DSI 2. Bölge Müdürlügü tarafindan Torbali’da yapimi sürdürülen Aslanlar ve Karakizlar Göletlerinin gövde dolgulari tamamlandi. Her iki gölet ile bölgede bulunan sulama kapasitesi artacak.
DSI, Torbali’da yatirimlarina devam ediyor. Uzun yillardir yapimi beklenen Arslanlar ve Karakizlar göletlerinde sona gelindi. DSI’nin çalismalari kapsaminda gövde dolgulari tamamlanan Bergama Yukarikiriklar, Torbali Aslanlar ve Karakizlar Göletleri ile toplamda 4 bin 338 dekar tarim arazisinin sulanmasi saglanacak. DSI Izmir Sube Müdürü Çaglar, “Kaynak suyunun aktigi Karakizlar ve Aslanlar köylerindeki bölge gölet yapimina müsait. Bu suyu degerlendirip aktigi yeri gölete çevirip, bölgede bulunan zeytin agaçlarinin sulanmasiyla yaptigimiz 2 adet gölet tahminen önümüzdeki aylarda bitecek. Küresel isinmanin arttigi ve su sikintisinin yasandigi günümüzde gölet ile bölgede bulunan sulama kapasitesi artacak. Bu sulama ve gölet projemiz sayesinde zeytin üreticilerimiz magdur olmayacak’ seklinde konustu.
ARSLANLARDA 458 DEKAR SULANACAK
Devlet Su Isleri 2.(Izmir) Bölge Müdürlügü tarafindan yapimi yürütülen Bergama Yukarikiriklar Göleti ve Sulamasi, Torbali Aslanlar ve Karakizlar Göletlerinin gövde dolgulari tamamlandi.DSI’den yapimi süren göletlerle ilgili yapilan açiklamada “Aslanlar köyünün 2 km kuzeydogusunda Yörükyurdu deresi üzerinde insa edilen “Aslanlar Göleti” insaatinda gövde dolgu imalatlari tamamlandi. Göletin gövde tipi kil çekirdekli kaya dolgudur. Temelden 27,00 metre, talvegden 25,00 metre yüksekligindedir. Toplam 95 bin 519 m3 dolgu hacmindedir. Normal su seviyesinde 237 bin m3 göl hacmi vardir. Göletin isletmeye açilmasi ile birlikte 458,50 dekar (net) tarim arazisi sulanacak” denildi.
KARAKIZLAR’DA DOLGU TAMAM
Karakizlar’da insa edilen gölet ile ilgili yapilan açiklamada ise su bilgiler verildi, “Karakizlar köyünün 1 km güneydogusunda Degirmen (Incirlik Pinari deresi) deresi üzerinde insa edilen “Karakizlar Göleti” insaatinda gövde dolgu imalatlari tamamlandi. Göletin gövde tipi kil çekirdekli kum-çakil dolgudur. Temelden 34,00 metre, talvegden 30,00 metre yüksekligindedir. Toplam 182 bin 680 m3 dolgu hacmindedir. Normal su seviyesinde 840 bin m3 göl hacmi vardir. Göletin isletmeye açilmasi ile birlikte 1970 dekar (net) tarim arazisi sulanacaktir.”