EĞİTİM SEN'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği 1 Mayıs nedeniyle Tepeköy meydanında bir basın açıklaması düzenledi. Geniş bir katılımla yapılan açıklamada, müzikler çalındı halaylar çekildi.

EĞİTİM SEN'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği 1 Mayıs nedeniyle Tepeköy meydanında bir basın açıklaması düzenledi. Geniş bir katılımla yapılan açıklamada, müzikler çalındı halaylar çekildi. Basın açıklamasını sendika adına İlçe Temsilcisi İsmail Gündüz yaptı. İsmail Gündüz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz 1 Mayıs Kutlu Olsun. Dostlar, dünyada ve ülkemizde kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın faturası her geçen gün büyüyor.  Her baktığı yerde doların yeşilini,  petrolün siyahını gören kapitalist barbarlık çarklarını milyonlarca işçiyi, emekçiyi her gün daha fazla sömürerek döndürmeye devam ediyor. Savaş ve çatışmalarla, nükleer santrallerle,  siyanürlü maden aramalarıyla atmosfere, toprağa saldığı zehirli gazlarla, atıklarla doğamızı mahvediyor.   İster mavi yakalı olalım ister beyaz yakalı. İster asgari ücretli olalım ister emekli. İster küçük esnaf olalım ister çiftçi. İster atık kâğıt işçisi olalım ister en temel hakkı olan barınma hakkı yok sayılan, “yurtsuz” bırakılan üniversite öğrencisi. Hiç fark etmiyor. Her krizin faturası bizlere kesiliyor.    Her sabah yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyoruz.

“İŞSİZ SAYISI 10 MİLYONA DAYANDI”

Geniş tanımlı işsiz sayısı 10 milyona dayandı.  Çalışma çağında olan her dört kişiden biri işsiz. Her üç kadından biri işsiz. Her 3 çalışandan biri kayıt dışı çalıştırılıyor. Çocuklarımızın geleceği MESEM ve CEDES projeleri ile karartılıyor.  Bu ülkede her beş çocuktan biri daha hayatının ilkbaharında işçi olarak çalışıyor. Çalışma yaşamı güvencesiz onlarca istihdam türü ile parça parça ediliyor.  Geçtiğimiz genel seçim öncesi söz vermelerine rağmen kaldırılmayan mülakat sistemi ile torpilin kapısı sonuna kadar açılıyor, liyakat yok sayılıyor.  Ülkemiz “Asgari Ücretliler Ülkesi” ne dönüştürüldü.  Emeğin milli gelirden aldığı pay son yirmi yılın en düşük noktasına indi.  Açlık sınırı 24 bin TL’yi yoksulluk sınırı 65 bin TL’yi aştı. Buna karşın her iki emekliden biri 10 bin TL aylıkla, 10 milyon asgari ücretli 17 bin TL ile yaşam savaşı veriyor.  Ortalama kamu emekçisi maaşı yoksulluk sınırının yarısına bile ulaşmıyor.  Gelir adaletsizliği uçurumu gittikçe büyüyor.

“EMEĞİN SÖMÜRÜLMEDİĞİ BİR ÜLKE İSTİYORUZ”

Bizler; Emeğin sömürülmediği, %1’in değil,  %99’un mutlu yaşadığı,  herkesin güvenceli, insanca çalıştığı bir işinin ve gelirinin olduğu, ekonomik krizlerin, salgınların faturasının emekçilere yıkılmadığı,  sendikal hak ve özgürlüklerin önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı çocuklarımızın okula aç gitmediği, laik ve bilimsel eğitimden mahrum bırakılmadığı bir ülke istiyoruz.”

HABER MERKEZİ