Büyük Torbalı

­E-­ti­ca­ret ile sa­nal ­ma­ga­za­ni­zi ku­run

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
­E-­ti­ca­ret ile sa­nal ­ma­ga­za­ni­zi ku­run
1.044 Görüntüleme
09 Mart 2013 - 7:31
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 Tor­ba­li Ti­ca­ret Oda­si, üye­le­ri­ne ve ye­ni is kur­mak is­te­yen gi­ri­sim­ci­le­re yö­ne­lik ola­rak E-­Ti­ca­ret Se­mi­ne­ri dü­zen­le­di. Se­mi­ne­ri su­nan özel bir ya­zi­lim fir­ma­si­nin Sa­tis ve Pa­zar­la­ma Mü­dü­rü Ugur De­re, sa­nal ti­ca­re­tin öne­mi­ne da­ir ge­nis bil­gi ver­di.

­TOR­BA­LI Ti­ca­ret Oda­si ile özel bir ya­zi­lim fir­ma­si­nin is bir­li­giy­le Tor­ba­li­li es­naf­la­ra yö­ne­lik E­Ti­ca­ret Se­mi­ne­ri dü­zen­len­di. Ti­ca­ret Oda­si Top­lan­ti Sa­lo­nu’n­da dü­zen­le­nen se­mi­ne­re TTO Mec­lis Bas­ka­ni Ab­dul­va­hap Ol­gun, Yö­ne­tim Ku­ru­lu Bas­ka­ni Beh­çet Çi­nar, oda üye­le­ri ve çok sa­yi­da gi­ri­sim­ci ka­til­di. Özel bir ya­zi­lim fir­ma­si­nin Sa­tis ve Pa­zar­la­ma Mü­dü­rü Ugur De­re, slayt es­li­gin­de yap­ti­gi su­num­da e­ti­ca­re­tin ta­ni­mi­ni ya­par­ken, “E­ti­ca­ret elekt­ro­nik or­tam­da ürün, mal ya da hiz­me­tin sa­til­ma­si ola­yi­dir. Su an ül­ke­miz­de 5 mil­yon in­san e­ti­ca­ret yön­te­miy­le alim­sa­tim ya­pi­yor. Bu ra­kam­lar Ulas­tir­ma Ba­ka­ni Bi­na­li Yil­di­rim ta­ra­fin­dan açik­la­nan ra­kam­lar­dir. Tür­ki­ye e­ti­ca­ret ile 1998 yi­lin­da ta­nis­ti ve 20052012 yil­la­rin­da ise yüz­de 5560 ora­nin­da art­ti”

“10 YIL SON­RA E­TI­CA­RET­LE ALIS­VE­RIS YA­PI­LA­CAK”
­E­TI­CA­RE­TIN ne­den kul­la­nil­di­gi­na yö­ne­lik bil­gi­ler ve­ren De­re, “Bu yön­tem­le ma­li­yet­ler dü­sü­yor, sa­tis ve pa­zar­la­ma an­la­min­da ge­nis bir port­fö­yü­nüz olu­su­yor. De­gi­sik is kol­la­rin­da is­tih­dam ya­ra­ti­li­yor ve en önem­li­si gi­ri­sim­ci­li­gi de des­tek­li­yor. E­ti­ca­ret sis­te­mi ge­le­nek­sel sa­tis yön­te­mi­ni de et­ki­li­yor. Fa­kat es­ki sa­tis yön­tem­le­ri­nin yok ol­ma­si gi­bi bir du­rum söz ko­nu­su de­gil. 10 yil son­ra in­san­lar ar­tik e­ti­ca­ret­le alis­ve­ris ya­pa­cak, ma­li­ni sa­ta­cak ya da mal ala­cak. 2016 yi­lin­da e­ti­ca­re­tin pa­yi 62 mil­yar TL ola­cak” de­di.

­SA­NAL TI­CA­RE­TIN HE­DE­FI
­E­TI­CA­RE­TIN ama­ci hak­kin­da da ge­nis çap­li bil­gi ve­ren Ugur De­re, “E­ti­ca­ret; mal ve hiz­met ma­li­yet­le­ri­ni dü­sür­mek, hiz­met za­man­la­ma­si­ni ve ka­li­te­si­ni iyi­les­tir­mek­tir. Ye­ni eko­no­mi­de, bil­gi ça­gin­da elekt­ro­nik ti­ca­re­tin bu ilk adim­la­ri, bü­yük bir is st­ra­te­ji­si ola­rak or­ta­ya çik­mak­ta­dir. Bil­gi­sa­yar tek­no­lo­ji­le­rin­de­ki ve te­le­ko­mü­ni­kas­yon sis­tem­le­rin­de­ki ge­lis­me­ler, isin ya­pil­ma sek­li­ni de­gis­ti­ren ye­ni uy­gu­la­ma­la­ra ka­pi­la­ri aç­mis­tir. Bir­çok de­gi­sik bü­yük­lük­te­ki fir­ma­lar, elekt­ro­nik ti­ca­ret st­ra­te­ji­si­ni ya bas­lat­mis du­rum­da­dir ya da çok ya­kin bir ge­le­cek­te bu­nu plan­la­mak­ta­dir. Müs­te­ri bek­len­ti­le­rin­de­ki mal ve hiz­met ar­zin­da­ki ar­tis, is dün­ya­sin­da­ki re­ka­be­ti kü­re­sel öl­çek­te zor­las­tir­mak­ta­dir. Isa­dam­la­ri bu­na uyum sag­la­mak için or­ga­ni­zas­yon­la­ri­ni ve ça­lis­ma tarz­la­ri­ni de­gis­tir­mek­te, fir­ma­müs­te­ri­te­da­rik­çi ara­sin­da­ki ba­ri­yer­le­ri in­ter­net ve e­ti­ca­ret ile kal­dir­mak­ta­dir” de­di.

