Büyük Torbalı

Fiyatlar hem tezgahı hem cepleri yakıyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Fiyatlar hem tezgahı hem cepleri yakıyor
608 Görüntüleme
27 Temmuz 2022 - 17:00
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Yazın gelmesiyle düşmesi beklenen meyve-sebze fiyatları hala ateş pahası olunca vatandaşların da cebini yakmaya devam ediyor

Havaların ısınmasıyla tarla ürünlerinin tezgaha düşeceği ve fiyatların da aşağıya çekileceği beklentisi boşa çıktı. Bu beklentiyi boşa çıkarmayan tek ürün, maydanoz oldu. Bir ara demeti 7 liradan satılan maydanoz, roka, dereotu gibi ürünler 2 liraya düştü. 20 liradan aşağıya alamadığımız domatesin kilosu, bugün itibariyle 6 ile 10 lira arasında değişiyor. Ancak bamya, börülce, fasulye, barbunya gibi mevsim sebzeleri cep yakıyor. Kınalı bamyanın kilosu 45-55 lira arasında değişirken, diğer üç sebzenin fiyatı 30 liranın altına inmiyor.

SOĞAN ZENGİNİN SOFRASINDA

Kuru soğanın kilosu 12 lira olurken, yeşil soğan 20 liralık etiketiyle hala dudak uçuklatıyor. Salatalık 5 liradan satılırken patatesin fiyatı da her geçen gün biraz daha artıyor. Pazarcılar, kilosu 12 lirayı bulan patatese, sürümden kazanmak amacıyla “3 kilosu 30 lira” etiketi yapıştırıyor. Dolmalık biberin kilosu 10-15 lira arasında değişirken, patlıcan 10 liralık etiketiyle stabil seyrini sürdürüyor. Çarliston ve acı biberin kilosu da 15 lirada durakladı.  Meyve fiyatları, tüketiciyi bir nebze zorlasa da sebzedeki gibi isyan ettirmiyor. Bir kilo şeftali 10-15 lira arasında satılırken, Malatya kayısısı ve Iğdır kayısısı 15-20 lira arasında değişiyor. Karpuzun kilosu 5 liraya sabitlenmiş gibi görünüyor.

BİZ MAKUL FİYATTAN YİYEMEDİKTEN SONRA, İHRAÇ ETSEK NE OLUR?

Pazarın pahalılığından şikayet eden pazarcı Ali Ö.,  “Yaz geldiğinde fiyatların düşeceğini ümit ediyorduk. Hayal kırıklığına uğradık. Domates 6 liraya da var, 10 liraya da var. Bu yıl salça yapmak pek mümkün olmayacak galiba. Salçalık domates 5 lira. Kuru soğan 12 lira, yeşil soğan 20 lira. Maalesef bizim paramız pul olmuş. Bu etiketlerle biz de baş edemiyoruz. Biz pazarcılar olarak ne yapacağımızı bilemiyoruz. Durum iyi görünmüyor. Bu sıcakta, Temmuzda, Ağustosta, mevsiminde biz bu sebzeleri bu fiyatlara yersek, sonbaharda kim bilir kaç liraya yiyeceğiz, merak ediyorum. Fasulyeyi 50 liradan yiyebilirsek, şanslı sayılırız. Kasım ayından sonra domatesi sadece tezgahta seyredeceğiz, onu da yiyemez hale geleceğiz. İzmir’in yediği domates şu anda Manisa’dan geliyor, Menemen’den geliyor, Aydın’dan geliyor. Antalya’dan sera ürünü domates İzmir’e geldiğinde, 30 liradan aşağı domates yiyemeyiz. Sebzemiz meyvemiz ihraç ediliyor diye seviniyoruz. Yahu, benim vatandaşım o meyveyi o sebzeyi makul fiyattan yiyemedikten sonra, ihraç etsek ne olur?”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web