Büyük Torbalı

Torbalı da çevreci yok mu?

Özellikle sanayi kuruluşlarının olduğu bölgelerdeki arazilerde veya yol kenarlarına yığılan atıkları en az bir kere görmüşsünüzdür.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Torbalı da çevreci yok mu?
Vedat AKSU( vedataksu@buyuktorbali.com )
1.033 Görüntüleme
16 Mayıs 2019 - 0:10
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Gelişmiş ülkeler bu atıkların zararını biliyor olacak ki çevre bilinciyle ilgili onlarca farkındalık projesi hayata geçirdi. Bununla ilgili önceki gün gazetemizde Yasin Gülcü imzalı bir haber çıktı. Doğanın insan eliyle kirletilmesine dikkat çekilen bu haberle ilgili bir uzmandan ya da çevreciyle görüşmek geçti aklımdan, bulamadım. Diğer meslektaşlarıma sordum onlarda bilmediklerini söyledi. Torbalımızda çevre kirliliğinin azalması için bir dernek kurulmasını öneriyorum. Ama tabela derneği değil tabi, sahada aktif bir şekilde çalışacak, çevresel sorunları gündeme getirecek bir oluşum olmalı bu. Yoksa kime sorsan çevreci, doğayı seviyor zaten!
TRABZONSPORLULAR DERNEK KURUYOR
İlçemizde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi Türk futbolunun büyük camialarının taraftar dernekleri var. Ama 4 büyükler kategorisinde yer alan Trabzonspor’un ne yazıkki bir derneği bulunmuyor. Bununla ilgili önceki gün eski adı Öğretmen Lisesi olan 7 Eylül Anadolu Lisesi’nin önünden geçerken orada bulunan Günaydın isimli bir apartmanın balkonunda asılı bir pankart dikkatimi çekti. Bordo Mavi tasarlanan bu pankartın üzerinde “Trabzonspor Derneği çok yakında açılacaktır” yazıyordu. Trabzonspor il takımı olduğu için Torbalı’nın memleket haritasına baktım, son verilere göre ilçede Trabzon nüfusuna kayıtlı 586 kişi yaşıyor. Ordu, Samsun, Giresun, Artvin ve diğer Karadeniz illeri derken bu sayı 5 bini buluyor. Ama afiş üzerinde herhangi bir isim ya da telefon numarası olmadığı için çalışmalar hakkında detaylı bilgi edinemedim. Umarım çalışmalar yeni sezona yetişir ve ilçemizdeki sporsal faaliyetlere bir yenisi daha eklenir.
GÜBRE ÖNCE BURNUMUZA SONRA SOFRAMIZA
Hava sıcaklarının etkisini göstermeye başlaması ve özellikle akşam saatlerine doğru esen rüzgarlar ilçenin ağır bir koku altında kalmasına yol açıyor. Daha önce de vatandaşlardan defalarca şikayet aldığımız bu kokuların öncelikle gübre kokusu olduğunu belirtelim. Çiftçilerin yazlık ürünleri için kullandığı gübreler şuan için burnumuza kötü koku olarak gelirken yaklaşık 2 ay sonra sofralarımıza daha çabuk olan iri meyve ve sebzeler olarak gelecek. Yani her geçen gün tükettiğimiz ürünlerin organiklik derecesi düşüyor. Buradan şehri etkisi altına alan gübre kokusuyla ilgili ilçe tarıma şu soruları sormak gerekiyor. Gübrelemenin bir süresi var mı? Bu konuda çiftçilere bir yasal zorunluluk sınırlandırması var mı? Bu kokular tahminen ne kadar daha devam edecek?

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web