Büyük Torbalı

Üreticiye 1.2 milyar liralık hibe paketi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 252 milyon euro (1.2 milyar lira) hibeyle destekleyeceği yatırımlar için proje başvuru çağrısında bulundu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Üreticiye 1.2 milyar liralık hibe paketi
105 Görüntüleme
23 Aralık 2017 - 11:26
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TKDK’den yapılan açıklamaya göre, başvuru çağrısı, Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkeler için oluşturduğu Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) II Programı 3. başvuru çağrı ilanı kapsamında yatırım yapmak isteyen girişimcilerin destek almak üzere gerçekleştireceği başvuruları içeriyor. Yatırımcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak mali desteğin kaynağı AB ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla oluşturulan IPARD Programı fonundan oluşuyor.
“Kamu kaynağı” olarak da adlandırılan bu destek tutarı geri ödemesiz olarak yatırımcılara kullandırılacak.
IPARD II’nin “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Tedbiri”ndeki süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi sektörlerine yönelik sunulacak projelerin toplam yatırım tutarının uygun harcama kalemleri için 164 milyon 706 bin euro destek bütçesi ayrıldı.
“Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri”ndeki bitkisel üretim, arıcılık üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ile yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik sunulacak projelere ise 87 milyon 239 bin euro hibe sağlanacak.

HANGİ İLLER VAR

Destekleme kapsamında Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat olmak üzere toplam 42 şehir yer alıyor.

SON BAŞVURU TARİHLERİ

Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve iş geliştirme tedbiri proje başvuruları 12 Şubat – 12 Mart’ta online alınacak. Başvurular, online başvurunun çıktısı ve diğer istenen belgelerle ilgili kuruma teslim edilecek.
Tarımsal İşletmelerin fiziki varlıklara yönelik yatırımlar tedbirindeki başvuruların kabulü ise 1 Mart – 2 Nisan’da online yapılacak. Dokümanlar 5 Nisan Perşembe gününe kadar teslim edilecek. Başvurularda yatırım süreleri en fazla 18 ay olarak planlanacak. IPARD Programı’na Gıda Bakanlığı ve TKDK’nın internet sitesinden erişilebilecek.

KARARNAMELER BAŞBAKANLIK’TA

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Daha fazla tarımsal üretici, esnaf ve sanatkarımızın uygun koşullarda kredi faiz desteğinden yararlanmasını sağlamak amacıyla hazırladığımız kararname taslaklarını Başbakanlığa gönderdik” dedi. Daha fazla üreticinin hayvancılık kredilerinden faydalanabilmesini sağlamak amacıyla 100 bin liraya kadar olan işletme ve yatırım kredilerinde tüm faizin Hazine tarafından üstlenileceğini vurgulayan Şimşek, bununla hayvan arzının artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Şimşek, esnaf ve sanatkarların desteklenmesi amacıyla da Hazine tarafından önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Halk Bankası tarafından, esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması amacıyla düşük faizli kredi kullandırıldığını hatırlatan Şimşek, faizin tamamı veya bir bölümünün de esnaf ve sanatkarı desteklemek amacıyla Hazinece karşılandığını ifade etti.

Şimşek, “2018 yılında da bu desteğin artarak devam etmesi planlanmaktadır. Bu çerçevede, gelecek yıl bütçesinde söz konusu uygulama için 1,5 milyar lira ödenek tahsis edildi ” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web