Büyük Torbalı

3 yıldır üretim yapıyorlar

Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl ilkokulu 4-B öğrencileri 3 yıldır okul bahçesinde tarım yapıyor. Öğrenciler domates, biberi, çilek, patlıcan gibi pek ürünü sınıf öğretmenleri Ebru Durak Akyol’un yardımıyla kendileri yetiştiriyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
3 yıldır üretim yapıyorlar
364 Görüntüleme
13 Haziran 2019 - 23:55
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İLÇEDE yaşayanların başlıca geçim kaynaklarından olan tarımsal faaliyetlerin gelecek nesillere aktarılarak toprakla etkileşimin sağlanmasına yönelik projeler yapılıyor. Yapılan proje ve etkinliklerle tarımsal çalışmalar birebir uygulanıyor. Torbalı’da bu bağlamda Nene hatun Anaokulu bünyesinde başlatılan “Üretmeden Tüketme” projesi Zübeyde Hanım Anaokulu işbirliği ile sürdürülüyor. Okul bahçelerinin sadece oyun alanı olarak kullanmasını dışına çıkılarak Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl ilkokulu’nda Emeksiz Yemek Olmaz sınıfı kuruldu.

3 YILDIR ÜRETİM YAPIYORLAR

Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl ilkokulunun bahçesindeki küçük bir alan sınıf öğretmeni Ebru Durak Akyol’un girişimleriyle tarım yapılabilecek hale getirildi. Akyol’un sınıfındaki öğrenciler son 3 yıldır oluşturulan tarım arazisinde domates, biber, çilek, roka, soğan, kavun, karpuz, patlıcan, kabak, yer elması, mısır ekiyor. Bahçenin toprağının hazırlama, çapalama, ot temizleme, fideleri, ekme sulama, işlerinin hepsinin öğrencilerin yaptığı öğrenildi. Öğrenciler üzerlerinde isimleri yazan çapalar ile derslerinden arta kalan zamanlarda bahçelerde çalışmayı sürdürüyor.

ENERJİLERİNİ ATIYORLAR

Binbir emekle ektikleri ürünleri öğrenciler hasadını yaptıkları ürünleri ise afiyetle yiyorlar. Sınıf öğretmeni Ebru Durak Akyol projenin öğrenciler üzerindeki olum etkilerine değinerek, “Günümüzde sadece tüketmek üzerine kurulan bir düzen içerisinde yaşarken çocuklara üretim yapma şansı vermek çok önemli ve değerli. Öğrencilerimiz bahçede fidelerin bütün işlerini kendileri dönüşümlü olarak yapıyor. Uzanan yaşam döngüsüne şahit olan öğrenciler gübreyi bile kompast çukurunda hazırlıyorlar. Toprak ile uğraşan çocuklar olumsuz bütün enerjilerini toprakla uğraşarak atıyor. Ayrıca yaptıkları bu çalışmayla fiziksel ve zihinsel rahatlama ve gelişim sağlayarak sofralarına gelen besinlerin çok büyük emeklerle büyütüldüğünün farkına varıyorlar ve en önemlisi emeğin emek vermenin kavramını yaşayarak öğreniyorlar. Yaparak, yaşayarak öğrenmenin en kalıcı öğrenme olduğu ve toplumların ancak üreterek kalkınabileceklerini unutmamalıyız. Son olarak 3 yıldır devam eden bu faaliyette desteklerini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ederim” dedi.

YASİN GÜLCÜ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web