Büyük Torbalı

Tarımda makineleşmeye talep arttı

Bu sene ki domates hasadı bazı bölgelerde aşırı sıcaklardan dolayı ürünlerin bozulmasına karşın ciddi miktarda kayıp yaşanmadan ürecinin beklentilerine karşılayacak şekilde tamamlandı. Üreticilerin 2019 hasadında farklı bir yol izleyerek domatesi makine ile toplattı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Tarımda makineleşmeye talep arttı
310 Görüntüleme
03 Eylül 2019 - 10:02
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TARIMSAL faaliyetleri, sanayi kuruluşları ve ihracat performansıyla istatistikleri alt üst eden Torbalı’da, her yıl ekimi en çok gerçekleşen ürünler arasında ilk sırada yer alan domates hasadında son viraja girildi. 2017 yılında 447 bin 102 ton sebze ve 73 bin 910 ton meyve üretiminin gerçekleştiği ilçede sebze üretiminin sadece 332 bin 838 tonunu domates oluştururken, 2018 yılında bu ürüne yönlenen üreticiler, ekimi 44 bin 810 dekar alana yaydı. Özelliklede son dönemde ihracat rakamlarının rekor seviyelere ulaşmasında önemli bir rol üstlenen ovanın şampiyonu, çiftçinin her yıl olduğu gibi bu yıl da umudu oldu. Üreticilerin hasat süresi boyunca domatesleri tarım işçileri yerine makine ile toplatmaya ağırlık verdiği öğrenildi.
DOMATESLER MAKİNE İLE TOPLANDI
İlçedeki tarımsal faaliyetlerde her yıl makineleşmeye talep artıyor. Ekim döneminde makine ile naylon altı ekim yaparak, damla su boruları döşeyen çitçiler hasatta farklı bir yönteme başvurmaya başladı. Bu bağlamda Torbalıya geçtiğimiz yıllarda domates toplama makinesi getirildi. Makine günde 300 ton domates toplama kapasitesine sahip. 300 işçinin bir günde yaptığı işi gerçekleştiren bu makine ile domates hasadı artık çok daha hızlı ve kaliteli olarak gerçekleştiriliyor.
HIZLI VE KALİTELİ HASAT
Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin konuyla ilgili olarak, “Torbalı’da bu yıl 45 bin dekarın üzerinde domates üretimi yapıldı. Domates hasat makinesi, günlük 300 ton domates toplama kapasitesine sahip. 300 kişinin bir günde yaptığı işi tek başına gerçekleşti. Domates üreticilerimiz makineli hasada olan ilgilileri her geçen yıl artarak devam ediyor. Makineli hasat hem toplama maliyetini düşüyor hem de kaliteyi artırarak hızlı oluyor ” diyerek sözlerini noktaladı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web