Büyük Torbalı

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

Başarının sırrı: Yaz-kış çalışmak

Voleybol ilçe şampiyonu Ayrancılar Ortaokulu yaz kursu ile yeni şampiyonlar yetiştiriyor. 120 öğrencinin katıldığı kurs Eylül’de sona erecek. Yaz kış demeden çalışan Ayrancılar Ortaokulu’nun başarının sırrını ortaya çıktı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Başarının sırrı: Yaz-kış çalışmak
179 Görüntüleme
11 Ağustos 2016 - 9:42
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

 

SPORTİF başarıda adından sıkça söz ettiren Ayrancılar Ortaokulu basketbol ve voleybol dallarında yaz kurslarına devam ediyor. Haziran ayında başlayan yaz kursu 10 Eylül tarihinde sona erecek. Spora yatkın öğrencilerin keşfedildiği yaz kurslarında okulun voleybol ve basketbol takımına da alt yapı oluşturuluyor. Yaz kış demeden çalışan beden eğitimi öğretmenleri Abdullah Külekçi ve Ahmet Sertan Kılıç yeni şampiyonlar yetiştirmeye devam ediyor. Ayrancılar Ortaokulu Kız Voleybol takımı geçtiğimiz dönem yapılan turnuvada Torbalı Şampiyonu olmuştu. Düzenlenen yaz kursları ile yeni dönemde sahaya çıkacak takım da belli olacak. Beden eğitimi öğretmenleri takıma yeni dahil olacak isimleri bu kurslar sayesinde denemiş oluyor.

YAZ KURSUNA YOĞUN İLGİ

Milli Eğitim Bakanlığı gönderdiği talimat ile okullarda yetiştirme kursları açılmasını istemişti. Ayrancılar Ortaokulu beden eğitimi öğretmenleri gelen talimat üzerine okulda yaz kursu açtı. Okulların kapanması ile birlikte başlayan kurs 3 ay boyunca sürüyor. Basketbol ve voleybol dallarında açılan kurslar Ayrancılar Çok Amaçlı Spor Salonu’nda sürüyor. Öğrenciler 13.00 ila 17.00 saatleri arasında kurs görüyor. Kursta öğrencilere basketbol ve voleybol’un temel bilgileri veriliyor. 4 saat süren idman programında öğrenciler hem spor yapmış hem de yaz tatilini sportif bir faaliyet ile değerlendirmiş oluyor. Kursa ilginin oldukça yoğun olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden beden eğitimi öğretmenleri öğrencilerin çok yetenekli olduklarını belirttiler.

OKUL TAKIMINA SPORCU YETİŞİYOR

Öğrencilerinin yaz kursu ile spora yöneldiklerini söyleyen beden eğitimi öğretmeni Ahmet Sertan Kılıç “Haziran ayında başlayan kursumuz 10 Eylül tarihinde sona erecek. Buradaki kursta okul takımın alt yapısını oluşturuyoruz. Okulumuz her yıl birçok sportif turnuvada başarılı oluyor. Bu başarının sırrı yazında çalışmamızdan kaynaklanıyor. Bu kurslar sayesinde salon sporlarına olan ilgi de artıyor. Spora yönelen öğrenciler aynı zamanda derslerinde de çok başarılı oluyor. 3 aylık kurs döneminde çok başarılı sporcular yetiştireceğimize inanıyorum. Amacımız başarılı sporcular yetiştirmek. Kurs boyunca yeteneklerini gördüğümüz sporcuları da okul takımına dahil ediyoruz. Böylelikle kadromuzu güçlendiriyoruz. Zaten okul takımımız ilçede düzenlenen turnuvalarda rakiplerine büyük fark atıyor. Okulumuzun voleybol takımının şampiyon olması birçok öğrencinin voleybola olan ilgisini de arttırdı. Herkes voleybol takımında yer almak için can atıyor. Yaz kursunda kendisini gösteren sporcuyu direk takıma dahil ediyoruz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında turnuvalarda şampiyon olabilmek adına ter döküyoruz. Hedefimiz yine şampiyonluk” dedi.

 

Serkan GÜNBAY

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web