Büyük Torbalı

Zeytin ağaçları takipte

Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü zeytin sineği ile biyoteknik bir mücadele başlattı. Ziraat mühendisleri zeytinyağı üreticileriyle bir araya gelerek zeytin sineğinin zararlarına karşı alınacak önlemler hakkında bilgi verdi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Zeytin ağaçları takipte
143 Görüntüleme
12 Eylül 2020 - 13:17
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Türkiye’de, son yıllarda Akdeniz meyve sineği nedeniyle özellikle narenciye ürünlerindeki kalite düşüşü, ekonomik kayıplara neden oldu. Bunun üzerine harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Ulusal Eylem Planı´nı hazırladı. Plan kapsamında, kurum ve kuruluşlarla birlikte zararlılara karşı toplu bir mücadele verilmesi hedefleniyor. Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de ‘Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Ulusal Eylem Planı´ programı çalışmalarına başladı.
ÜRETİCİLERE BİLGİ VERİLDİ
Ülkemizde yaklaşık olarak 8.260.000 dekar alanda zeytin üretimi yapılıyor. Zeytin, ülkemiz ekonomisinde önemli bir yere sahip olup, birçok ailenin geçim kaynağını oluşturuyor. Zeytinin ana zararlısı zeytin sineğiyle, mücadele yapılmadığı zaman önemli ölçüde verim ve kalite düşüklüğü ile ekonomik kayıplara neden oluyor. Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisleri Torbalı’da en fazla ekim alanına sahip olan ağaçlardaki, zeytin sineği zararlarının önüne geçmek amacıyla üreticilerle bir araya gelmeye başladı. Ziraat Mühendisi Şener Yılan zeytin sineği hakkında bilgi vererek “Zeytin sineği larva döneminde, meyve etinde zararlı olarak bulunur. Larva gelişme süresinde çekirdek etrafında galeriler açarak beslenir. Böylece meyvelerin çürüyerek dökülmesine, zeytinyağı miktarının azalmasına kısmen de yağda asitliğin yükselmesine neden olur. Özellikle sofralık zeytinlerde zararı daha büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde zeytin yetiştirilen tüm alanlarda bulunur” dedi. Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Karakaya, zeytin sineği belirtilerin çıkması halinde üreticilerin kuruma gelmelerini isteyerek “Zeytin sineği hasat döneminde rekoltenin düşmesine neden oluyor. Zeytinyağının kalitesi düşüyor. Arkadaşlarımız zeytin sineği ile biyoteknik mücadele konusunda üreticilerin sorularını yanıtlıyor. Hastalığı ağaçlarında gören üreticilerimiz kurumumuza gelebilir” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web