda sos-yal etkinliklere ev sahipligi yapan halk kütüphanesinin kapanmasi içler acisi bir durumu gözler önüne seriyor. 19-80’li yillarda beldede var olan halk kü-tüphanesi 12 Eylül darbesinden sonra kapatilmis,1996 yilinda üniversiteli gençlerin yeniden kendi imkânlariyla kurduklari kütüphane bir çok gencin üniversiteye hazirlanmasina ve bir çok etkinliklerin yapilmasina ev sahipligi yapti. Buca Endüstri Meslek Lisesi Teknik Ögretmenlerinden Yazibasili Volkan Ekren: “Gençlerimiz artik bi-lim yuvasi yerine internet kafelerde, kahvelerde, birahanelerde zaman geçi-riyor. Bu durum beni çok üzüyor” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web