Büyük Torbalı

Subasi bildiginiz gibi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Subasi bildiginiz gibi
247 Görüntüleme
15 Ocak 2010 - 23:10
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Il Sosyal Hizmetler Kurumu 2 yil önce ‘arastirma konusu’ ilan etti. Geçen zamanda durum daha da kötülesti. Gençler mezarlikta vakit geçiriyor. Spor sahasi 3 yildir kapali. 1 derslikte 3 sinif egitim görüyor. Sokaklar tarladan farksiz.

SON 2 yildir intiharlarla gündeme ge-len ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’-nün arastirma konusu yaptigi Subasi’da 2010 yilina girdigimiz su günlerde de manzara degismedi. Ilçenin gelir sevi-yesi en düsük bölgelerinden olan Suba-si, saglik, egitim, spor ve tüm sosyal alan bakimindan büyük bir ‘ihmal’ ile karsi karsiya. Tüm kurumlar tarafindan unutulan mahallenin durumu içler acisi.

TUM KURUMLAR SUBASI’YI UNUTTU
SUBASI mahallesi egitimden sagliga, çevre kosullarindan sosyal faaliyetlere kadar birçok alanda unutuldu. Sokaklari çamur deryasina dönen mahallede olusan büyük su birikintileri nedeniyle mahalle sakinleri evlerinden çikamiyor. Mahalleye yaklasik 3 yil önce yapilan hali saha da kapisina kilit vurulmus olmasi nedeniyle kullanilamiyor. Genç-ler çareyi telleri kirarak sahaya girmek-te bulmus. Ayrica 2 lise ve 1 ilkögretim okulu ögrencilerinin bir bahçede egitim gördügü Subasi Mahallesi’nde ilkögre-tim okulu ögrencileri hâlâ birlesik egitim görüyor. Hiçbir sosyal mekâni bulunmayan mahallede öglen aralarinda ögrenciler mezarlik kenarinda vakit geçiriyor. Saha, spor salonu ve gerekli malzemelerin bulunmadigi okulda ögrenciler ilçedeki sportif faaliyetlere de katilamiyor.

Sosyal Hizmetler ‘durum vahim’ dedi; mahalle iyice unutuldu!
SON 2 yildir intiharlarla gündeme gelen ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’nün arastirma konusu yaptigi Su-basi’da 2010 yilina girdigimiz su günlerde de manzara de-gismedi. Ilçenin gelir seviyesi en düsük bölgelerinden olan Subasi, saglik, egitim, spor ve sosyal alan bakimindan büyük bir ‘ihmal’ ile karsi karsiya. Tüm kurumlar tarafindan unu-tulan mahallenin durumu içler acisi bir durumda.
Subasi mahallesi egitimden sagliga, çevre kosullarindan faaliyetlere kadar birçok alan-da unutuldu. Sokaklari çamur deryasina dönen mahallede olusan büyük su birikintileri nedeniyle mahalle sakinleri evlerinden çikamiyor. Mahal-leye yaklasik 3 yil önce yapi-lan hali saha da kapisina kilit vurulmus olmasi nedeniyle kullanilamiyor. Gençler çareyi telleri kirarak sahaya girmekte bulmus. Ayrica 2 lise ve 1 ilkögretim okulu ögrencileri-nin bir bahçede egitim gördü-gü Subasi Mahallesi’nde ilkögretim okulu ögrencileri halen birlesik egitim görüyor. Hiçbir sosyal mekani bulun-mayan mahallede öglen aralarinda ögrenciler mezarlik kenarinda vakit geçiriyor. Sa-ha, spor salonu ve gerekli malzemelerin bulunmadigi okulda ögrenciler ilçedeki sportif faaliyetlere de katila-miyor.

BIRLESIK EGITIM
SUBASI Mustafa Topalan Lisesi ve Anadolu Ticaret Li-sesi ile Atalan Ilkögretim O-kullari ayni bahçede bulunan binalariyla egitim görüyorlar. Okullarda 38 ilkögretim, 100 Anadolu Ticaret Lisesi ve 140 düz lise ögrencisi egitim görüyor. Ege’nin incisi olan Izmir’in hizla gelisen bir ilçe-si olan Torbali’nin mahalle-sinde ilkögretim ögrencileri halen birlesik egitim görüyor. Subasi Atalan Ilkögretim Okulu’nda 1’inci, 2’inci ve 3’üncü sinif ögrencileri bir si-nifta 4. ve 5’inci sinif ögren-cileri ise bir sinifta egitim gö-rüyor. 3 okulun ögrencilerinin bulundugu okul bahçesinde kantin bulunmadigi gibi öglen aralarinda çocuklarin vakit geçirebilecekleri bir mekan da yok. Bu nedenle ögrenciler ders aralarinda mezarlik çev-resinde vakit geçiriyor. Okul-da saha, spor salonu ve gerek-li malzemelerin bulunmamasi nedeniyle de beden egitimi derslerini zor sartlarda yapan ögrenciler imkânsizliklar nedeniyle ilçede düzenlenen hiçbir sportif faaliyete katilamiyor. Ögrencilerin hiçbir etkinlige katilmamasi motivasyonlarini olumsuz yönde etkiliyor.

ÇAMUR BANYOSU SEVENLERI BEKLERIZ
5000’in üzerinde nüfusu bu-lunan Subasi mahallesi geli-sen ve dünyaca ünlü firmalara ev sahipligi yapan bir ilçede bulunmasina ragmen âdeta tarlanin ortasina kurulmus bir mahalle izlenimi veriyor. Mahallenin ara sokaklarinda neredeyse tamamina olusan büyük çukurlar ve dolan sular nedeniyle yürümek mümkün degil. Mahalle muhtari azasi Resat Demirkesen mahalle-linin yagisli günlerde olusan su büyük su birikintileri ve çamurlar nedeniyle evlerinden çikamadigini belirterek “Ma-hallemiz özellikle kis aylarin-da yagislar nedeniyle çamur deryasina dönüyor. Bu sokak-larda yürümek mümkün degil. Bütün sokaklarda irili ufakli çok sayida su birikintisi olu-suyor. Subasi’nda herhalde ismi gibi yagmur sulariyla solu yollardan baska bir sey görmek mümkün degil. Ça-mur banyosu yapmak isteyen turistleri buraya davet ede-biliriz. Buradan baska bir yer-de bu kadar çamur bulamaz-lar. Ayrica sokaklarda açik vaziyette alt yapi kanallari var. Bu kanallar da çevreye mikrop saçarak mahalle sakinlerinin sagligini tehdit ediyor. Böyle bir ortamda hastaliga yakalanmamak mümkün degil” dedi.

SUBASI Mahallesi’ne yaklasik 3 yil önce belediye tarafindan bir hali saha yapilmis. Ancak gençlerin sportif faaliyetler düzenleyebilmesi amaciyla yapilan hali sahanin kapisina kilit vurulmus. Mahallede baska bir alan olmamasi nedeniyle maçlarini burada yapmak isteyen gençler de çareyi sahanin kenarini çevreleyen tellerden içeriye girmekte bulmus. Elektrigin olmamasi nedeniyle sahanin aksamlari da kullanilamadigi belirten Demirkesen “Subasililarin zaten vakit geçirebilecekleri hiçbir sosyal alani yok. Gençlerin sportif faaliyetleri için yapilan bu hali sahaya da yapildigi zamandan beri hiçbir bakim yapilmadi. Birakin bakim yapilmasini sahanin kullanilmasi bile mümkün olmadi” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web