Büyük Torbalı

Girisimci sertifikasini aldi sirada KOSGEB kredisi var

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Girisimci sertifikasini aldi sirada KOSGEB kredisi var
214 Görüntüleme
05 Mayıs 2012 - 6:05
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Istanbul’da perde dikim atölyesinde çalisan Türkan Erçin, geçen yil Torbali’da Girisimcilik Kursu’na katildi. Bu yil isyerini açti, önümüzdeki hafta da KOSGEB kredisine basvuracak

KOSGEB’in hibe kredileri ile girisimcilik kurslari, ilçede is kurmak isteyenlerden ragbet görmeye devam ediyor. Bunun bir örnegi de Türkan Erçin. Erçin, perdecilik üzerine is kurma fikriyle geldigi Torbali’da önce Girisimcilik Kursu’na katildi. Kursu basariyla bitiren Erçin, bir yil kadar piyasa arastirmasi yaptiktan sonra Sadik Ileri Bulvai’nda mekanini hizmete soktu. Erçin, simdi KOSGEB’in girisimcilere sundugu 30 bin liraya kadar varan hibe krediden yararlanmak için is plani hazirliklarini sürdürüyor.

TEKSTIL MUHENDISLIGI ISTIYORDU

BATMAN Kiz Meslek Lisesi Giyim bölümünden 1990 yilinda ikincilikle mezun olan Türkan Erçin, üniversite sinavina girmesine ragmen çesitli nedenlerden dolayi okuyamadi. Gönlünde Tekstil Mühendisligi yatan Erçin, sartlar elvermeyince agabeyinin Istanbul’da oldukça ilgi gören perde dikim ve satis mekâninin dikim atölyesinde ise basladi. Meslege 27 yasinda giren Erçin, agabeyinin atölyesinde, çalistiklari magazaya ve disaridaki müsterilere yillarca perde dikti. Agabeyi ayni sektörde magaza açinca dikis ve satis faaliyetlerini birlikte yürüttü. Erçin, agabeyi ile birlikte Istanbul’da 8 sene perde sektöründe çalisti.

KOSGEB’E BASVURACAK

KOSGEB’in girisimcilere yaptigi destekten yararlanmak için is plani hazirlama çalismalarini tamamlamak üzere olan Erçin, önümüzdeki hafta 30 bin liraya kadar olan hibe kredi için basvuruda bulunacak. Isin isleyisine göre ev tekstili isine de girmeyi hedefleyen Erçin, “Bugünkü sartlarda giris katimiz showroom, üst katimiz ise atölye olarak hizmet veriyor. Ev tekstili isine girmemiz halinde atölyeyi bodrum katina tasiyacagiz” dedi. Genç bir girisimci olmasina kendisini ‘geç girisimci’ olarak nitelendiren Erçin, “Giyim bölümünden derece alarak mezun oldum ama bu ise bir türlü isinamadim. Ne zaman perdecilige basladim, her daim keyif alarak çalistim. Hayalimde Tekstil Mühendisi olmak vardi. Mühendis olamadigim için üzgünüm ama isimi çok severek yapiyorum. Girisimcilik konusunda biraz geç kaldim. Ama benim için yeni bir baslangiç. Torbali da benim için yeni bir yer. Ilçe halkina deneyimlerimle en iyi hizmeti verme gayretinde olacagim” dedi.

PERDE VE KUMAS SEÇIMI ÖNEMLI

MUSTERILERINE danismanlik hizmeti de vermeyi amaçlayan Erçin, “Henüz yeni bir firmayiz. Halkin bize alismasi için zaman gerekebilir. Bizler müsterilerin kullanim alanlarina uygun kumas ve perde konusunda deneyimlerimizi aktarmakla yükümlüyüz. Örnegin bir organze kumasa pile yakismiyor ya da her kumas türüne katlama yapilamiyor. Müsterinin begendigi kumas drapeye uygun olmayabiliyor. Bu konudaki bilgi ve tecrübelerimizi aktardiktan sonra müsteri yine de ikna olmazsa onu memnun etmek için istedigi ürünü çikartiriz” seklinde konustu.

GIRISIMCILIK KURSUNA KATILDI

KARDESI Torbali Kiz Teknik ve Meslek Lisesi’nde Ingilizce Ögretmeni olan Erçin, ilçenin sürekli büyüme ve gelisme görüntüsü çizdigini ögrenince kendi isini kurmak için fikir üretmeye basladi. Ticaret Odasi vasitasiyla KOSGEB destegi hakkinda bilgi edinen Erçin, ilçede geçen yil açilan Girisimcilik Kursu’na katildi ve sertifika aldi. Bir sene boyunca Torbali’da piyasa ve yer arastirmasi yapan Erçin, Ertugrul Mahallesi Sadik Ileri Bulvari’nin büyüdügünü ve gelistigini gözlemleyerek burada dükkân açma fikrini sabitledi. 39 yasinda girisimci olan Erçin, bulvarda yaklasik 450 metrekare 3 katli atölye ve showroom magazasini hizmete soktu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web