Büyük Torbalı

Torbalı aşığı fedakâr bir eğitimcinin hikayesi

Torbalıspor’da 10 yıl boyunca forvet olarak top koşturan, şimdilerde ise Özbey İlkokulu’nda müdür olarak bulunan Nuri Gökgöz, birbirinden güzel şiirlerin de sahibi. “Öğrencilerimizi gözbebeğinden tanırım” diyecek kadar samimi bir yüreğe sahip olan Gökgöz, tam bir eğitim aşığı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Torbalı aşığı fedakâr bir eğitimcinin hikayesi
288 Görüntüleme
03 Ağustos 2017 - 12:40
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

NURİ Gökgöz, Torbalı’da doğmadığı halde yüreği bu ilçe için çarpan, Torbalı adına güzel ve faydalı işlere imza atan bir sima. Torbalıspor’da 10 yıl boyunca forvet olarak top koşturan, şimdilerde ise Özbey İlkokulu’nda müdür olarak bulunan Gökgöz, birbirinden güzel şiirlerin de sahibi.  1957 yılında Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde dünyaya gelen Nuri Gökgöz, ilköğrenimini burada tamamlar. İlkokulu bitirince amcasının görev yaptığı Van Erciş’teki öğretmen okuluna yollanır.12 yaşında gurbetle tanışan Gökgöz’ün şairliği de o yıllarda neşet eder.

“BENİ KADROYA ALIN”

Nuri Gökgöz’ün Torbalı’daki ilk görev yeri Helvacı Köyü’ndeki ilköğretim okulu. Erzurum’dan sonra İzmir’e tayini çıkan Gökgöz, 1980 senesinde Helvacı Köyü’ndeki okulda göreve başlar. Ancak Helvacı Köyü’ndeki şartlar da Erzurum’daki şartların benzeridir. Futbolla yakından ilgilenen ve iki yıl Denizli Emniyet Spor’ da lisanslı olarak oynayan, Gökgöz’ün ilk işi Helvacı Köyü’nde bir futbol takımı kurmak olur. Takım, 1981 yılında Torbalı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen köyler arası futbol turnuvasına katılır. Bu arada Nuri Gökgöz, Torbalı merkezde öğretmenlik yapmak istediği için Torbalıspor’un kapısını çalarak, “Beni kadroya alın” teklifinde bulunur. Torbalıspor yöneticileri kendisine, “Olmaz, bizde futbolcu çok” yanıtını verirler.

“PAMUKYAZI’YA VEFA BORCUM VAR”

Köyler arası futbol turnuvası Nuri Gökgöz’ün yıldızının parlamasını sağlar. Turnuvanın ilk maçında Aslanlar Köyü takımından 13 gol yediklerini anlatan Gökgöz, “Bizim köyün takımı ilk maçına çıkmıştı, rakip takım oyuncularına daha fazla gol atmamaları için yalvarıyordum. Takım yoksul olduğu için formamız da yok. Fanilaların üzerine numara yapıştırıp sahaya çıkmıştık. İkinci maçımız esnasında bir adam yanıma yanaşıp, “Hocam,bu formalar olmaz,isterseniz bizim takımın formalarını giyebilirsiniz”dedi. O maça Pamukyazıspor’un formasıyla çıktık. Çünkü bize forma veren kişi dönemin Pamukyazı Köyü Muhtarı Rahmetli Yılmaz Baltacı idi. Maçtan sonra oyunculuğumu beğenen Torbalıspor yöneticileri benimle görüşüp, “Sizi Torbalıspor’a alalım” dediler. Ben de, “Gelirim ama bir şartla Pamukyazı İlkokulu’nda görev yapmak şartıyla” dedim. Çünkü Pamukyazı’ya bir vefa borcum vardı. Böylelikle Helvacı’dan sonra Pamukyazı Köyü’nde öğretmenlik yapmaya başladım” dedi.1985’e kadar Pamukyazı’da görev yapan Gökgöz, o yıl Selçuk Halk Eğitim Müdürlüğü’ne atanır. 9 ay sonra bu sefer Torbalı Halk Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Gökgöz, 1989’a kadar da orada görev yapar. Sonrasında yine Selçuk günleri başlar. 1989’dan 2013’e kadar Selçuk Halk Eğitim Müdürlüğü’n de göreve devam eden Nuri Gökgöz,2013 Temmuz’unda Torbalı’nın Özbey Köyü İlköğretim Okulu’nda müdürlüğe başlar.

