Büyük Torbalı

150 lise ögrencisi ücretsiz tasinacak

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
150 lise ögrencisi ücretsiz tasinacak
318 Görüntüleme
12 Ekim 2010 - 21:34
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

MEB, orta ögretime tesvik amaciyla öncelikle kiz ögrenciler olmak üzere orta ögretimde lisede ögrencileri ücretsiz tasiyacak

MILLI Egitim Bakanligi 9. sinif ögrencilerine okullarina sorunsuz gidip gelebilmesi ve  ögrencileri orta ögretime tesvik amaciyla öncelikle kiz ögrenciler olmak üzere, orta ögretim ögrencileri ücretsiz tasiyacak. Tasimali ortaögretim uygulamasi 2010-2011 egitim-ögretim yilinda 9. siniflar için ilk kez uygulanacak. Uygulamadan Torba-li’da 22 köy ve mahalle olup da toplu tasima hizmeti gitmeyen bölgeler yararlanacak. Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Mahmut Yesil, ilçemizde tasimali egitim kapsaminda ilkögretimde 650 ögrencinin, lisede de 122 lise 1. sinif ögrencisinin uygulamadan yararlan-digini açikladi.

UYGULAMA NASIL?

ÖTE yandan uygulamadan yararlanan ögrencilerin yemeklerinin de verilecegini açiklayan Yesil: “Tasima planlamasinda, öncelikle kiz çocuklarinin okula erisimi, ailenin sosyal durumu, tasimali ilkögretim uygulamasi kapsaminda ilkögretim kurumlarindan mezun olanlar ile tasimanin ekonomik olmasi gibi hususlar dikkate alinacak. Tasimali egitim uygulamasinin verimli ve ekonomik olabilmesi için güzergâh birlestirilmesi yapilacak. Merkezi okullarin ders saatleri dikkate alinarak tasima araçlarinin gelis ve gidis hareketleri düzenlenecek. Gerektiginde, ögrencinin ögrenim gördügü okul müdürlükleri tarafindan okullarin fizikî imkânlari nispetinde ögrencilerin eve dönüs saatlerine kadar geçecek sürede, zamanlarinin en iyi sekilde degerlendirilmesi için kültürel ve sosyal etkinliklere yönelik çalismalar yapilacak. Tasinmasi ekonomik olmayan ve ulasim sartlari elverissiz olan yerlesim birimlerinde bulunan ögrencilerin, öncelikle pansiyonlu ortaögretim kurumlarina yerlestirilmeleri saglanacak. Bu pansiyonlardaki bos kapasiteler doldurulacak. Bu durumdaki ögrencilerden pansiyona yerlestirilemeyen ögrenciler, tasima kapsamina alinacak. Il veya ilçe belediye sinirlari içerisinde tasima yapilmayacak. Ancak, belediye sinirlari içinde herhangi bir ortaögretim kurumu yoksa, ögenciler tasimali ortaögretim uygulamasina alinabilecek. Tasima yapacak araçlarin özellikleri, tasit sürücüleri ile yüklenicilerin yükümlülükleri, sigorta ve diger hususlar, ”Okul Servis Araçlari Hizmet Yönetmeligi” hükümlerine göre düzenlenecek. 5 kilometreden daha az mesafede tasima yapilmayacak.”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web