Büyük Torbalı

Okullar depreme tatbikatla hazırlanıyor

Torbalıdaki eğitim kurumlarında bu hafta deprem tatbikatlarına başlandı. Tatbikatlarla İlçemizde meydana gelebilecek olası deprem durumları için öğrenciler bilgilendiriliyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Okullar depreme tatbikatla hazırlanıyor
345 Görüntüleme
18 Ekim 2019 - 12:02
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

31 Mart gecesi 1928 yılında ilçemizde yaşanan ve İzmir’in en yıkıcı depremleri arasında ilk sırada yer alan 6,5 büyüklüğündeki Torbalı depreminde toplamda 2 bin ev yıkıldı, 50 kişi de hayatını kaybetti. Meydana gelen şiddetli sarsıntı, Batı Anadolu’nun tamamına hissedilirken, depremin artçıları ise yaklaşık 2 ay sürdü. Korku dolu anların yaşandığı depremden en çok Yazıbaşı, Çapak, Tepeköy ve Torbalı mahalleleri etkilenirken, sık sık merkezi çevre illerde yaşanan depremler, Torbalı’da da kendini fazlasıyla hissettiriyor. Öğrencilerin deprem konusunda bilinçlendirilmeleri amacıyla tatbikat yapıldı.
BÜTÜN OKULLARDA YAPILIYOR
İzmir genelindeki bütün ilçeler arasında en fazla okul yapılan Torbalı’da 5 yıl içerisinde 27 okul inşaatı tamamlanırken 200 milyon liradan fazla eğitime yatırım yapıldı. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 86 okulda 45 bin öğrenciyle 544 ilçeyi geride bırakırken bütün eğitim kurumlarında deprem tatbikatları başladı. Hafta başı itibari ile okullarda yapılan deprem tatbikatlarında öğrenciler olası bir deprem durumunda ne yapacaklarını öğreniyor. Öğrencilere küçük yaşlarda deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla yapıldığı kaydedildi. Genellikle öğrencilerin ders de olduğu esnada haber verilmeden sirenlerinin çalınmasıyla başlatılan tatbikatlarda öğrenciler endişe içerisinde sınıfları tahliye ederek okul bahçelerine toplandı.
” DEPREM KONUSUNDA DUYARLI BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ ”
Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ” Okullarda düzenlenen tatbikatların asıl amacı, öğrenci ve tüm okul kadrosunu, olası bir deprem veya yangın felaketine karşı bilinçlendirmek, yapılması gerekenler konusunda onları eğitmektir. Bu amaç doğrultusunda tatbikatlar gerçeğin kopyaları olarak, gerçeğe olabildiğince benzer halde uygulanır. Bu sebeple çocuklar çoğunlukla tatbikatları gerçek olaylar gibi hissedebilir, tatbikatlar sırasında ve sonrasında çeşitli duygusal tepkiler verebilirler. Bu tepkiler herhangi bir felaketten sonra her yaştan insanın yaşayabileceği normal ve yerinde tepkilerdir. Birinci derecesi deprem bölgesi olan ilçemizde de öğrencilerimizin deprem konusunda bilinçlenmelerini sağlıyoruz ” dedi.
YASİN GÜLCÜ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web