Büyük Torbalı

8260 kişi sınava girecek

ÖSYM Sınav Merkezi-Sınav İlçe Koordinatörlüğü bu yıl ilk defa Torbalı’da yapacağı sınavlara kaç kişinin katılacağı ve hangi okullarda olacağını açıkladı. İlçede merkezin koordinatörlüğünde ilk sınavlar Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sınavının oturumlarıyla başlayacak.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
8260 kişi sınava girecek
167 Görüntüleme
12 Haziran 2019 - 23:32
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

BİR yıl boyunca üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin heyecanla bekledikleri sınava sayılı günler kaldı. Üniversite öğrencisi adayları sınav konularını bitirerek son tekrarlarını yapmaya başladı. Sınav için başvuruyu kaçıranlar için uzatılan ek başvuru süresinde sona yaklaşıldı. Torbalı’da yapılan yoğun girişimlerin ardından geçtiğimiz yıl ilçeye açılmasına karar verilen ve 2019 yılının ilk günleriyle birlikte faaliyetlerini yürütmeye başlayan ÖSYM Sınav Merkezi-Sınav İlçe Koordinatörlüğünde sınav yapılacak 13 okulun ismini netlik kazandı.

SINAV YAPILACAK OLAN OKULLAR

Üniversite eğitimi görme hayaliyle bir yıl ders çalışanlar üç farklı oturum olan YKS/1 Temel Yeterlilik Testi TYT,  Alan Yeterlilik Testi, AYT  Yabancı Dil Testi,  YDT sınavlarına girecekler. Torbalı yıllardır sınava girecek olanların farklı ilçelere gitmek zorunda kaldığı dönem bu yıl yapılan ilk sınavlarla tarihe karışacak. ÖSYM Sınav Merkezi Sınav İlçe Koordinatörlüğünde sınav yapılacak olan okulların isimleri ise DEÜ Torbalı MYO, Atatürk Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Mesleki ve Teknik, Torbalı Anadolu Lisesi, Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar, 7 Eylül Anadolu Lisesi, Piri Reis Mesleki Ve Teknik Lisesi, Ticaret Odası 80. Yıl Orta Okulu, Fatih Orta Okulu, Çetineller Orta Okulu, Kazımpaşa Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Cengiz Topel Orta Okulu Olarak belirlendi.

8260 KİŞİ SINAVA GİRECEK

İlçedeki üniversite sınavlarının oturumuna girecek olanların dağılım da şu şekilde oldu; Temel Yeterlilik Testine 4487 kişi, Alan Yeterlilik Testine 3527 kişi, Yabancı Dil Testine de 246 kişinin gireceği öğrenildi. Toplamda 8260 kişinin yer alacağı sınavlarla ilgili olarak ÖSYM Sınav İlçe Koordinatör Yardımcısı Nuri Azaplar Nuri Azaplar yaptığı kısa açıklamada, “YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi 15 Haziran saat 10.15’te yapılacak. YKS 2. Oturumda Alan Yeterlilik Testleri  16 Haziran saat 10.15’te yapılacak. YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi oturumu ise 16 Haziran saat 15.45’te yapılacak. İlçede ilk defa yapılacak sınavlarla ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Adaylar sorunsuz bir şekilde sınavlarına Torbalı’da girebilecek” dedi.

YASİN GÜLCÜ

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web