Hafta başında Abdulvahap Olgun bana ‘Demokrat Parti İl Başkanı aradı. Perşembe günü Genel Başkan Gültekin Uysal Ticaret Odası’nı ziyarete gelecekmiş’ dedi. İl Başkanının telefonu sende kayıtlımı dedim, ‘Hayır değil. Neden sordun’ dediğinde biri makara yapıyordur. Fazla dillendirme, yarın il başkanlığını arar sorarız dedim. Uzun yıllar oluyor Demokrat Partilileri bir arada görmeyeli. Gültekin Uysal’ı aşağıda karşıladık karizmatik bir adam her neyse. Torbalı’yı kısa bir konuşmayla özetleyen Vahap Olgun açılış konuşmasını yapmış oldu. Gültekin Uysal ‘Torbalı’nın ve Ticaret Odası’nın ismini çok duyuyoruz oldukça hareketli. Partimiz için önemli bir ilçe’ diye bahsederken ben maziye daldım. Genel Başkan konuşuyordu ben odada bulanan kişileri süzüyordum. Asuman Altınay kızları Sunay ve Olcay ile gelmişlerdi. Özgün Gün, Yazıbaşı Eski Belediye Başkanı Hasan Filiz, Eşref Korkmaz, Hasan Akbıyık, Yıldıran Kaplan, Yaşar Gökay, Yaşar Yılmaz, Hulusi Tuna, Halil Kula, Polis Hasan, Mahmut Kömürcü ve İbrahim Demir gibi birçok Demokrat Partili vardı. Kısacası Demokratlar geçidi vardı. Odada bulunan kişileri süzerken en genç bendim, 37 yaşındayım. Geçmiş yıllarda ilçe siyasetine yön veren kişilerin hala partilerine ve Genel Başkanına duyduğu saygı tartışılmazdı.
MİT CİA VE MOSSAD PERSONELİ TORBALI DA ÇOK
Her yerde her şeyi konuşmayın. Özellikle siyasetçi ve siyasetçi yakınıysanız. Özellikle siyasetçilerin dost sohbeti sandıkları ortamlarda konuştuğu sözlerin üzerine bir katan, bilgi toplayan ajanlar çok. Bu bahsettim ajanların kimisi maaşlı kimisi ise hobi olarak görev yapıyor. Kemalpaşa karakol saldırısı devamında güvenlik önlemleri sırasında yaşanan sıkıntı vatandaşa yanlış aksettirildi. Gerçi Cemil Zeybeker abimin yanına giderek, gazetecilik dersi almam gerek. Bana önerilerde bulunacakmış en yakın zamanda kendisinden bir şeyler öğrenmem gerek. Gece yarısı adliye personeline yapılan baskın ve operasyon için çeşitli dedikodular dönüyor. Operasyonun detaylarını benden önce öğrenen kişiler teyit için beni aradıklarında ben de olayı öğreniyorum. Aydın ilinden Torbalı’ya gelen bomba yüklü araç ihbarını bile gazetecilerden önce duyanlar var. Vatandaş bu kadar çabuk öğreniyorsa demekki istihbarat çok güçlü. Torbalı’da yaşayan Torbalılı birçok kişinin MİT ve Amerikan CİA ajanı olduğunu düşünüyorum. Torbalı’da bu denli bir hareket olur da İsrail MOSSAD ajanı olmaz mı? Bu konuyu en yakın zamanda köşe yazarı olan Hüseyin Günaydın ve Yaşar Yakuter ile görüşmem gerek. Ancak Yaşar Yakuter deşifre oldu kendisinin yeni lakabı ‘TİT Yaşar’ açılımı ise Torbalı İstihbarat Teşkilatı. Kısacası konuştuklarınıza dikkat edin, gündemi yormayın.
TORBALISPOR MAÇI PAZAR GÜNÜ
Torbalıspor yöneticileri hafta sonu deve güreşi olması nedeniyle Federasyona müracaat ediyor ve Manisa Horozköy maçının Cumartesi gününe alınması için dilekçe yazıyor. Çarşamba günü maçın Cumartesi gününe alındığı haberine ulaştım. Bu önemli haberi sizlere ulaştıracaktık ki Pazar günü deve güreşlerinin iptal olduğu haberi geldi. Torbalıspor yöneticileri maçın tekrar Pazar gününe alınması için girişimlerde bulundu ve maç Pazar günü oynanacak. Cumartesi günü Torbalıspor maçını seyretmek için stadyuma kimse gitmesin. Pazar günü deve güreşi için program yapanların birçoğu şehrin takımına destek verecek. Futbol için güzel bir hava var. Torbalıspor bu aralar formda keyifli bir maç olacak diye düşünüyorum.