Büyük Torbalı

Hayalleriyle oynadılar

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Hayalleriyle oynadılar
979 Görüntüleme
29 Nisan 2016 - 8:34
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

Önceki gün ilçede yaşanan dolandırıcılık olayı “yok artık” dedirtti. Milli Eğitim adına aradığını belirtip bir veliyi kızının kimlik bilgilerini söyleyerek inandıran dolandırıcılar 50 TL değerindeki ders setini 3 bin 500 liraya sattı.

 

ÖNCEKİ gün ilçede feci bir dolandırıcılık öyküsü yaşandı. Cengiz Topel Orta Okulu’nda okuyan E.A. isimli öğrencinin velisini arayan kimliği belirsiz kişiler Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)’ndan aradıklarını ve öğrenciyi evde ziyaret etmek istediklerini belirtti. Evde olmayan aile apar topar eve dönerek gece 22.00 sularında MEB’ten geleceğini sandıkları heyeti beklemeye başladılar. Gelen heyet E.A.’nın velisine internet üzerinden ders anlatımı yapılan bir set satışı yaparak 3 bin 500 liralık senet imzalattı. Evinde bilgisayarı ve internet bağlantısı olmayan F.A. şüpheye kapılarak çocuğunun okul öğretmenlerine durumu anlattıktan sonra dolandırıldığını anladı.

3BİN 500 LİRALIK SENET İMZALATTILAR

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan arayarak E.A.’yı evde ziyaret etmek istediğini söyleyen kimliği belirsiz kişiler önceki gece 22.00 sularında F.A.’nın evine gelerek çocuklarının eğitimine destek olması için bakanlığın sözde Kayra Akademi’ye hazırlattığı müfredata uygun “Özel Canlı Ders Seti” olduğunu ve bunun satışını yapmak için geldiklerini ifade ettiler. Evinde internet bağlantısı ve bilgisayar olmamasına rağmen çocuğunun kimlik bilgilerini bilmeleri ve bakanlığın adıyla gelmelerinden doğan güvenle 3 bin 500 liralık senedi imzalayarak site üzerinden ders anlatımı yapılan seti satın aldı.  Dolandırıcılar, senedin altındaki açıklama kısmına “Hizmetin hemen devreye girmesi için 14 günlük yasal itiraz hakkımdan feragat ediyorum.” Yazıp imzalaması gerektiğini söylemesi üzerine F.A. denilenleri kendi el yazısıyla yazarak imzaladı. Mağdur ailenin bu imzası ise tüm yasal haklarından feragat etmiş sayılmasına neden oldu. Öte yandan 3 bin 500 liraya satın alınan setin piyasa değerinin 50 lora olduğu öğrenildi.

VELİLER DİKKAT

Dolandırıcılar gittikten sonra şüpheye kapılan F.A., kızı E.A. ile birlikte eğitim gördüğü Cengiz Topel Ortaokulu’na giderek durumu öğretmenlere anlattı. Öğretmenlerin söylemi üzerine dolandırıldığını anlayan F.A. başvurduğu Tüketici Hakları Mahkemesi ve polisten bir şey yapılmasının çok zor olduğunu ve dolandırıcıların gerekli önlemleri alarak iş yapmış olduğunu öğrendi. Çocuğunun geçen haftalarda düzenlenen iki özel okulun bursluluk sınavına girdiğini ifade eden F.A, “Muhtemelen kızımın kimlik bilgilerin çalındı. Sadece bizim için değil bu tehlike herkes için geçerli. Veliler dikkatli olsun.” dedi.

Sinan TEKDEMİR

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web