Büyük Torbalı

Sifreniz artik avucunuzda

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Sifreniz artik avucunuzda
384 Görüntüleme
28 Şubat 2012 - 21:50
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ziraat Bankasi’nin ‘avuç içi tanima’ sistemi hayata geçirildi. Torbali’da ilk kez uygulanan sistem sayesinde kart tasima, kaybetme, çaldirma ya da sifre unutma sikintisi sona eriyor.

ZIRAAT Bankasi, otomatik para çekme makinelerinde (ATM) yeni bir uygulamayi hayata geçirdi. Bankamatikler, artik müsterisini el izinden taniyacak. Bu yeni teknoloji sayesinde vatandaslarin kart tasima, kullanamama, kaybetme, çaldirma ya da sifre unutma sikintisi son bulacak. Bankamatige gelen müsteriler, TC kimlik numaralarini girdikten sonra bankamatikte özel tasarlanan avuç içi tanimlama bölümünden el izini taratacak ve tüm bankacilik islemlerini halledebilecek. Torbali’da ilk kez uygulanan sistem bir ay önce hizmete girdi.

MUDUR ISLEMI ANLATTI

BANKANIN Ayrancilar Sube Müdürü Oguz Ur, yeni sistem hakkinda bilgi verdi. Para yatirma özelligi bulunan bütün ATM’lere avuç içi tanima programinin yüklendigini belirten Müdür Oguz Ur, bankamatik uygulamasini da bizzat gösterdi. Buna göre vatandas bankamatik önüne gelerek hiçbir sey yapmadan giris tusuna basacak. Önüne çikan ekranda istedigi dil seçeneginin dügmesine basacak. Açilacak sayfada ‘avuç içi’ butonunu seçecek. TC kimlik numarasini giren ve avucunu belirlenen yere taratan kullanici birçok bankacilik islemini kolaylikla gerçeklestirebilecek. Islemi biten kullanicilar, çikis islemini de ekranda beliren uyari yazisiyla yapacak.

KOPYALANAMAZ

BANKAMATIGIN kullaniciyi tanimasi için müsterilerin el izlerini bankanin bilgi sistemine kaydettirmeleri gerektigini belirten Müdür Ur, “Bankada bulunan bir aparat sayesinde kullanicinin el izi taranacak. Taramanin ardindan sahislarin kendilerine ait cep telefon numaralarina sifre gelecek. Bu sifre sisteme girildikten sonra bankamatik kullaniciyi el izinden otomatik taniyacak” dedi. Ulke genelinde oldugu gibi Torbali ilçesinde de ilk kez uygulanan ve biyosifreleme sistemi olarak da bilinen avuç içi tanima özelliginin güvenlik açisindan önemli oldugunu belirten Ur, “Parmak izi sistemi çok yayginlasmadi. Çünkü zamanla parmaklar deforme oluyor. Ancak avuç içindeki damar yapisi hiçbir zaman degismiyor. En önemlisi avuç içi izi kopyalanamiyor” seklinde konustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web