7 ilçeye hizmet veriyor
Torbalı Verem Savaş Dispanseri birimi çevre ilçelerdeki iki dispanserin kapatılmasıyla Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Tire ve Selçuk'tan gelen hastaları tedavi etmeye başladı. Birimdeki hemşireler 25 hastanın ilaçlarını kullandıklarını kontrol etmek için Whatsapp üzerinden görüntülü arama yapıyor
Verem Savaş Dispanseri, Torbali’da 1969 yılında faaliyet göstermeye başladı. 51 yıl önce Dr. Turgut Anıl tarafından kurulan birim Ertuğrul Mahallesi 1075 Sokak üzerindeki hizmet binasında verem teşhisi, is yerlerine giriş için sağlık belgesi ve evlilik işlemleri için rapor veriliyor. Daha önceleri Selçuk’tan gelen hastaların da tedavi edildiği birimin hasta sayısı çevre ilçelerde bulunan iki dispanserin kapatılmasıyla arttı.
KİLOMETRELERCE YOL GELMEKTEN KURTULUYORLAR
Çevre ilçelerdeki iki Verem Savaş Dispanserindeki sağlık hizmetleri yaklaşık üç ay önce durduruldu. Sadece hasta kaydının yapıldığı dispanserlerde tedavi olamayan hastalar Torbalı’ya gelmek zorunda kalıyor. Torbalı Verem Savaş Dispanseri birimi, verem hastalarının merkezi konumuna geldi. Birimdeki hemşirelerde verem hastası olanların ilaçlarını içtiklerini kontrol etmek için her gün 25 kişi ile Whatsapp üzerinden görüntülü görüşme gerçekleştiriyor. Hastalar hemşirelerle yaptıkları Whatsap görüşmelerinde ilaçlarını içerek sağlık durumları hakkında bilgi veriyorlar. Uygulanan sistem ile hastalar kilometrelerce yol gelmekten kurtuluyor.
YASİN GÜLCÜ