Büyük Torbalı

Mevsimlik tarımda, çocuk işçiliğinin önlenmesi projesi Ahmetli’de başladı

Genç Hayat Vakfı’nın ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirdiği Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi projesi Ahmetli Mahallesi’nde uygulanmaya başlandı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Mevsimlik tarımda, çocuk işçiliğinin önlenmesi projesi Ahmetli’de başladı
189 Görüntüleme
28 Temmuz 2021 - 14:31
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Mevsimlik tarımsal üretimde çocuk işçiliğini ortadan kaldırmak için mevsimlik gezici tarım işçisi (MGTİ) ailelerinin ve MGTİ aile bireylerinin çocuklarına destek olmayı amaçlanıyor. Mayıs ayında başlayan proje kapsamında, Eylül ayına kadar göç alan illerden olan Eskişehir, Bursa, Manisa ve İzmir’de devam ederek; Ekim ayında da göç veren illerden olan Adıyaman, Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da uygulanarak Mayıs 2022’de tamamlanacak.

KALICI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR SİSTEM BIRAKILMASI HEDEFLENİYOR

Çocuk işçiliği izleme sisteminin kurulmasının desteklenmesi, çocukların eğitim hizmetlerine yönlendirilmesi, ailelerin çocuk işçiliği konusunda bilinçlendirilmesi, MGTİ ailelerinin yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi bu amaca ulaşmak için uygulanacak başlıca faaliyetler arasında… Projenin en önemli uzun vadeli hedeflerinden biri, ilgili Bakanlıklar ve kamu kurumları tarafından yürütülen ve desteklenen Mevsimlik Tarım İşçisi Bilgi Sistemi’nin (e-METİP) geliştirilmesi ve Çocuk İşçiliği İzleme ve Takip Sistemi’nin kurulmasıdır. e-METİP sisteminin sahada etkin bir şekilde işletilmesi, MGTİ ailelerinin kamu hizmetlerine erişimlerinin, çocukların okula devam ve performanslarının takip edilmesi ve ailelerin çalışma ve yaşam koşullarının ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Böylece, kalıcı ve sürdürülebilir bir sistem bırakılması temel hedefler arasında olduğu belirtildi.

PROJEDE YEREL PAYDAŞLARIN DESTEĞİ BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

Torbalı ilçesinde, Kaymakamlığın ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün proje için önemli katkıları ve destekleri proje uygulayıcısı Genç Hayat Vakfı için önemli oldu. Öğretmenlerin okullarda hem ‘Telafide Ben de Varım’ programına destekleri hem de Genç Hayat Vakfı atölye çalışmalarını yapabilecek olmaları; çocukların eğitime yönlendirilmesi kapsamında İzmir ilinde önemli adımlar atılmasını sağlayacak. Mevsimlik tarım işçiliğindeki çocuklar hem “Telafide Ben de Varım” programına giderek eğitimlerine devam edecek; hem de proje kapsamındaki atölyelerden yararlanacak.

PROJE FAALİYETLERİ

Uygulanacak proje faaliyetleri arasında; mevsimlik gezici tarım işçisi ailelere yönelik hane ziyaretleri ve bilgilendirme toplantıları; yereldeki paydaşları proje hakkında bilgilendirmek ve ortak noktada hareket etme üzerine kaymakamlık, tarım iş aracıları, muhtarlar, jandarma, belediyeler, üniversiteler, okullar gibi yerel paydaşlar ve kamu kurumları ile koordinasyon toplantıları düzenlemek; mevsimlik gezici tarım işçisi ailelerile tarım iş aracılarına yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi; mevsimlik gezici tarım işçisi ailelere yönelik ihtiyaç analizi, çocukları ‘Telafide Ben de Varım’ programına yönlendirme, çocuk izleme, çocuklara yönelik hijyen ve ilk yardım eğitimleri, çocuklara yönelik ders destek eğitimleri, ders destek eğitimleri kapsamında çalışılacak öğretmenlerin belirlenmesi, çocuklara ders destek eğitimleri kapsamında beslenme, kırtasiye, kıyafet kiti desteği, aile eğitimleri yer alıyor. CEMİL ZEYBEKER

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web