Büyük Torbalı

Ayrancılar’a “Sosyal” cami

Ayrancılar Mahallesinde tasarımı, mimarisi ile İzmir’in en farklı Siteler Bilal-i Habeşi camisinin alt katındaki dükkan ve sosyal tesislerinin inşaatında sona yaklaşıldı. İnşaatı tamamlanan dükkanlardan ilki A101 alışveriş merkezine kiraya verildi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Ayrancılar’a “Sosyal” cami
516 Görüntüleme
01 Haziran 2019 - 19:19
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İSLAM toplumları, tarihi süreçte camilere sadece dini ritüellerin icra edildiği merkezler olarak değil toplumsal hayatın kalbi olarak bakmışlardır. Ayrancılar Mahallesinde inşaatı bir yıl önce tamamlanan Siteler Bilal-i Habeşi Camisinin zemin katına da bu düşünce temel alınarak kreşler, dükkanlar ve toplantı salonları yapıldı. Toplanan yardımlarla inşaatı tamamlanan caminin alt katındaki dükkanlar kiraya verilecek. Ayrancılar Siteler Camii Yaptırma, Yaşatma Eğitim Kültür Derneği Başkanı Cemal Çelik caminin altındaki dükkanların son durumunu anlattı.

İLK DÜKKANIN AÇILIŞI YAPILDI

Ayrancılar Mahallesindeki Siteler Bilal-i Habeşi Camisinin inşaatı bir yıl önce tamamlanarak hizmete açıldı. Camide 1000 kişi içeride namaz kılabiliyor. Havanın güzel olması durumunda ise açık alanla birlikte toplamda 2000 kişi ibadet edebiliyor. Siteler Bilal-i Habeşi Camisinin zemin katına diğer camilerden farklı olarak 2 kapalı pasaj, dışarıda 5 dükkan, 500 metre kültür merkezi yapıldı. İnşaatı biten mekanların ilki kesilen kurdelenin ardından hizmete açıldı. Açılışa Huzur kent sitesinin ilgisi yoğun oldu. İnşaatı tamamlanan diğer dükkânların da kiraya verildiği ve önümüzdeki günlerde kiracıların taşınacağı öğrenildi.

BATAKLIKTAN VAHAYA

Ayrancılar Siteler Camii Yaptırma, Yaşatma Eğitim Kültür Derneği Başkanı Cemal Çelik yapılan çalışmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ” 5 yıl öncesine kadar dere yatağı olan içerisinde çalıların börtü böceğin kurbağaların yaşadığı insanların yakınından geçmeye korktuğu bir alanı inan bir avuç insan ile camiye, kültür merkezi ile Kur’an Kursları, alışveriş merkezi  ve dükkanların olduğu çekim merkezi haline getirdik. Bu yolda pek çok zorlukla mücadele eden fedakar dernek yöneticilerimiz ve hayır severlerin destekleri ile bu eserin meydana gelmesine vesile oldu. Ayrancılar mahalle merkezine uzak olan bu alanda hizmeti vatandaşın ayağına getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Dükkanların hepsinin kiraya verilmesiyle bölge daha güzel bir hale gelecek” diyerek sözlerini noktaladı.

YASİN GÜLCÜ

 

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web