­MA­LI­YET YUZ­DE 80 DA­HA AZ
­SA­NAL or­tam­da ma­ga­za açip ti­ca­ret yap­ma­nin, ger­çek bir ma­ga­za­da­ki ti­ca­ret­ten fark­li ola­rak han­gi avan­taj­la­ri sun­du­gu hak­kin­da da bil­gi­len­dir­me ya­pan De­re, gü­nü­müz­de sa­nal ti­ca­re­tin re­el ti­ca­ret tren­di­ni ka­zan­mis du­rum­da ol­du­gu­nu, sa­nal ti­ca­re­tin ger­çek bir ma­ga­za­dan far­ki bu­lun­ma­di­gi­ni ve bu­nun­la be­ra­ber çok dü­sük ma­li­yet­ler­le Tür­ki­ye’­nin 81 ilin­de kon­sept ma­ga­za­lar zin­ci­ri ya­ra­ti­la­bi­le­ce­gi­ni söy­le­di. “Ger­çek ma­ga­za­da­ki gi­der­le­ri­ni­ze pa­ra­lel dü­sü­nür­sek, yüz­de 80 da­ha dü­sük bir ma­li­yet­le is yap­mis olur­su­nuz” di­yen De­re, “Bu­ra­da en önem­li nü­ans, 81 il­de tü­ke­ti­ci­ye ulas­ma­niz. Stok kay­gi­si ol­ma­dan si­pa­ris baz­li ola­rak ürün te­da­ri­gi­ni sag­la­ya­rak tü­ke­ti­ci­ye ürün­le­ri­ni­zi kar­go ara­ci­li­giy­la tes­lim eder­si­niz. Gü­cü­nü­zü or­ta­ya ko­ya­rak kit­le­le­re ulas­ma­ni­za ola­nak ta­ni­yan bir mec­ra ha­li­ne ge­len e­ti­ca­re­ti, tüm KO­BI’­ler için ol­maz­sa ol­maz ola­rak gö­rü­yo­ruz” de­di.

­SA­NAL TI­CA­RET­TE NE­LE­RE DIK­KAT EDIL­ME­LI?
­YA­ZI­LIM ve Bi­li­sim Tek­no­lo­ji­le­ri Sa­tis ve Pa­zar­la­ma Mü­dü­rü Ugur De­re, e­ti­ca­ret üze­rin­den alis­ve­ris ya­pi­lir­ken ne­le­re dik­kat edil­me­si ko­nu­sun­da, “A­lis­ve­ris yap­mak is­te­ni­len bir e­ti­ca­ret si­te­sin­de ön­ce­lik­le, 3D Se­cu­re ve SSL ola­rak ta­nim­la­nan gü­ven­lik ser­ti­fi­ka­si lo­go­la­ri­nin bu­lun­ma­si­na dik­kat edil­me­li. Bu lo­go­lar, si­te­nin ban­ka gü­ve­ni­lir­li­gi­ni tem­sil et­ti­gi için kre­di kar­ti bil­gi­le­ri­ni­zi ra­hat­ça ve­re­bi­lir­si­niz. Alis­ve­ris ger­çek­les­me­den ön­ce cep te­le­fo­nu­nu­za onay için bir ki­sa me­saj gön­de­ril­me­si de alis­ve­ri­si­ni­zin gü­ven­li ola­rak ger­çek­les­ti­gi­nin gös­ter­ge­si­dir. Ay­ri­ca bir müs­te­ri alis­ve­ris yap­ma­dan ön­ce ürün özel­lik­le­ri­ni iyi­ce oku­ma­li, vi­de­o­su­nu iz­le­me­li ve var­sa di­ger müs­te­ri­le­rin yo­rum­la­ri­ni çok iyi oku­ma­li. Urü­nün imi­tas­yon ol­ma ris­ki bu se­kil­de ber­ta­raf edi­le­bi­lir. Çün­kü bir ürü­nün imi­tas­yon ol­du­gu­nun fo­tog­ra­fin­dan an­la­sil­ma­si zor­dur. An­cak bu bil­gi­nin ürün özel­lik­le­rin­de mut­la­ka be­lir­til­me­si ge­re­kir. Alis­ve­ris ona­yi­ni ver­me­den ön­ce onay­lan­ma­si is­te­nen söz­les­me mut­la­ka iyi­ce okun­ma­li. Söz­les­me­de ia­de iba­re­si­nin ol­ma­si­na dik­kat edil­me­li. Eger ürün ta­rif edil­di­gi se­kil­de de­gil­se, bu se­kil­de ia­de­si­ni ya­pa­bi­lir­si­niz” di­ye­rek söz­le­ri­ni son­lan­dir­di.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web