SELÇUKLULAR BANA KIZAR”

Uzun yıllardan beri Selçuk’ta ikamet eden Nuri Gökgöz, “ Selçuk’ta hep Torbalı’dan bahsettiğim, burayı anlattığım için Selçuklular zaman zaman bana tepki gösterip, “Hocam seni bir türlü Selçuklu yapamadık. Sürekli Torbalı’dan bahsediyorsun” diyorlar. Ben de onlara, “Ne yapayım? Torbalı benim ikinci memleketim” diyorum. Selçuk’ta görev yaptığım yıllar boyunca da Torbalı’dan hiç kopmadım. Burada sağlam dostluklarım vardı. Sürekli Torbalı’ya gidip geliyordum.” dedi.

TORBALI ÇOK DEĞİŞTİ AMA SAMİMİYET AYNI

Torbalı’ya ilk geldiği dönemlerde ilçe nüfusunun 12 bin civarında olduğunu aktaran Gökgöz, “ Torbalı,  şimdilerde 160 bini aşkın nüfusa sahip koca bir şehir artık. Ancak Torbalı ne kadar büyürse büyüsün ne kadar değişirse değişsin buradaki insanların sıcaklığı ve samimiyeti hep aynı kalıyor.” dedi.

 “ESKİ ÖĞRENCİLERİ GÖZ BEBEĞİNDEN TANIRIM”

1980’li yılların başında Torbalı’nın Helvacı ve Pamukyazı Köylerinde öğretmenlik yapan Gökgöz, zaman zaman eski öğrencileriyle görüştüğünü söyledi. Kimi öğrencilerinin Selçuk’ta görev yaptığı yıllarda kendisini aradığını aktaran Gökgöz, “Bir gün Selçuk pazarında tezgah açan bir öğrencim oradakilere beni sormuş. Ben de dur şuna bir bakayım dedim. Tabi aradan 30 yıl geçmiş ama o öğrencimin göz bebeklerine bakınca, “Sen Pamukyazı’dan Kadir Düzel’sin değil mi?” dedim. Aradan o kadar yıl geçtikten sonra onu tanımama şaşırdı. Bir öğrencimin göz bebeğine bakmam onu tanımam için yeterli. Aradan ne kadar zaman da geçse mutlaka tanırım.”dedi.

“GURBET ŞAİR YAPTI”

Nuri Gökgöz’ün bir diğer özelliği ise iyi bir şair olması. Çok sayıda şiirinin yanı sıra “Aşka dair” ve “Vatan kokusu” gibi şiir kitapları bulunan Gökgöz, küçük yaşta gurbete çıkmasının kendisini şiir yazmaya yönlendirdiğini ifade etti. İlk şiirlerini 12 yaşında kaleme aldığını belirten Gökgöz, “Okumak için Denizli’den Van’a gittiğimde henüz 12 yaşımdaydım. O yaşta evimden ve ailemden kopmak bende duygusallıklara neden oldu. O duygusallıklar da şiir yazmaya itti.” dedi.

“FORMAMIZI BİLE KENDİMİZ ALIRDIK”

1981’den 1990’a kadar Torbalıspor formasını terleten Nuri Gökgöz, o dönemlerde ilçede çok canlı bir futbol atmosferi olduğunu ifade etti. O yıllardaki Torbalıspor’un şimdiki ikinci lig ayarında bir takıma eşdeğer olduğunu belirten Gökgöz, “Futbolu para pul için değil, sevdiğimiz ve zevk aldığımız için oynardık. Ayakkabımızı, formamızı bile kendimiz alırdık. Gerçek bir amatör ruhla sahaya çıkardık. Şimdiki futbolcuların önceliği ne yazık ki para. O nedenle eskisi gibi iyi futbolcu yetiştiremiyoruz.”

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web