Büyük Torbalı

TTO’dan ‘Varlık Barışı’ semineri

Torbalı Ticaret Odası (TTO)’nın bu ayki bilgilendirme toplantısında‘Varlık Barışı’ vardı. Yeminli Mali Müşavir Murat Köseoğlu resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı kanun ile ilgili TTO üyelerine bilgiler verdi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
TTO’dan ‘Varlık Barışı’ semineri
175 Görüntüleme
01 Haziran 2018 - 10:35
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Kayıt dışı varlıkların ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığı ve varlıklarını beyan edenlere-getirenlere herhangi bir vergi incelemesi yapılmayacağı güvencesinin verildiği ‘Varlık Barışı’ 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanunla yeni düzenlemeler ve mevcut kanunlarda değişiklikler yapıldı. Aylık yaptığı toplantılarda üyelerinin kanun değişiklikleri konusunda bilgilendiren Torbalı Ticaret Odası (TTO) bu ayki toplantısında 7143 sayılı kanunu ele aldı. Konu ile ilgili Yeminli Mali Müşavir Murat Köseoğlu TTO üyelerini bilgilendirdi. Çok Amaçlı Salonda yapılan toplantında yapılan toplantıda TTO üyelerine,7143 Sayılı İlgili Kanun İle Alakalı Yeni Düzenlemeler, Mükellef Borçlarının Yeniden Yapılandırılması, Matrah ve Vergi artırımı, Varlık Barışı Hükümleri ve Taşınmaz Değerleme konularında bilgiler verildi.

SEMİNER TTO ÜYELERİNE YOL GÖSTERDİ

7143 sayılı yasa kapsamında kanun düzenlemeleri ile ilgili bilgilendirme semineri ile çıkan yeni yasa ile ilgili üyelerinin ayrıntılı bilgi sahibi olmalarını amaçladıklarını dile getiren TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, “Torbalı Ticaret Odası olarak üyelerimizi etkileyecek ekonomik, sosyal ve teknik konularda, çeşitli değişiklik ve güncellemeleri yakından takip etmekteyiz. Ayrıca alanında uzman kişilerin katılımları ile üyelerimizi bilgi bilgilendirmekte ve değişimlere gerekli uyumu sağlamaları için yardımcı olmaya çalışmaktayız.Bu çerçevede, ilgili kanun ile alakalı düzenlemeler, mükellef borçlarının yeniden yapılandırılması, matrah artırımı, varlık barışı ve taşınmaz değerleme konularında üyelerimize yol gösterecek, ‘7143 Sayılı Yasa Kapsamında ​Kanun Düzenlemeleri İle İlgili Bilgilendirme Semineri’,  Yeminli Mali Müşavir Murat Köseoğlu tarafından, verildi. Seminer son derece faydalı geçti” diye konuştu.

KANUN 31 MART VE ÖNCESİNİ KAPSIYOR

31 Mart ve önceki dönemlere ait ödenmesi gereken vergiler ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamlarının, yeniden yapılandırma kapsamında olduğunu hatırlatan Yeminli Mali Müşavir Murat Köseoğlu, “Çeşitli kanunlar kapsamında, 31 Mart’tan önce kesilen idari para cezaları da yapılandırılabilecek.

Amme alacakları kapsamında takip edilen, ecrimisil, Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF), Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF), öğrenim ve katkı kredisi alacakları ile doğrudan gelir desteği ödemelerinden geri alınması gerekenler gibi alacaklardan, takip için vergi dairelerine intikal etmiş olanlar da yapılandırma kapsamında olacak. Düzenleme kapsamında işletmelere, işletmede mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat, demirbaşlar ile kayıtlarda yer aldığı halde işletmede bulunmayan emtia, kasa mevcudu ve ortaklardan alacakların beyanı imkanı da sağlandı. İl özel idareleri ile belediyelerce takip edilen alacaklar da yapılandırılabilecek” dedi.

BAŞVURU İÇİN SON GÜN 31 TEMMUZ

Maliye Bakanlığına, belediyelere, YİKOB’lara, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerine bağlı tahsil dairelerine olan alacakları ödemek isteyen borçluların, 31 Temmuz’a kadar yazılı olarak başvurması gerektiğinin altını çizen Köseoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine olan borçlar için, bağlı bulunulan vergi dairesi yanında, posta yoluyla, www.gib.gov.tr ya da e-devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden başvuruda bulunabilecek. Yeniden yapılandırma hükümlerinden yararlanmak üzere başvuran borçluların, takip ve tahsilat işlemlerinden dolayı açtıkları davalardan da vazgeçmeleri gerekecek. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi içinde, tamamen ya da ikişer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte ödenmesi mümkün olacak. İlk taksit ödeme süresi, 1 Ekim günü mesai saati bitiminde sona erecek. 18 taksit yanında, 6, 9 ve 12 eşit taksitte ödeme seçenekleri de bulunacak.”

 

Serkan GÜNBAY

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web