Büyük Torbalı

“EV ALMAK İMKANSIZ HALE GELECEK!”

TOREMDER Başkanı Serkan Filiz, konut piyasasındaki son durum ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
“EV ALMAK İMKANSIZ HALE GELECEK!”
394 Görüntüleme
27 Temmuz 2021 - 15:49
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Başkan Filiz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Son zamanlar da en fazla merak edilen ve konuşulan konulardan biri yükselen gayrimenkul piyasası ne olacak konusu… İnsanlar pandemi döneminde yorgun bir günleri geride bırakmak tatlı anılar biriktirmek için tatile çıktılar şu anda döndüler veya dönmek üzereler. Piyasanın durağanlaşmasında ekonomik bir çok sebep olsa da sektör her yıl bu zamanlar tatil havasında olduğundan yavaşlar ve durağanlaşır. Gelelim merak edilen bir kaç soruyu cevaplamaya..

KONUT FİYATLARI DÜŞER Mİ?

“Sıfır projelerde konut fiyatları uzun zamandır yatay seviyede devam ediyor” diyen Filiz, “Müteahhitler elinde ki konut rezervini eritmek için de kampanyalar ve kişiye özel ödeme seçenekleri yapıyor. Ancak piyasa koşulları belli ve satışların durağanlaşmasından dolayı bu kolay olmuyor. İkinci el piyasasında da yüksek rekabet var. Alıcının kıt olduğu piyasa da ancak sıkışan, satmak zorunda olanlar gayrimenkulünü mecburen piyasa rayicinin altına satıyor. Alıcının çok avantajlı olduğu bir piyasa var. Bu dönem kovalanırsa oldukça uygun fiyatlı hatta düşeş gayrimenkuller alınabilir. Piyasada alım anlamında fırsatlar var. Ancak genel anlamda fiyatların düşeceğini söylemek doğru olmaz. İlla ki yükselecektir, artan maliyetler fiyatlara yansıyacaktır. İnşaat şirketleri bu maliyetlere daha ne kadar dayanabilir ki.

FAİZİN ORTA VADE DE DÜŞMEYECEĞİNİ GÖSTERİYOR

TOREMDER Başkanı Filiz, “En fazla eldeki konut rezervi bitene kadar. O zamana kadar parası olan, evim yok diyen için gerçekten fırsatların kovalanacğı bir dönem diyebiliriz. Ne kadar sürer net bir şey söylemek mümkün değil. Ancak şunu net olarak söyleyebilcirim ki; Orta gelirli aileler için iki yıla kadar ev almak imkansız hale gelecek. Ekonomik konjonktüre baktığımızda bize faizin orta vade de düşmeyeceğini gösteriyor. Psikolojik sınır olan yüzde 1’in altına düşmesi zaman alacak gibi” diye konuştu.

KONUT HÂLA ALINIR MI?

Torbalı Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Filiz, “Yukarıda da bahsettiğim gibi alıcının çok avantajlı olduğu bir dönem yaşıyoruz. Konutta arz yüksek, talep düşük. Dolayısıyla alıcı çok kıymetli bu dönem. Yatırım için değil belki ama gerçek anlamda evi olmayan, özellikle oturum için ev sahibi olmak isteyenler bu dönem fırsat kovalayabilirler. Gayrimenkul piyasasında fiyat anlamında cazip fırsatlar bulabilirsiniz” şeklinde konuştu. CEMİL ZEYBEKER

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web