Büyük Torbalı

Mevsim geçişinde hasta olmayın!

Hastalıklara karşı önlem almak ya da tedavi olmak amacıyla alınacak ilaçların doktor kontrolü olmadan kullanılmaması gerektiğini belirten Torbalı Tip Merkezi doktorlarından Op. Dr. Aylin Günbay uyarılarda bulundu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Mevsim geçişinde hasta olmayın!
332 Görüntüleme
06 Ekim 2017 - 12:02
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

KIŞ aylarında havaların hızla soğuması beraberinde birçok rahatsızlığı getiriyor. Özellikle de bulaşıcılık özelliği yüksek rahatsızlıklardan korunmak amacıyla beslenme ve hijyen koşullarına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Vücudun savunma sistemini ayakta tutabilmek için de C vitamini tüketimi çok önemli. Hastalıklara karşı önlem almak ya da tedavi olmak amacıyla alınacak ilaçların doktor kontrolü olmadan kullanılmaması gerektiğini belirten Torbalı Tıp Merkezi doktorlarından Op. Dr. Aylin Günbay, kontrolsüz ya da yanlış tedavi edilen nezle ve gribin bazı bireylerde, sinüzit, orta kulak iltihabi, bronşit ve zatürre gibi daha ciddi hastalıklara sebep olabileceğini söyledi.
TOPLU TAŞIMAYA DİKKAT
Mevsimsel olarak sıcaklıkların değişmesi insanların vücut dirençlerinin düşmesine yol açacağını söyleyen Günbay, “Sonbahardaki ısı değişikliğinden sonra vücutta bir adaptasyon süreci yaşanacaktır. Isı dengeleri ve insanların uyku düzenlerindeki değişiklerden kaynaklı olarak vücut direnci düşecek. Sıcaklık, rüzgar, nem gibi faktörlerin mevsimle birlikte değişmesinden olumsuz etkilenen bağışıklık sistemini güçlendirmek, enfeksiyonlara karşı alınabilecek önlemlerin başında geliyor. Direncin düştüğü için salgın hastalığa yol açacak mikroorganizmalar kendilerine yayılacak zemin buluyorlar. Bu dönemlerde grip, soğuk algınlığı ve mide-bağırsak enfeksiyonlarıyla daha sık karşılaşıyoruz. En çok yaşlılar, kronik hastalar, çocuklar, toplu yerlerde çalışanlar ve öğrenciler etkileniyor” ifadelerini kullandı.
ANTİBİYOTİK KULLANIMI GEREKLI MI?
Hastalandıktan sonra yapılan en büyük hatanın bir eczaneye gidip reçetesiz de satılan ilaçlardan ya da komşunuzun kullanılmamış, yarım kalmış ilaçlarından alıp doktor tavsiyesi olmadan kullanmaya başlamak olduğunu belirten Günbay, “Kış hastalıklarının çok büyük bir oranı virüs denilen ve aslında tedavisinde sadece istirahat ve destek ilaçların kullanılması gereken bir etkenle oluşur. Bu durumda antibiyotik ilaçların kullanılması hem faydasız hem de zararlı olabilmektedir. Yapılacak en doğru davranış, belirtileri hissettiğinizde doktorunuza başvurarak muayene olmak ve onun tavsiye edeceği tedaviyi uygulamaktır. Kontrolsüz kalan, yanlış tedavi edilen nezle ve gribin bazı bireylerde, sinüzit, orta kulak iltihabi, bronşit ve zatürre gibi daha ciddi hastalıklara sebep olabildiği unutulmamalıdır” dedi. Hamza BODUR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web